Organik Çileğin Küflenmesi Nasıl Önlenir?

viking20
26-06-2013, 15:09   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

Organik Çileğin Küflenmesi Nasıl Önlenir?

Kaynak: http://www.zehirsizev.com/gida-s ... mesi-nasil-onlenir/


Meyveleri çarşıdan alır almaz güzelce yıkayın, sonra büyükçe bir kaba yerleştirin.Kabın içine 8 bardak su, 1 bardak elma sirkesi koyun. Eğer meyveleri kaplayacak kadar sıvı elde edemediyseniz, ölçüyü 1,5 veya 2 ile çarpabilirsiniz. Meyveleri elinizle hafifçe karıştırın ve bu suda 20 dakika bekletin. 20 dakikanın sonunda, meyveleri kuru bir havluya yayarak tamamen kurutun. Dikkat ettiyseniz sirkeli suyu durulamadık. Ufak bir miktar sirke kalıntısının meyvelerin üstünde kalmasını istiyoruz. Kuruduktan sonra meyveleri uygun bir kaba aktarıp buzdolabına yerleştirin. İlk aklınıza gelen soruyu tahmin edelim: Sirke meyvelerin tadını bozmaz mı? Söylenen miktarlarda kullanıldığında, meyvelerin tadı etkilenmiyor. Tabii burada elma sirkesi kullanmamız da boşuna değil. Çünkü elma sirkesinin, örneğin üzüm sirkesine göre daha hafif bir tadı var. Bu hafif tat, sirkenin daha "zayıf" olduğu anlamına gelmiyor – içindeki aktif madde olan asetik asit, elma sirkesinde de %5 civarında bulunuyor, üzüm sirkesinde de. Lezzet farkı, geriye kalan %95'lik kısmın bileşiminden kaynaklanıyor. Bu yöntemle çileklerinizin bir hafta kadar dayandığını göreceksiniz...

Son Düzenleme: viking20 ~ 26 Haziran 2013 15:12