Opera ne yapıyor böyle?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Nicoll
12-04-2009, 22:34   |  #1  
Nicoll avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Merhaba arkadaşlar,

Opera isimli web tarayıcıda Araçlar -> Kişisel verileri sil... yaptığımda, yani kısacası Opera'nın ön belleğini ve diğer kişisel verilerini temizlediğimde internete birşeyler gönderiyor.

Bu bana özgü birşey değil, bütün Opera'lar öyle yapıyor. Linux'da da durum aynı.

Sizce Opera kişisel verileri sildiğimizde nereye ne gönderiyor, neden gönderiyor? Bu durumla ilgili özellikle Opera fanatiklerinden aydınlatıcı bilgi bekliyorum.

ilginch
12-04-2009, 22:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,635 mesaj

paronoyak davranmayın.
adamlar, kullanıcıların bulabileceği 'özellikleri' koymayı riske almazlar

Kapalı Hesap (76993)
12-04-2009, 23:45   |  #3  
Kapalı Hesap
1,382 mesaj

İnternetten nereye ne gönderdiği konusunda net bir şey ortaya koyamıyorsanız asılsız bir iddiadır bu yazdıklarınız ama bir şey dışında bazı programlar '' sadece programla ilgili '' bazı istastiksel verileri sizden alırlar ama bunu da size kurulum esnasında bize yardım etmek ister misiniz? gibi sorularla sunarlar. Opera kurulumunda böyle bir şey varmı tam olarak hatırlamıyorum ama Opera Software güvenilir bir şirket ve bence şüphelenmeye gerek yok. Opera'yı son zamanlarda bende sık sık kullanıyorum ama böyle bir şeyle karşılaşmadım.

Nicoll
12-04-2009, 23:53   |  #4  
Nicoll avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

Firefox İnternet Explorer ve Chrome'da bahsettiğim durum söz konusu değil. Opera'ya özgü bir durum bu.

CCleaner ile temizlediğimde Opera adres satırı geçmişinin temizlenmesine izin vermiyor. Yalnızca kendisi temizliyor... Yanında neler götürdüğünü bilmiyorum ama adres geçmişini olduğu gibi paketleyip Opera sunucularına gönderdiği büyük olasılık.

Kullanıcı sözleşmesinde sörf alışkanlıklarının takip edileceği bilgisi var mı bilmiyorum? Zira şahsen benim umurumda değil... Anacak Opera'nın kitlesel olarak yaygın kullanıldığını göz önüne alırsak; ulusal olarak kişisel web alışkanlıklarımız şehir şehir takip ediliyor, izleniyor demektir. Google Analytics, StatCounter ve benzerlerinin göstere göstere yaptıkları gibi... (Opera = Norveç -> İslam dünyasının karikatür krizi vs.)

Bu yazdığım en iyimser tablo. Opera devlet daireleri, tüm resmi makam ve kişilerce kullanılmamalıdır, zira kapalı kaynak kodlu olduğu için tesbit ettiklerine nokta vuruşu yapabilir... Kimsenin de ruhu duymaz.

Kamu oyuna saygıyla arz ederim.

urkatat
paronoyak davranmayın.
adamlar, kullanıcıların bulabileceği 'özellikleri' koymayı riske
y_ates
13-04-2009, 00:04   |  #5  
Yeni Üye
31 mesaj

kamu kurumları zaten internet explorer kullanıyor kapalı kodlu olsa da ie yerine opera kullanmalarını tercih ederim

Selçuk İslamoğlu
13-04-2009, 00:05   |  #6  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Nicoll
(Opera = Norveç -> İslam dünyasının karikatür krizi vs.)
Danimarka olmasın o?

Nicoll
13-04-2009, 00:12   |  #7  
Nicoll avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

Norveç ikinci sırada... Danimarka'nın yaptığını yaptı...

Selçuk İslamoğlu
Danimarka olmasın o?
Nicoll
13-04-2009, 00:21   |  #8  
Nicoll avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

İnşallah bir gün Pardus'a geçeriz.

samurai5205
kamu kurumları zaten internet explorer kullanıyor kapalı kodlu olsa da ie yerine opera kullanmalarını tercih
Ahmet Ertuğrul
13-04-2009, 01:10   |  #9  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Sizin bilgisayarınızda virüs olmasın. Ben CCleaner'la hep temizliyorum. Advanced System Care'le de temizliyorum. Hiç temizlememezlik etmiyor. Zaten yer imlerini paketleyip yollaması umrumda değil, öyle olsa eşleştirmeyi açmazdım. Bütün Opera geçmişim, yer imlerim Opera'nın sitesinde kendi hesap profilime kayıtlı.

Banned
13-04-2009, 01:16   |  #10  
Banlandı
56 mesaj

haberlerı okumadın mı sen

Nicoll
13-04-2009, 12:58   |  #11  
Nicoll avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

CCleaner ile bende temizliyorum. Ancak adres satırı geçmişi kalıyor. Bu ellede temizlenebilir sorun değil. Opera'nın sörf alışkanlıklarımı takip etmesi benim için önemli değil.

Opera diğer tarayıcıların aksine, kişisel verileri temizlerken bir çoğunuzun fark ettiği gibi internete bağlanmaya ihtiyaç duyuyor. Böyle gizemli davranışları olan bir tarayıcının kişisel olmasa da toplumsal olarak güvenilirliği tartışılır...

ahmeyt05
Sizin bilgisayarınızda virüs olmasın. Ben CCleaner'la hep temizliyorum. Advanced System Care'le de temizliyorum. Hiç temizlememezlik etmiyor. Zaten yer imlerini paketleyip yollaması umrumda değil, öyle olsa eşleştirmeyi açmazdım. Bütün Opera geçmişim, yer imlerim Opera'nın sitesinde kendi hesap profilime kayıtlı.
Son Düzenleme: Nicoll ~ 13 Nisan 2009 13:00
man on the moon
13-04-2009, 20:19   |  #12  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

Muhtemelen opera nın "eşitleme" özelliği açıktır. yapılan aramalar ı ve yazılan adres geçmişini gönderiyordur.

Nicoll
13-04-2009, 21:30   |  #13  
Nicoll avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

Dediğiniz şey nerde bulunur ve nasıl kapatılır?

e-eyup
Muhtemelen opera nın "eşitleme" özelliği açıktır. yapılan aramalar ı ve yazılan adres geçmişini gönderiyordur.
Ahmet Ertuğrul
13-04-2009, 21:57   |  #14  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Opera menü çubuğunda Dosya->Opera ile eşleştirmeyi durdur diye bir seçenek var, ona tıklayın.

Nicoll
13-04-2009, 22:03   |  #15  
Nicoll avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

Hahaha... Çook komik! Ama ben eleştirmeyi değil Operasyonu durdurmaya çalışıyorum!

ahmeyt05
Opera menü çubuğunda Dosya->Opera ile eşleştirmeyi durdur diye bir seçenek var, ona tıklayın.
Selçuk İslamoğlu
13-04-2009, 22:22   |  #16  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Alıntı: Nicoll  
Hahaha... Çook komik! Ama ben eleştirmeyi değil Operasyonu durdurmaya çalışıyorum!

Eleştirme değil EŞİTLEME dediler. Senkronizasyon yani.

Lütfen uçuk komplo teorilerine girmeyelim. 

Nicoll
13-04-2009, 22:27   |  #17  
Nicoll avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

O menüde öyle bir seçenek yok.

Selçuk İslamoğlu

Eleştirme değil EŞİTLEME dediler. Senkronizasyon yani.

Lütfen uçuk komplo teorilerine girmeyelim. 

Ahmet Ertuğrul
13-04-2009, 22:33   |  #18  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj
Nicoll
Eşitleme açılmadan önce menü->dosya da bulunan ilgili seçenek "Operayı eşitle"dir. Bunu uyguladıktan sonra(sitesine üye olmanızı ister), sizin bütün geçmişinizi sitedeki kendi profil sayfanıza yollar. "Opera ile eşleştirmeyi durdur" dediğinizde bahsettiğiniz gönderme operasyonunu durdurur.

Komik olan nedir anlamadım. Opera'yı sevmiyorsanız, kullanmayın, gidin başka yerde Operasyon düşmanlığı yapın. Dünya kadar tarayıcı var.

Nicoll
13-04-2009, 22:37   |  #19  
Nicoll avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,352 mesaj

Öncelikle arkadaşımızın eleştirme kelimesini eşitleme olarak değiştirdiğiniz için teşekkür ederim.

Forum sakinlerini verdiğim gereksiz ayrıntılarla sıktığım için özür dilerim.

Sağlıcakla kalın.

Ahmet Ertuğrul
13-04-2009, 22:38   |  #20  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Sen çift kişilikli misin? Yoksa gözlerinde problem mi var?

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 13 Nisan 2009 22:39
man on the moon
13-04-2009, 23:22   |  #21  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

ne benim ne de Ahmeyt05'in mesajında "güncelleme bilgisi" yok. Gözlerde problem var. şimdi bundan da şüpheliyim

Opera isimli web tarayıcıda Araçlar -> Kişisel verileri sil... yaptığımda, yani kısacası Opera'nın ön belleğini ve diğer kişisel verilerini temizlediğimde internete birşeyler gönderiyor.
şimdi
ahmeyt05
Sen çift kişilikli misin? Yoksa gözlerinde problem mi var?