merhaba server 2003 te iki tane oturum tanımlı ve bunlardan biri admin, user olanin internetini kesmek istiyorum nasil yapabilirim user uzak baglanti ile baglanılıor ve sirket programı kullaniliyor programa uzak baglanti yapan kisinin user oturumundaki interneti kullanmasini istemiyorum ama admin hesabınad da internet kalmali bir yolu warmidir? simdiden teşekkürler
oturumun internetini kesme
uzak bağlantı kurup admin olarak giriş yap bilgisayar.daha sonra ethernet kartını disable hale getir.bölece internete giremez ama ağada bağlanamaz o zmn.böyle işler için en iyisi isa server kullanmak.o kadar para veremem diyosanız bunla ilgili internette programlar vardır.onları arayabilirsiniz.
peki admin internete baglana bilirmi admin saten benim sadece uzaktaki makine guest olan user in interneti kullanmasini istemiyorum
ek olarak ben user a admin yetkisi vermişim admin yetkisinden cıkarsam sadece guest olarak bıraksam sirket programını kullanabilir ve internet baglantisi kesilirmi?
guest olmasından ziyade sadece users grubuna dahil etmekte hem yetirince kısıtlı bir kullanıcı yaratmış olacaksın hemde bu tür programları çalıştırması için yetki vermiş olacaksın
Eğer ortamda Active Directory varsa kullanıcı bazlı GPO oluştur ve o kullanıcı hangi bilgisayara giderse gitsin internet çıkışı olmasın de böylece adama adminlik bile versen internete çıkamaz
santacolosmerhaba server 2003 te iki tane oturum tanımlı ve bunlardan biri admin, user olanin internetini kesmek istiyorum nasil yapabilirim user uzak baglanti ile baglanılıor ve sirket programı kullaniliyor programa uzak baglanti yapan kisinin user oturumundaki interneti kullanmasini istemiyorum ama admin hesabınad da internet kalmali bir yolu warmidir? simdiden teşekkübence yok ama NETCUT diye bir program var onu bi dene istersen
guest yetkisi uzaktan bağlantıya izin vermez. Active Directory de gru bazlı GPO oluştur. o Guruba da sadece o kişiyi ata. tabi Gurub Polici lerde internete çıkma yekkisini kısabilirsin de o zaman da o da internet yoluyla sisteme bağlı o sorun oluşturur mu onu bilemem