opera internet tarayıcısını pek çoğumuz duymamış olabiliriz.
fakat opera, firefox ve de explorer tarayıcısından çok daha hızlıbir web tarayıcısıdır.işte opera kullanmanın + ları:
1-yapacağınız 4 ayar ile daha güvenli bir sörf deneyimi.
işte ayarlar:
tercihler kısmına tıklayıp açın
başlangıç sayfanızı ayarlayın
geçmiş kısmında çıkışta boşalt kutucuğunu işaretleyin
çerezler kısmınıda resimdeki gibi ayarlayın ve bitti
2-artık youtube videolarını indirmekten kurtulun.opera kullanıcıları youtube videolarını ister izler isterse de beğendiği videoları arşivler.çünkü opera explorer gibi temp klasörüne değil C:\Users\"kullanıcı adı"\AppData\Roaming\Opera\Opera\profile\cache4 "vistada"
c:\Document And Settings\All Users\Aplicatin Data\Opera\Profile\Cache4 "xpde" bölgelerinde sayfa içeriklerini depolar.operayı kapatmadan "çünkü geçmişin çıkışta silinmesini istemiştik" bu klasörlere önceden yapacağınız kısayollarla erişebilir ve izlediğiniz youtube dosyasını *.tmp uzantılı olarak klasörde bulabilirsiniz.
3-operayla yanlışlıkla sayfa kapandı derdine son.opera sağ üst köşesindeki çöp kutusu sekmesiyle kapatılmış tüm sayfalarınızı linkler halinde size sunar.
4-ana sayfanıza gitmek çok kolay.ana sayfanıza sayfa linkine tıkladığınızda çıkan kısayolla her yerden ulaşabilirsiniz.
5-istediğiniz araç çubuğunu üzerindeyken sağ tuş tıklayarak kaldırabilirsiniz
6-ileri geri tuşlarına eklenen 2 ileri ve 2 geri tuşunu sıkça kullnacaksınız.
7-başkalarının görmesini istemediğiniz veya çok fazla site adı var burda dediğiniz site isimlerini tarayıcınızdan silebilirsiniz.
not:bu arada ana sayfanın yanındaki "bende gözükmeyen" zirve 10 kısayolunu kaldırmayı unutmayın.isteyenler buradan çokça gezdikleri 10 siteye ulaşabilirler.
benim aklıma gelenler bular.sizde opera kullanın rahat edin.ben 1 yıldır opera kullanıyorum.indirdiğim dosyalar dışında virüs tehlikesi yaşamadım.bu arada virüs programlarını crack leyip kullananlara da tavsiyelerim olacak.bi dahaki forumda...
saygılarımla