Öss tek Çare Değilmiş!

gestosempati
23-09-2009, 11:17   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Geçen cep telefonuma gelen bir mesaj üzerine tanıdım balkanuniversity'i. Kayıt Merkezine gidip bulgaristandaki öğretmenler ile görüştüm. Şimdi 4 yıllık bir üniversitenin hazırlık sınıfındayım. Hazırlık yılımı türkiyede bitirdikten sonra dört yıllık bilgisayar mühendisliği için bulgaristana gideceğim. Üstelik alacağım diploma yök tarafından denkliği olan ve avrupa birliği diploması olacak.

Böyle bir şey olduğunu daha önce bilseydim yıllarca öss ile boğuşmaktan kurtulurdum.  Dershane stresi yaşamak istemeyen arkadaşlar için www.balkanuniversity.eu

mesut_illegal
23-09-2009, 11:41   |  #2  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj

Yıllık 15.000TL-20.000TL mağliyeti var Bulgaristanda okumanın.Bu fiyata Avusturya'da da çok rahat bir şekilde okunabiliyor.
Gerçekten Öss stresi çekmek istemiyosanız ve paranız varsa süper bir alternatif.

PcMaKeR
23-09-2009, 11:51   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

http://www2.yesevi.net/

Çok para döküyorsun.

Ahmet Yesevi Üniversitesi. Kazakistanda. Gelecek sene verecem ösym bana kazık attı son anda...

gestosempati
23-09-2009, 11:51   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj

ben 6000 tl yıllık ödeyeceğim onun dışında yurt masrafım aylık 100 tl onun dışında 100 euro yıllık vizem, geri kalan sadece yiyip içtiğim olacaktır. Orada okuyan diğer arkadaşlarım aylık 400 lira civarında harcadıklarını söylediler. Mesut arkadaşım senin dediğin gibi 20000 tl sadece türkiyede özel 4 yıllık üniversiteler sadece yıllık olarak alıyor fiyatı sanrıım türkiyede 4 yıllık özel okusam bi 30000 liraya mal olurdu herhalde. ayrıca bu avustuyrya olayını biraz açabilirmisin merak ettim

PcMaKeR
23-09-2009, 11:55   |  #5  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Ne okuyacaksın. merak ettim.

ben bilgisayar müh. vereceğim seneye. yıllık 3 bin tl mi ne.

2 sene 6 bin tl.

uluslar arası diploma.

vizeleri internetten veriyorsun finalleri: odtü,gazi,itü gibi üniversitelerde veriyorsun.

gestosempati
23-09-2009, 12:02   |  #6  
OP Taze Üye
4 mesaj

Abicim bende bilgisayar mühendisliği okuyacağım zaten teknik lise bilgisayar mezunuyum. yıllık 6 bin vereceğim. sen sanırım yesevi'de uzaktan eğitim göreceksin ben o şekilde sınıf geçebileceğime inanmıyorum. Benim direk derslere girmem lazım:D yazları da work and travel yaparak para kazanmayı düşünüyorum

PcMaKeR
23-09-2009, 12:22   |  #7  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: gestosempati  
Abicim bende bilgisayar mühendisliği okuyacağım zaten teknik lise bilgisayar mezunuyum. yıllık 6 bin vereceğim. sen sanırım yesevi'de uzaktan eğitim göreceksin ben o şekilde sınıf geçebileceğime inanmıyorum. Benim direk derslere girmem lazım:D yazları da work and travel yaparak para kazanmayı düşünü
Ben sadece diploma alacağım. Türkiyede Yükseklik tutkusu varya hani bilirsin bu düşünceyi. "Bak adam mühendis" düşüncesi. o yüzden alacam. zaten bilgim çoğu mühendisten yüksek.

gestosempati
23-09-2009, 12:49   |  #8  
OP Taze Üye
4 mesaj

Şüphem yok bundan. Çünkü diploma sadece kapıyı açar. İçeriye girdikten sonra herşey insanın kendisine kalır. Diploma iş yerinde kalıcılığı sağlamaz kimse için. Ama insanlar hala aaa adam 4 yıllık mezunu gözüyle bakıyor. 4 yıllık mezunu çok ama içi dolu olan gerçekten bilgili kaç kişi var?

PcMaKeR
23-09-2009, 13:06   |  #9  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Aynen öyle işte. Sırf kağıt parçası ama mesleğimde hala takan çok...