You can download this great browser for free at
Opera unite'i indirip deneyin
You can download this great browser for free at
Özetlemek gerekirse artık kendi bilgisayarınız da bir server gibi çalışacak, Opera sayesinde. Denediğim zaman daha ayrıntılı bir şeyler yazarım sanırım. Dosya paylaşımı artık çok kolay olacakmış. Deneyemesem bile(yakında evden uzak kalacağım) yarın sanırım bilgilendirici bir yazı yazacağım, sitesini inceledim şimdilik.
If you haven’t already, download the new Opera Unite alpha builds available, and start playing:
* Opera Unite build for Windows
* Opera Unite build for Mac
* Opera Unite build for Linux/Unix
veya,daha ayrıntı için,
--
Operanın bu yeni hizmeti sayesinde Bilgi sayarınızı paylaşıma açıp, istediğiniz gibi Dosya, web, medya, fotoğraf paylaşımı veya Opera Unite üzerinden anında mesajlaşma ve notları paylaşma gibi çeşitli amaçlar içinde kullanabiliyormuşsunuz.
”Opera Unite, "web tarayıcısının içine yedirilmiş bir sunucu" olarak tanımlanıyor.”...
...”Opera Unite çalıştığı her bilgisayarı ya da cihazı bir Web Server’a çeviren eşsiz bir teknolojidir. Diğer bir değişle sizin bilgisayarınız (Opera Unite çalışan) Web’in tam bir parçası oluyor”...(alıntı)
--
Opera Unite nedir?
Opera Unite kısaca web tabanlı bir sunucu hizmeti olarak tanımlanabilir.Bu hizmet vasıtasıyla birçok içeriği paylaşabileceksiniz.Ve bu işemi bir internet tarayıcısı üzerinden yapacaksınız.tüm bu işlemleri en ilginç hale getiren nokta ise bu.Zaten günler öncesinden “Webi yeniden icat ediyoruz sloganı” ile konuştukları konunun özü de bu aslında.İnternette herhangi bir sınırlamaya ihtiyaç duymaksızın tüm paylaşımlarınızı kendiniz yapacaksınız…
Opera Unite ile neler yapabilirim?
1- File Sharing hizmeti
Dosyalarınızı güvenli bir şekilde ,istediğiniz yerde ve istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz.
2- Fridge Hizmeti
İnsanlara kendi bilgisayarınızdan notlar bırakabileceğiniz eğlenci bir yer.
3- Media Player Hizmeti
Müzik dosyalarınıza her yerden erişebilmenizi sağlayan bir servis.
4- Photo Sharing Hizmeti
Fotoğraflarınızı herhangi bir yere upload etmeksizin istediğiniz yerden erişmenizi ve paylaşmanızı sağlayacak bir servis.
5- Lounge Hizmeti
Canınız mı sıkılsı,birileri ile sohbet etmeye mi ihtiyacınız var.Başlatın bu servisi ve tadını çıkarın…
6- Web Server Hizmeti
Kendi bilgisayarınız üzerinden bir web sayfası yayınlamak isterseniz bu servis tam size göre…
Peki Opera Unite nasıl aktif edilecek?
---
1-resimlerin üzerini tıklayın.
2-Opera Güncel Türkçe Dil Dosyaları
Her nekadar görüntülerde ingilizce gözüksede son sürümle birlikte Türkçe olarak da kullanabiliyoruz. Opera 10 betanın 1589 nolu sürümünde Türkçe dil tercihide mevcut. bir önceki sürümde mevcut değildi.
Yanlış hatırlamıyorsam reklamsız ve ücretsiz sürümüne 8 sürümüyle geçmişti tarih olarak 2006 yılı diye hatırlıyorum. Operayı uzun zamandır kullanıyorum ve bu sürümü şuana kadar çıkardıklarının, görsel, kullanım, yenilikler olarak en mükemmeli. İnternette yenilik olarak çıkardığı Unite hizmetinin benzerleri olsada, tarayıcıyla birlikte uyum içinde çalışması bakımından bence kendisini ayırıyor. benzerlerini hiç kullanmadım, kullanacağımıda pek sanmıyorum. .
Aslında opera konusu içine başka bir tarayıcının isninin yazılmasını pek doğru bulmasamda değineceğim noktaları ve virgülleri anlatabilmek için değinmek zorundayım.
Firefox ile tanışıklığım Operadan daha eskidir ve birçok arkadaşıda Explorer tekelinden kurtaran bir kişi olduğumuda rahatlıkla söyleyebilrim. çeşitli forumlarda benim hazırladığım firefox eklentileri konusunda birçok aktarımlar mevcut (bazıları hariç diğerlerinde aktaran ben değilim) ve bu çoğu eklenti aktarımlarımda altına alıntıdır bile yazılmadan (chip bloglarında da bir tane mevcut) yayınlandı. Bunları kendimi övmek için veya başka türlü yorum yapılsın diye de söylemiyorum. söylemek istediğim körükörüne bağlanmaktan kurtulmamız. Bir Exploer furyası vardı, illa Exploer denirdi. şimdi bakıyorum Firefox' alıştırdığım arkadaşlar firefox diyor başka birşey demiyor. onları tanıştıran ben olmama rağmen, bukadar aktarımlarımda bulunmama rağmen ve bu önyargı bende yokken onlarda olmasına kızıyorum. Eğer karşımızda iyi birşey varsa bunu kullanmaktan kendimiz alıkoymanın ne manası var (bu sözlerim opera kullanıpda firefox iin bu şekilde düşünen arkadaşlar içinde geçerli).
Arkadaşlara Operayı deneyin diyorum bazıları hehe bakarız diyor. Yani kısaca insanları alışkanlıklardan kurtarmak çok zor. ama yavaş yavaşta olsa, zor da olsa insanlara tek bir tarayıcı eğemenliğinden kurtaracağımıza olan inancımı hâla koruyorum.
Bu yeni versiyonla birlikte operanın pazar payınında önemli değişiklikler olacağına inanıyorum ve bukadar güzel yenilik sonrası Opera bunu hakediyor ve tabi tebrik edilmeyide.
Dün 1-2 saat deneme fırsatım oldu. Fırsat bulursam Opera konusundada detaylı bir anlatım hazırlamak istiyorum (buaralar pek fırsat bulamıyorum). Tarayıcı pazarının sadece Explorer ve Firefox ile sınırlı kalmadığını göstermek gerek (daha birçok tarayıcı var ama çoğuda birbirinin motorunu kullanıyor).
Gördüğüm kadarıyla burada Opera konusunda derin bilgileri olan arkadaşlar mevcut. takıldığım yerler olursa kapınızı çalarım haberiniz olsun :)
Son olarakda eğer aramızda Opera 10 Unite ile tanışmamış arakadaşlar varsa mutlaka tanışsınlar ki internette sörfün keyfine varsınlar.
Saygılar. iyi kullanımlar.