Merhaba. Yine bir Opera konusuyla huzurlarınızdayım :P Bu konum Opera’sını daha da hızlandırmak isteyen(aslında Opera’m yavaş, sistemim düşük diyenler için çaktırmayın, tabi yüksek sistemlerde bu ayarlar işe yaramaz diye bir şey yok onu da söyleyeyim) arkadaşlara yöneliktir. Bu arada bu ayarlar bizzat kendim tarafımdan test edilmiştir, zaten kendi ayarlarım bunlar ve Opera şu an benim sistemimde Google Chrome’dan sonra en hızlı tarayıcı. halflife2gman bu ayarları yaptıktan sonra ondan da daha hızlı olduğunu söyledi bana. Neyse sanırım yeterince uzattım, konuya geçiyorum.
1. Araçlar->Tercihler->Gelişmiş->Geçmiş'e gelin. "Şimdi boşalt"a tıklayın. (Geçmişiniz silinecek.)
Ayarlarınız böyle olsun. İsterseniz "Çıkışta boşalt"ı da işaretleyebilirsiniz.
2. Onun dışında Araçlar->Tercihler->Gelişmiş->Çerezler'e gelip "Çerezleri Yönet"ten bir kereliğe mahsus tüm çerezleri silebilirsiniz ya da "Çıkışta çerezleri temizle"yi işaretleyip bu işlemi her Opera’yı kapattığınızda tekrarlatabilirsiniz.
3. "Araçlar->Tercihler->Gelişmiş->Tarama->Sayfa Görüntüleme"ye gelin. Ayarınızı "Sayfa yüklendiği anda görüntülemeye başla" yapın.
4. Ayrıca bir şey indirirken yeni sekme açıldığında(indirdiğiniz dosyaları görüntülediğiniz) eğer şimdiye kadar hiç silmediyseniz, birine sağ tıklayıp "Tamamlananları sil"e tıklayın.
Opera Turbo ile ilgili buraya;
Opera'nın yavaşlamasıyla ilgili bu konulara bakabilirsiniz ayrıca;
Bunlar size yeterli gelmediyse, eski Opera’nızı Revo Uninstaller vb. bir programla kaldırıp temiz bir kurulum yapın. Bkz. Opera’yı Ayarlarınızı Kaybetmeden Güncelleyin
İpucu: Opera 10’u Türkçe Yapın
Opera 10 Beta için Türkçe dil dosyasını burdan alabilirsiniz.
Bu dosyayı zipten çıkarıp C:\Program Files\Opera 10 Beta\locale içine atacaksınız. Sonra Araçlar->Tercihler->Genel->Dil'den(Tools->Preferences->General->Language) Türkçe'yi seçin.
Ayrıntılara(Details) tıklayın, Dili belirlenemeyen sayfalarda kullanılacak kodlamayı iso-8859-9 olarak seçin. Son olarak alttaki Web sayfaları için tercih edilen dilde Türkçe(tr)'yi en üste çıkarın.
Opera'nızı yeniden başlatın.
Forumdaki diğer Opera konuları:
Opera'nın stabil sürümünü indirin(9.64)
Opera'nın beta sürümünü indirin(10.00b1)
Not: Bu yazıda 16 adet O vardır.