Merhaba arkadaşlar nete arkadaşın ağından bağlanıyorum robotics adsl kablolu modem var modem onda kendi bilgisayarımdan explorerdan roboticsin ayarlarına giriyorum (modemi kendi pcmden resetleyeyimde ip değişsin diye bi oyun serverinden banlandımda) karşıma şunlar çıkıyo
Device Configuration
Begin Quick Setup
Service Provider Settings
Network
Security
Tools
Statistics
sadece ip değişsin diye reset atmak için bundan sonra ne yapmam lazım acaba yardım ederseniz sevinirim başka ayarlar bozulmasında bu arada
ortak ağda modem resetleme
Neden arkadaşınızdan rica etmiyorsunuz? Yanlış bir işlem sonucunda başka sorunlara yol açabilirsiniz.
Daha önce arkadaşa sölemiştim zaten tekrar rahatsız etmek istemedim böle bi olay var bilen varsa yardım lütfen sorunun cvbı ltfen
O menülerden birinin içinde bağlantıyı kes/yenile/yeniden başlat (Refresh/reset/Close connection) gibi bir düğme olması lazım. Ama modem marka modeline göre değişir tabi bu. Görmek lazım.
Tamamdır sorunu kendim çözdüm tools dan reboot gateway kısmından oldu aynı sorunla karşılaşan olursa boyle yapsın
ARAKADAŞLAR BENİM SORUNUM ÜÇ KOMŞU ORTAK AĞDAN KULLANIYORUZ.FAKAT İNTERNETİ İNDİRME PROĞRAMLARINI BEN VE ÜÇÜNCÜ KOMŞU ÇOK KULLANIYOR.MODEM SAHİBİNDE PROBLEM YOK FAKAT BENİM İNTERNETTE DEVAMLI SAĞ ALT KÖŞEDE İNTERNET İŞARETİNİN ÜZERİNDE ÜNLEM İŞARETİ ÇIKIYOR.BEN İKİ ÜÇ GÜN HİZMET ALAMIYORUM.ÜÇÜN KOMŞUDAN ŞÜPELENİYORUM.MÜDALE EDEBİLİRMİ.MODEM SAHİBİNİN İYİ NİYETİNDEN YARARLANIYOR.MODEME RESET ATIYOR VE RAPİDDEN HEP O İNDİRİYOR.HER TÜRLÜ GÖRÜŞLERİNİZİ BEKLİYORUM.ÇOK KIZGINIM FARKLI ŞEKİLDE BENDE MİSİLLEME YAPMAK İSTİYORUM.FAKAT BİLGİM BUNA YETERLİ DEĞİL.ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER