ortalama sıcaklık

history83
24-06-2008, 16:13   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
758 mesaj

arkadaşlar daha önce buzzerden gelen ses üzerine buraya konu açmıştım.kesin bir sonuç alamadığımız için servise götürdüm pc mi.konu kısaca şöyleydi; oyunlara girdiğim andan itibaren veya birkaç işlem anında işlemleri sonlandırana kadar devam eden sürekli buzzer biplemesiydi.

servisteki eleman termal macun sürdü.eve geldim ses kesildi.bu  güzel bir gelişme.şimdi aynı anda müzik+oyun+ birçok mozilla ve i.e sayfası açıyorum ses çıkmıyor.ses sorunu çözüldü.

şimdi gelelim başlıktaki sorunuma:
bilgisayarımın ısısı çok fazla.ilk açtıktan 1-2 dk. içerisinde  sadece pcyi açıp işlem yapmadan sadece bekliyorum.hiçbir işlem yapmadan sadece wizard programı açık ve bu programdaki veriler şu şekilde:

cpu:1600.06 mhz civarı
cpu temp:94-95 derece
core #1:7 derece
cpu voltage:1.312 v
cpu load: 5% (bu ortalama 0 ila 8 arasında sürekli değişiyor.)

ideali kaç olmalı bu verilerin.bu programın değerleri doğru kabul edilebilir mi? 95derece  çok aşiri değil mi?
tüm fanlarım çalışıyor.(şu an kapaklar açık test ediyorum)

işlemcim amd sempron 3000 processor.
1,5 gb 533 mhz ram
gerisi on board
350 watt psu
not:izmir de yaşıyorum bilgisayarın bulunduğu oda da klima vs soğutucu yok...

Reborn91
24-06-2008, 17:20   |  #2  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

malesef sıcak yaz aylarında boyle oluyor benim cpu da suanda boşta 60 gosteriyor.. ( aman allahım noluyor pc ye? ) ama 90 derece cok fazla..
kasa içi hava dolaşımını arttrr derim.
ön ve arkaya 2 adet 12cm fan iyi gelir ( tabi destekliyorsa )

history83
24-06-2008, 20:46   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
758 mesaj

kasa quake 1289B model. arkada 1 fan var çalışan.yan kapakta yer var ama fanım yok.bu kasaya da öne takılır mı bilmiyorum daha doğrusu var galiba yeri 12 cm denk gelir mi bilmem,ama 2 tane fan yerim varken bi deneyeyim.yine de merak ettim kapaklar kapalıyken hava sirkulasyonu daha mı iyi olur acaba?korkudan açık bıraktım şimdilik.bir de amd çok ısınır diyorlar normal mi acaba?bir de yanılmıyorsam,kışın format atılmıştı ondan sonra pc tuhaflaştı.acaba eksik bişeyler olabilir mi?şimdi akşam üzeri saatleri olduğundan belki 70-72 arası geziyor ki yine fazla galiba.

yeni gördüm böyle bişey işe yarar mı sizce?

Son Düzenleme: history83 ~ 24 Haziran 2008 21:07
neverofnever
24-06-2008, 21:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
507 mesaj

SYCTHE INFINITY gibi Bakır taban alimünyum gövde bir soğutucu ile Cpu sorununu çözebilirsin.Gerçekten piyasadaki onlarca fan arasından test sonucunda genel birinci olmuş bir soğutucu.Yada Isı yayıcı plaklar,Kule tip işlemci soğutucuları,Pasif bellek soğutucuları,Yada su soğutma sistemleri kullanabilirsin.Bunlar ek donanım almayı gerektirir.
Bunun dışında dediğim farklı yöntemlede en basitinden çözersin.. :) :) Ama bilmeni isterim ki o sıcaklık hiç normal değil birşekilde çözmen gerekir...

Diablotical
24-06-2008, 22:36   |  #5  
Yıllanmış Üye
593 mesaj

sıcaklık gerçekten çok yüksek yalnız termal macunu yeni sürdüyse ortalama kuruma ve tam performans verme süresi 1 ila 2 hafta arasında değişebilir.Sorun bundan kaynaklanmıyorsa diğer olasılıkları düşünmek gerekir.Termal macun nezaman sürüldü acaba ???
bide şunu unuttum düzeltiyim bari;
eğer termal macun olması gereknden kalın yada ince bi tabaka halinde sürüldüysede aynı sorunu çıkarabilir;fazla ısınma
ihtimal çok ama hangisi ?? :D

Son Düzenleme: Diablotical ~ 24 Haziran 2008 22:39
Diablotical
24-06-2008, 22:38   |  #6  
Yıllanmış Üye
593 mesaj

http://urun.gittigidiyor.com/550 ... ZZ10526022#aciklama
çok ilginç bi ürün arkadaşlar nedersiniz işe yararmı acaba ? yada verilen paraya değermi ??

Netwampiri
25-06-2008, 02:14   |  #7  
Netwampiri avatarı
Yıllanmış Üye
252 mesaj
history83
arkadaşlar daha önce buzzerden gelen ses üzerine buraya konu açmıştım.kesin bir sonuç alamadığımız için servise götürdüm pc mi.konu kısaca şöyleydi; oyunlara girdiğim andan itibaren veya birkaç işlem anında işlemleri sonlandırana kadar devam eden sürekli buzzer biplemesiydi.

servisteki eleman termal macun sürdü.eve geldim ses kesildi.bu  güzel bir gelişme.şimdi aynı anda müzik+oyun+ birçok mozilla ve i.e sayfası açıyorum ses çıkmıyor.ses sorunu çözüldü.

şimdi gelelim başlıktaki sorunuma:
bilgisayarımın ısısı çok fazla.ilk açtıktan 1-2 dk. içerisinde  sadece pcyi açıp işlem yapmadan sadece bekliyorum.hiçbir işlem yapmadan sadece wizard programı açık ve bu programdaki veriler şu şekilde:

cpu:1600.06 mhz civarı
cpu temp:94-95 derece
core #1:7 derece
cpu voltage:1.312 v
cpu load: 5% (bu ortalama 0 ila 8 arasında sürekli değişiyor.)

ideali kaç olmalı bu verilerin.bu programın değerleri doğru kabul edilebilir mi? 95derece  çok aşiri değil mi?
tüm fanlarım çalışıyor.(şu an kapaklar açık test ediyorum)

işlemcim amd sempron 3000 processor.
1,5 gb 533 mhz ram
gerisi on board
350 watt psu
not:izmir de yaşıyorum bilgisayarın bulunduğu oda da klima vs soğutucu yok...

Aynı işlemci arkadaşımda war taş çatlasa 60 ı gösteriyor. 90 da reset atmadan masaüstünü görüyorsan helal olsun diyebilirim.. Öncelikle Fanını değiştirmeni tavsiye ediyorum. bide fanını kontrol et tam yuvaya oturmuşmu diye. biostan fan speed ayarı warsa FULL ON yapabilirsin.. Kasaya ek fan takıp içerdeki sıcak havayı dşarı atmasını sağlayabilirsin..

Netwampiri
25-06-2008, 02:14   |  #8  
Netwampiri avatarı
Yıllanmış Üye
252 mesaj
Diablotical
http://urun.gittigidiyor.com/550-Watt-Thermoelectric-Cooler-TEC-Peltier_W0QQidZZ10526022#aciklama
çok ilginç bi ürün arkadaşlar nedersiniz işe yararmı acaba ? yada verilen paraya değermi ??
Denemedim ama ZalMan Fanlarından şaşma desem Göz kırpmaGözünü devirmiş

history83
25-06-2008, 12:59   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
758 mesaj

neverofnever:
dediğin "SYCTHE INFINITY" parça nerdeyse benim işlemcinin fiyatındaymışEmin değildediklerin doğru ek donanım almayı gerekticek ama odama klima alsam daha mantıklı sanki ne bileyim hem beni soğuutur hem donanımıDil çıkarıyorgittigidiyordaki ilginç ve şuan ki fiyatı makul olduğu için gösterdim(tabi o fiyata yollarlarsa) yoksa 146 lira uçurumOha!

Diablotical:
macun sürüleli tam 21 gün oldu ama ben ilk 1 hafta seyahatte olduğumdan pc yi açmadım.8-9 gündür sürekli kullanmaya başladım yeniden.sürerlerken ordaydım ama macunu ben sürmediğim için kalın yada ince oldu diyemiyorum.görsem de anlamam çünkü hiç normalini de görmedim.zaten o fanı ve metalleri sökmeyi bilmediğimden kurcalamadım hiçÜzgün

Netwampiri:
şu sıralarda 85-86 arası geziyor sadece mozillada bu sayfa ve msn açık.oyundan çıktıntan sonra bir ara 99 gördüm yemim ederim ve reset atmadı.genelde 90-95 arası geziniyor fakat dünden beri 86 larda.kasaya farklı bir fan takmadım işlemci ve kasada ne geldiyse o var.fanın altındaki metal soğutucu da epey sıcak.saınırım yerine oturmuş tam olarak.biostan fan speed ayarını biraz anlatırsan belki yapabilirim.

bu arada hepinize çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.ilgileniyorsunuzAlkışaklıma takılan birşey var bilgisayarı alalı 1 sene oldu ve 2 kere format atıldı.2nci formattan sonra servisten pc yi eve getirdiğimde kapatırken baktım ki 2 dakikayı buluyor kapanma süresi.geri servise götürmeye üşendim uzak olduğu için.yaklaşık 3 aydır böyle kullanıyorum.acaba formattan kaynaklanan bir hatamı var?açılış gayet hızlı.80 gb hdd var,sistem c de kurulu ve 11 gb boş yer var c de.bişeyleri eksik mi yaptılar.olabilir mi?bu format yüklemelerdeki olası hatalar ısı artışına neden olur mu?

Son Düzenleme: history83 ~ 25 Haziran 2008 13:06
Netwampiri
25-06-2008, 14:50   |  #10  
Netwampiri avatarı
Yıllanmış Üye
252 mesaj

BIOSTAN ;

PC HEALTS STATUS BÖLÜMÜNE GİR, ordan CPU SMART FAN CONTROL var O bölümü enterla..

% 50 % 70 Full ON gibi seçenekler çıkacak Full on yapabilirsin.. Yalnız bu seçenek yoksa anakartındandır herkeste yok sanırm biostan işlemci fan hızı ayarı..
bide full on yapınca ses te artabilir.

Son Düzenleme: Netwampiri ~ 25 Haziran 2008 14:51
history83
25-06-2008, 15:06   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
758 mesaj

eyvallah bi deneyeyim de fan sesi olsunda yoksa işlemciden patlama sesi çıkcak