bütün arkadaşlara slm :)
size belki basit gelebilir ama benim istediğim şeyi yapabilirsem benim için çok büyük kolaylık olacak. umarım yardımcı olursunuz.
bir kaç bilgisayarlık bir şirkette ana makinada tutlan dosyaları bir ana klasör halinde başka bir makinanın harddiskine yazacak bir programcık yazmak istedim (yedekle.bat) ama beceremedim. birde bu program aynı dosya varsada yoksada sormadan üzerine yazssın isteniyor. çünkü akşam giderken başlatılıp sabaha kadar yedekleme yapacak. (datalar 5 GB kadar) işletim sistemi Windows XP ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
otomatik yedekleme için yardım edermisiniz?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Böyle bir programcık yerine, explorer'ı açın ve ağdaki sunucunun, almak istediğiniz klasörünü sisteme kopyalayın. Sonra bırakın onu kendi başına, evinize doğru yola koyulun...
Tabii bu yaptığımız hiç de iyi bir yedekleme sistemi olmayacak. Bunun yerine, sadece değişen dosyaları takip edip bunların yedeğini alan ve istediğiniz tarihe geri dönebilmenizi sağlayan basit bir program kullanmak, sizin için çok daha yararlı olur. Sonuçta yaptığınız iş tam bir yedekleme de değil. Yani bir önceki güne erişebilirsiniz sadece, bir hafta öncesine değil. Diyelim ki 3 gündür hatalı kayıtlar yapılmış veya 3 gün önce bazı şeyler silinmiş; ama farkına varmamışsınız. O zaman ne olacak? Dediğim gibi, en güzeli bir yedekleme programı kullanmak...
tabiki hasan bey bence de sizin dediğiniz gibi bir yazılım daha iyi bedava böyle bir yazılım varmı? varsa nerde bulabileceğimizi yazabilirmisiniz. birde okuyan başka arkadaşlar için de olsa ilk çözüm olarak yazılabilecek programcığın kodunu da yazabilirmisiniz. teşekkür ederim. Ben öyle bir kod yazdım ama sadece dosyaları kopyalıyor alt klasörleri kopyalamıyor... iyi günler dilerim cevabınızı beklicem ....
Copy yerine, xcopy kullanın. xcopy seçenekleri için, komut satırında, xcopy /? yazabilirsiniz. Xcopy komutu, alt klasörleri ve tüm içeriği sorunsuz kopyalar... Bundan başka bahsettiğiniz şekilde ücretsiz yazılım ben hiç araştırmadım; ama isterseniz download.com ve tucows.com sitelerinde bir arama yapın. Backup, Auto Backup vs... diye birkaç arama yapsanız, güzel bir şeyler çıkar mutlaka; kolay gelsin...