Orjinal OEM Windows Vista PC Değişimi

GRS
04-04-2009, 11:58   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
83 mesaj

Benim Orjinal Vista OEM yazılımı olan toplama bilgisayarım çalındı. Ben bu yazılımı alırken vatan bilgisayardaki çalışanlar bir defaya mahsus bu yazılımın microsoft teknik destek hatının aranarak pc değiştirebileceğimi söylediler. Ancak teknik destek hattını aradım ve tüm olayları anlattım(savcılığa başvurdum emniyete başvurdum vs...) onlarda bana onun sadece 1 bilgisayarda kullanabileciğimi söylediler. Bende onlara elimde kutusu, dvdsi, faturası, seri nosu, herşeyi olduğunu ayrıca durumun farklı olduğunu(çalınma olayı), Vatan bilgisayarda ki çalışanların bana bunu alırken böyle böyle dediklerini anlattım. Sonuçta teknik destekde ki bayan bana yardımcı olamayacağını yeni bir lisans almam gerektiğini söyledi. Bu konu hakkında ne yapabilirim?

Ayrıca bundan sonra bana kimse microsoftun orjinal yazılımını aldıramaz elimde herşeyi olmasına rağmen ve bir kereye mahsus değiştirebileceğime rağmen bu hakdan yararlanamıyorsam bi daha orjinal birşey almanın anlamı yok. Nerde hani orjinal kullanıcının yanında olan Microsoft?

Edit: Konuyu Vista altında açmama rağmen neden webmaster altında açıldı? Moderatörlerden taşınmasını rica ediyorum.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 04 Nisan 2009 12:39
Banned
04-04-2009, 12:52   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Oem işletim sistemlerinde bilgisayar değiştirme hakkı verilmemektedir. Ancak düşüncem  microsoftun lisansı kullanan bilgisayarınlisansını iptal edip, size etkinleşrieme hakkı vermesi gerekir. Tabi resmi belgeler ve dilekçe ile müracaat etmeniz durumunda. Ayırıca savcı işi ciddiye alır ve bilgisayarın kullanıldığı yeri, bilgisayar mac adresini bilgilerini vs. micorosftan isterse bilgisayarın internete girdiği anda bulunduğu daireye varana kadar tespit edebilir. Siz değil işletim sisteminize bilgisayarınıza kavuşabilirsiniz.

GRS
04-04-2009, 13:00   |  #3  
OP Üye
83 mesaj

Peki bana Vatan bilgisayarın bunu alırken "1 kereye mahsus değiştirebilirsiniz" demesine ne demeli Sinirli yalan mı söylediler?

Süleyman.
04-04-2009, 14:04   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
GRS
Peki bana Vatan bilgisayarın bunu alırken "1 kereye mahsus değiştirebilirsiniz" demesine ne demeli Sinirli yalan mı söylediler?
Evet, size yanlış bilgi vermişler.

umut101010
04-04-2009, 15:22   |  #5  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

vakit geçirmeden savcılığa başvur pc ni geri alabilirsin

GRS
04-04-2009, 17:52   |  #6  
OP Üye
83 mesaj

Adamlar pro ne parmak izi var ne bişi kesin parçalayıp satmışlardır.