malum hepimiz orjinal oyunların tuzlu olduğundan yakınırız ve korsana yöneliriz.bende acaba ufak bir araştırma yapıp orjinal oyunları türkiyede satışa sunan firmaların (bimeks, carrefoursa, vatan bilgisayar vb) ne kadar kar payı koyduklarını tespit etmeye çalıştım.
sonuç şöyle; bazı oyunlarda kazıklanıyoruz arkadaşlar.örneğin tom clancy hawx gibi far cry 2 gibi oyunların orjinali 14.99 ken call of duty 1 max payne 1 gibi oyunların (özelikle eski oyunların) fiyatları niye 16-25 tl arası özellikle call odf duty1 oyunu 25 tlye satılmakta vatan bilgisayar ve bimekste ve diğer yerlerde.max payne 1 de vatanda 16-22 arası bir fiyata satılmakta.
merak ederek activision sitesine uğradım. ve call of duty 1 deluxe versiyonunu (united offendsive +call of duty 1 oyunu) almak için buya bastım ve beni amazonun sitesine yönlendirdi.sıkı durun amazondaki fiyatı (indirimli fiyatı) 4 euro.vatan bilgisayar ve bimekste satılan versiyon ise büyük ihtimalle call of duy 1 i içermekte united offensive içinden çıkmayacak büyük bir ihtimalle.
aynı durum daha bir çok oyun için geçerli.normalde en son çıkan oyunların daha pahalıya satılmasını makul karşılarım ama eski oyunlarda millete sokulan kazığı görünce yurdum insanı olarak çok kızdım.ve bende bimeksteyken bu call of duty 1oyununa 25 tl verilir mi diye biraz düşündükten sonra bu parayı hayırlı bir iş kullanmaya karar verdim ve ona vereceğim 25 tlnin 14 tlsine 7 tane lahmacun aldıktan sonra ailemle afiyetle yedim. gerçi şekerim 240 a çıktı ama olsun.( yedikten 3 saat sonra tabiki 2.5 lahmacun yedim.(göbeğimde aşırı yağlanma var şeker hastası olmama rağmen bu yağlanma karaciğer ve pankreası sıkıştırıyor ve karaciğer sıkışınca pankreasta öyle beta hücrelerinin işlevi bozuluyor.sonuçta insülin dengesizliği ve de bende şeker sorunundan ötürü bazen denge sorunu çekiyorum) (göbeğiminde erimesi için nefis terbiyesi yada evlenip gerdeğe girmek gerek) ALLAH herkesi şeker hastası olmaktan korusun.
sonuçta şimdi düşünüyorum bunları bsa ya şikayet etsem mi? gerçi bsa yazılım korsanlığını araştıran bir kurum ama orjinal yazılımlarda görülen kazığı (bazılarında bazıları makul seviyede fiyatlara sahip şu an farcry2 gibi .) da engeller mi? bir bakmak lazım.ülkemde artık birilerinin bu işe dur demesi lazım.not; bimeksin sitesinde bu oyun dün (call of duty 1 in fiyatı daha düşüktü)
artık bu oyunları yazılımları bilgisayar firmalarının değilde devletin kendi eliyle getirtmesi gerekir.yazılım satışını devlet kendi tekeline almalı ve bu hak sadece devletin elinde olmalı ki kimse yazılım satarak millete kazık atmasın.yazılımların oyunların satış fiyatlarını devlet belirlemeli ki insanlar ucuza yazılım ve oyun alabilsin.oyunlar ve yazılımlar devletin açtığı mağazalardan alınacağından devlete önemli ölçüde gelir sağlanır ve oyunlar yazılımlar ucuza satıldığından yazılım korsanlığı büyük darbe alır.devletten başka kimse oyunları yazılımları satamasın,yurtdışından getiremesin.bu kanunla yapılabilir.freware yazılımların dağıtılması yayınlanması Chip dergisi gibi kuruluşların eline bırakılmalı zaten chip dergisi zaten bunu yapmakta.teşekkürler chip dergisi yöneticileri çalışanları bedava yazılım dağıtmakla belkide büyük sevap alıyorsunuz.sağ amel defterleriniz belkide bu forum dergi ve site oldukça yazılımlar dağıtıldıkça kıyamete kadar açık kalabilir.çünkü insanlar her bedava yazılımı sizler sayenizde kullandıkça tanıdıkça mutlu oluyorlar.insanları mutlu edeni ALLAH da mutlu eder.
peki bu kadar yazdıktan sonra call of duty 1 i ucuza alamayacak mıyım ben ya? not; amazondan niye almıyorsunuz sorusuna gelince kredi kartım olsa bile asla online alış veriş yapmam.piyasadan satın almak çok daha güvenli online bankacılıktan.peşin paranız varsa oyunun orjinali makul seviyede ise satış yerlerinden alabilirsiniz. ama almadan önce oyunu üreten firmadan ne kadara satıldığını öğrenin ve de satış yerlerindeki fiyatla mukayese edin.kazıklandığınızı hissederseniz (satışı yapan firmaların kar payını düşündükten sonra en fazla bu oyun başına 5-6 tlyi geçmemeli.sonuçta satışı yapan firmalarda kar etmesi gerekki çalışanlarına ekmek versinler.) almayınız.
sonuçta bu yazılımları türkiyeye getirenler yok gümrük vergisi yok taşıma ücreti vb şeyleri bahane ederek aşırı haksız kazanç elde etmekte.hatta bu firmaların gümrük vergisini bile ödediğini sanmıyorum.bu yüzden yazılımları oyunları devlet kendi eliyle getirsin.satsın.(carrefoursa gibi yerlerde devlet stand oluşturarak satış işlemini gerçekleştirebilir.) satışı yapan devlet görevlilerinin devlet memuru olması en iyi seçenek gibi görünüyor.
ben selme korsanla mücadele programından sadece bir alıntı yaptım.bu benim üstümde çalıştığım bir proje ve uygulanırsa başarılı olursa ülkemde yazılım korsanlığının son bulacağını sanıyorum.
Eminimki siz Chip dergisi çalışanları ve foruma yazan arkadaşlar yazılım korsanlığının bitmesini istersiniz.not;bu arada korsan yazılım oyun satan arkadaşlar ise mesela devlet memuru olarak orjinal yazılımları satmakla görevlendirilebilirler.sonuçta bu işi yapan arkadaşların bazıları iş bulamadıklarından güvenceleri olmadığından bu yanlış işi yapmaktalar.amacımız onlara iş vererek kurtarmakda olmalı.Selme projesi bunuda amaçlamakda.
orjinal oyunlar ve fiyatları
Valla iyiki inci sözlükte değilsin...
devletin eline mi gecsin orjinal yazılım satma işi :) işte bu komik ti, internette devletin elinde ama en berbat ve en pahalı interneti kullanıyoruz farkında degilsiniz heralde !!
benim bildiğim kadarıyla ttnet devlete ait değil özelleştirilmiş olması lazım.interneti kontrol eden devlet olabilir.ama internet servis sağlayıcıları özel kişilere ait.(dsmart internet,ttnet de öyle smile adsl ve diğerleri) servis sağlayıcıların aşırı internet ücreti almasının önüne geçilmesi için devlet şu an kanun çıkarma hazırlığında.internet ücretleri düşürülecek,tek sabit ücret uygulanmasına geçileceği söylenmekte.
sonuçta servis sağlayıcıları devlete ait olsaydı şimdi internet limitsiz 15 tl olacaktı.
devlet bazı çıkar gruplarının önüne geçmek için radikal önlem almak zorunda.orjinal yazılım ve oyun piyasasıda öyle.her sene bu işten rant kazananlar milyarlaca tlyi cebe indirirken devlet bu kazanan miktardan 100 milyon tl aldığını bile sanmıyorum.yazılım ve oyun satışı devletleştirilerek mutalaka insanlara ucuz orjinal yazılım ve oyun ulaştırılmalıdır.eğer bir devlet halkının çıkarlarını korumaktan acizse yok olmaya mahkumdur.oyun ve yazılım piyasası devletleştirilirse milyarlarca tl devlete gelir olarak gidecek,halk ise ucuza orjinal yazılım bulacaktır.bunu istemeyen ya pahalı yazılım ve oyun satan birisidir yada korsanı destekleyen bir insandır.
sayın gökhan38 sizde orjinal yazılımların ucuza satılmasını istemezmisiniz? her orjinal alışınızda devlete kdv olarak gelir girmektedir.güçlü bir devletin temelleri ancak bu yolla atılabilir.her şeyi özel sektöre bırakırsanız olacağı budur.yazılım ve oyun piyasasında dönen dolaplar araştırılırsa bir çok sahtekarlık çıkacağına eminim.
iyi bir toplum için KORSANA HAYIR.ve UCUZ ORJİNAL YAZILIMA EVET.
Kişisel görüşüm photoshop gibi programların da çok makul fiyatlarla satışa sunulması.Aynı şey işletim sistemleri için de geçerli.Özellikle yurdumuzun koşulları için çok gerekli.
kardeşim call of duty in amazondaki fiyatı 9.99 pound oda türk lirası ile 23 lira civarı bir para yapıyor
bende vatandan haz etmiyorum geri alma politikalarını hiç mi hiç beğenmiyorum ama o konuda birazcık yanlışın var
ayrıca kargo fiyatını da eklersen baya bir pahalıya çıkıyo bizim iş
Herkesler 25 Lirayı pahalı buluyorlar
Bundan birkaç sene önce 75 gayme verip te SİMS 2 almıştım.
Üstüne üstlük 2 kere oynayıp bıraktım.
Artık orijinal oyunları bayatladıktan sonra sepetten alıyorum 5-10 tl ye
sayın bymarks activiisionun sitesinden satın alma seçip call of duty 1 deluxe editionun fiyatına bakarsanız 4-5 euro olduğunu görürsünüz artı oyunun eğer keyini email adresine yollayıp yolladıkları siteden oyunu indirirseniz çok ucuza mal olur.ama eğer kargoyla cdlerin yollanmasını isterseniz oyuna verilen ücret +kargo ücreti 20 tlyi bulmuyor.
ama oyunları türkiyede satan insanlar oyunları bol miktarda üreticiden satın aldığından onlara normal üreticiden çıkış fiyatına indirim yaparak veriyorlar.oyun 10 dolarsa onlara 4 dolardan satıyorlar.(yüzlerce binlerce adet aldıkları için) hiç bir zaman satıcı firmalar üreticiden oyunu kaç dolara aldıklarını açıklamaz.
sayım mr yamyam ben oyunun 25 tl olmasını pahalı bulmuyorum.neden 7 senelik oyun 25 tlye satılırken 2009 da çıkan hawx oyunu 14.99 a satılıyor.arada bit yeniği olduğunu 12 yaşındaki çocuk bile anlar.ki hawx oyunu şu an call of duty 1 den daha revaçta bir oyun.
haklısınızki orjinal oyun alınınca belli bir süre sonra bayatlıyor yani insanın oyunu oynaması gelmiyor.sonra ya satıyoruz başkasına yada evde sağda solda bir yerde tozlar içinde bekliyor.eğer chip dergisi yöneticileri izin verirse selme korsanla mücadele projesinden bir alıntı vereceğim ben bu projeyi bedava devlete vermeyi düşünüyorum.yani bedava istediğiniz kadar geliştirebilirsiniz.
bu proje benim tarafımdan yazılmıştır chip dergisinde yayınlanmasını hiç bir ticari amaç gütmeden kabul ediyorum.hiç bir kimse bu projeden ticari amaç güdemez.projenin ilk maddelerini yazıyorum.sezgileri olan bir insan bu ilk maddelerin devamları olduğunu anlar.bu projenin ilk maddeleri evimden çalındığı için buraya eklemeye karar verdim.amaç orjinal oyun ve programların yasadışı çoğaltılmasını engellemek.
SELME PROJECT (KORSANLA MÜCADELE PROGRAMI)
Bu projede, orjinal programların kaynak kodlarının çalınmasını önlemek için bir takım bazı önlemler tanımlanır.
1)- Bir orjinal program cd si veya Dvd sinin Eula maddelerine göre en fazla 1 kopyası alınacağı belirtilmiştir.Ancak bazı insanların
orjinalleri alarak 1 den fazla kopyasını çıkartarak bu kopyaların yasadışı yollarla product key, oem bilgilerinin kırılıp kaynak kodların
değiştirildiği ve program cdlerinin korsanlaştırıldığı su geçirmez bir gerçektir.Burada anlatacağımız ilk önlem bunu önlemek için yazılmış-
tır.
a)- Orjinal programların bulunduğu çıkarılabilir ortamların kopyalanmasının her firmanın kendi ürettiği kopyalama programları vasıtasıyla
yapılmasını,programlardaki yazılım formatlarının özel olarak tanımlanmasını istiyorum.Orjinal çıkarılabilir ortamın üstüne programlar yazılır-
ken cd rw veya dvd rw tırın her hangi bir bölümde yazıcı lazerin kesilmesini 1 mb yada yazılım firmalarının belirlediği miktarda boş yer
bırakılmasını
b)-Orjinal program dvd sinin veya cd sinin 1 kopyasının alınnma işlemi sırasında eğer sistemde 1 cd rw veya 1 dvd rw varsa;
Programın imajının alındıktan sonra ana yazılımla imajın verify işlemine tabi tutulmasını, eğer hata yoksa boş alana bir daha kopyalana-
maz anlamına gelen programın yazılmasını.Boş cdnin veya Dvd nin tek sürücüye takıldıktan sonra imajın boş cdye yazılmasını.Kopya cd
ile imajın kontrol edilmesini.Eğer hata yoksa imajın silinmesini.Eğer kopyada hata varsa kaliteli bir cd veya dvd nin kullanılmasını.
valla ben cdkey satın alıyorum.. bunun içinde bir web sitesi açtım yakın zamandaO siteyi senmi kurdun.
www.cdkeysatinal.com bir bakın isterseniz.
Oraya kredi kartı numarası veriyormuyuz.
tanımadığınız sitelere kredi kartı numarası vermeyiniz.bana kalırsa hiç internetten alışveriş yapmayınız.çünkü ne kadar güvenlikli olursa olsun az da olsa risk altındasınız.o riskinde masum insanları bulmasını istemeyiz.
Anlamadığım iki şey var.
İlki,10-20 TL'lik orijinal oyunları korsan almak.
ÖRN:Orange Box(25 TL),H.A.W.X.(15 TL)
İkincisi ise,yıllar geçse de oyunun fiyatını hiç düşürmemek.
ÖRN:Call of Duty 4(70 TL),Call of Duty 5(70 TL)
O siteyi senmi kurdun.Evet siteyi ben kurdum şuan sadece havale ile ve paypal üzerinden çalışıyoruz.
Oraya kredi kartı numarası veriyormuyuz.
cdkeysatinal olarak şuan ay sonuna kadar sitemizi tanıtım amaçlı medal of honor oyununu sadece 29,75 tl ye satıyoruz. www.cdkeysatinal.com cdkeyler sadece bir kere aktif olduğu için bir keyin birden fazla kullanılması gibi bir durum söz konusu değildir.Son Düzenleme: mdikmetas ~ 27 Ekim 2010 21:03
Anlamadığım iki şey var.Evet o konuda haklısın.H.A.W.X'ın ben de orijinalini almıştım.Ayrıca oyunda böylelikle online modları da sorunsuz oynayabiliyordum.Neredeyse korsanıyla aynı fiyata orijinal oyunları korsan olarak almak tabi ki aptallık.
İlki,10-20 TL'lik orijinal oyunları korsan almak.
ÖRN:Orange Box(25 TL),H.A.W.X.(15 TL)
İkincisi ise,yıllar geçse de oyunun fiyatını hiç düşürmemek.
ÖRN:Call of Duty 4(70 TL),Call of Duty 5(70 TL)
Ya iyimisiniz ya korsan cd alacağına netten indirirsin en azından sınırsızın hakkını verirsin.Bu sayede kazıklanmadan 50 Tl ödersin.Öbür tarafta en az 55 TL ödersin
Ehm.
İlk olarak sayın ''Turbo cat'' tamamen haklıdır.
2. olarak; sayın Batuhan Karsan 26, dediğiniz tamamen yanlıştır.
Öyle sınırsızın hakkını yemek denilen bişey yoktur çünkü internetten indirmeye kalkarsanız
amazon gibi sitelerin içinden cdkey derken trojan çıktığını görürsünüz ayrı zamanda
bilgisayarda saklanan bilgi kolayca yok edilebilir, bunu en basit virus olan
KiCkeR TrOjaN bile yapabilir. Alttaki mesajımı okuyun detaylı bilgi için:
Sayın Turbo cat'in dediği gibi hiçbir siteden oyun indirmeyin (yani korsan oyun indirmeyin!)
ve satın almak için amazon'dan dijital satın alım (cdkeyle birlikte yasal paralı indirme) yapmayın
her nekadar güvenlik önlemi varsada etraf para vermeden amazonu hackleyip oyun indiirim diyen
lerle çevrili ve onların blade runner trojanları hala o sitelerde. Ayrı zamanda herzaman eksik
dosya çıkıyor. (%95 ihtimalle eksik çıkıyor, ve geri verme gibi bir yeteneğiniz yok, garantide yok)
BUNU KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE OKUYUN ALTAKKİ MESAJ ÇOK ÖNEMLİDİR!!!
Ayrı zamanda sayın Batuhan Karsan 26'nın yanıldığı bir konu daha var, fiyat.
İnternetten yasal dijital satın alma yapıp indirdiğiniz her oyun aslında hiçbir zaman
çok ucuz değildir. Hatta çoğu oyun, marketlerde (media market, carrefour fransız süpermarket zincirleri)
internettekinden daha pahalı. ( Bu bir olgu değil yani kanıtlayamam, kendi görüşüm ama Turbo cat'e
H.A.W.X.'in berbat bir oyun olduğunda katılmıyorum, turbo cat bir aksiyon oyuncusu sanırım, ama ben
bir every rounder'ım. o yüzden H.A.W.X gibi uçak similasyon da oynarım.Ve bence oyun güzel.)