Opera sık kullanılanlarda gözükmüyor.

ettu
04-09-2007, 12:42   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
134 mesaj

Opera 9.22 kullanıyorum. İlk defa dikkatimi çekti. Operada sık kullanılanlara bir klasör ekleyip içine birkaç adres attım. Sonra da başka bir tarayıcı ile (Firefox, Enigma ve Internet Explorer) sık kullanılanlar bölümüne attığım adresleri bir türlü bulamadım. Eklemeyi operanın solundaki oku tıklıyor Yer imi ekleden yapıyorum.
Operacılar yardım lütfen.

sakin_insan
04-09-2007, 17:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
508 mesaj

sık kullanılar operada yer imleri diye geçer.
yer imlerine ekle tıkladıktan sonra yeni bir klasör oluşturmuşsunuz. ve adresi bu klasöre eklemişsiniz.
(buraya kadar bi yanlışlık varsa düzeltin.)
diğer tarayıcılarda bunun görünmemesi çok normal çünkü siz opara içinde bir klasör oluşturuyorsunuz ve oraya kaydediyorsunuz.
ama şöyle yapsaydınız:
menü çubuğundan yer imleri ni tıklatın.
yer imlerini yönet tıklatın.
sonra sekme başlıklarının altında disket resminin yanındaki dosya tıklatın.
opera yer imlerini aktar tıklatığınızda açılan pencereden internet explorerin ya da firefox un sık kullanılanlarının olduğu klaösörü seçip tamam tıklattığınzda diğer tarayıcılarda da sık kullanılanları kullanabilirsiniz.

diğer türlü opera kendi klasörlerine eklediği için diğer tarayıcılarda sık kullanılanlarınızı göremezsiniz.

ettu
05-09-2007, 16:55   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
134 mesaj

Sanırım yazdıklarımı doğru anlamışsın ama ben yine de ne istediğimi tekrar yazayım.
Opera, Internet explorer ve Enigma tarayıcıları birlikte kullanıyorum. (Bilgisayarımda 3 kullanıcı var) Operada yer imlerinde (sık kullanılanlar) bir klasör açtım ve içine dört tane adres yani url ekledim. Sonrada sık kullanılanların yedeğini (disk değiştiği için) aldım. Sık kullanılanlarda yaptığım kontrolde Operada eklediğim bu klasör yok. Operada var ama Internet explorerde ve Enigmada sık kullanılanlara baktığımda gözükmüyor. Sanırım Opera bu klasörü kendi sisteminde saklıyor. Bu sorunu nasıl çözerim bilmiyorum. Operayı kullanmak çok güzel ve özellikleri çok fazla.
Tekrar Enigma, Firefox yada Internet explorere dönmek istemiyorum.
Senin dediklerini uyguladım. Yer imlerini yönet-Disketten dosyayı tıkla-opera yer imlerini aktar-Burdanda internet explorerin sık kullanılanlarını bul-tama dediğimde Opera6.adr olarak kaydediyor. Ben ise burada aynı diğer sık kullanılanlarda olduğu gibi adresleri url şeklinde görmek istiyorum. Opera6.adr dosyasını tıkladığımda hatalı bir explorer sayfası geliyor.

viking20
05-09-2007, 19:57   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

ie7 ve enigma da nasıl yaparlar bilmem ama firefox da dediğin olabiliyor hemde çok kolay.

ettu
05-09-2007, 22:08   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
134 mesaj

Kendi soruma kendim cevap vereceğim. Ben çok uğraştım ve kimseden de net bir cevap alamadım.
Operanın yer imlerini aktar dediğimde opera6.adr dosyası oluşturuyor. Ama bu dosyayı sadece Opera tanıyor.
Enigma hiçbir şeyi kabul etmedi. Sadece Internet Explorerin kullandığı sık kullanılanlarını görüyor.
Internet Explorer de sık kulanılanları almak için kendi bookmark.htm dosyasını arıyor. Bende halen kullandığım sık kullanılanları, orijinal yerine kopyalayarak sorunu çözdüm.
Firefox'ta ise en mükemmel çalışan bir tarayıcı. Sık kullanılanları almak istediğimde Opera ve Internet explorer sık kullanılanlarını gördü ve sorunsuz ekledi.
Saygılar