Yurtdışında yaşıyorsun, Türkçe'yi anlamakta biraz sıkıntılar baş göstermiş anlaşılan güzel arkadaşım. Başlığı bi adam akıllı oku, bana satılan Windows korsan mı demişim. Aynı şeyi defalarca yazmaktan gına geldi hala anlamadın. Bak:
1) Türkçe Windows istiyorum İB'den.
2) İB bana İngilizce orijinal Windows kurulmuş üzerine Türkçe paket eklenmiş laptopu satıyor sanki tamamen TÜRKÇE Windows'muş gibi.
Windows'un ilk dili İngilizce'dir. Ama diğer dillere çevrilerek bölgesel olarak o dillerde kurulum yapan o dildeki işletim sistemi paketi dağıtılır. Hiç Türkçe Windows kurmadın mı hayatında? Nasıl oluyor o zaman eğer senin dediğin gibi tüm Windowslar İngilizceyse de sadece üstlerine Türkçe paket ekleniyorsa?
http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows7/products/compare
Şu linke bakarsan anlarsın, sadece Ultimate sürümde diller arasında geçiş vardır. Ultimate sürüm haricinde hiçbir sürümde, istediği kadar orijinal Windows olsun, işletim sistemini YASAL OLARAK DEĞİŞTİREMEZSİN. Aç, Microsoft'a sor.
İB'nin yaptığı olay da bu. 1.'si, bana Türkçe işletim sistemi kurmuşlar gibi aslen İngilizce olan ürün satıyorlar. Üzerine Vistalizator diye bi programla Türkçe dil paketi kuruyorlar ki bu Vistalizatör, 3. parti yazılımdır ve MS ile hiçbir ilgisi yoktur, yanlış biliyorsun. Kurdukları Türkçe paket MS'nin ama Vistalizatör 3. parti. Bunu da MS'a açıp sorabilirsin.
Benim MS'u arayıp Windows'umu aktive ettirdiğim yok, nasıl okudun anlamadım. Zaten etkinleştirilmiş olarak geldi. Etkinleştirilmiş Windows Ürün Anahtarı İNGİLİZCE ürün anahtarıymış aradığımda öğrendim.
İB'nin kurduğu dil paketi, Windows'um ULTIMATE sürümü olmadığı için sistemin orijinalliğini bozuyor ve korsan uyarısı veriyor. MS bunu düşünemeyecek kadar beyinsiz değil. Ultimate sürüm dışındaki, dil paketi kurma hakkı olmayan paketlere, dil paketi kurulduğunda sistemi doğrulamadan geçirmeyerek korsan diye damgalıyor. Bu kadar basit. İB'nin yolladığı .bat dosyaları da bu korsan damgasını yememesi için doğrulamadan geçmesini sağlayan CRACK. Yolladıkları .batların MICROSOFT ile hiçbir ilgisi yok. Microsoft'un yayınladığı bir şey olsaydı www.microsoft.com'da çıkardı.
Olay çok basit neden anlamadın hayret ettim.