overcloc easytune 6 yardım .

HPQ-User
06-05-2011, 09:24   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

kazım sormuş:
merhaba
sorum şudur easytune 6 ile overcloc yapmak istiyorum 3 adet seçenek var ben bunlardan en yükseğini yani işlemcimin hızı 3.06 dan 3.68 e çıkarıyor ben bu en yüksek olan seçeneği uygulasam sistemime herhangi bir zarar verirmi veya sorun yaratırmı teşekkür ederim

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
anakart:gigabyte h55m-s2v
işlemci:intel core i3 540
ram:kingston 2gb 1333 mhz
ekrankartı:zotac gts 250
güç kaynağı:500 w

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; Trident/5.0)

mburak12345
06-05-2011, 10:25   |  #2  
mburak12345 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,242 mesaj

sistemin çakılır anakarta ramlere ve işlemciye zarar verebilir yakabilirsin.. overclock nasıl yapılır araştır güzelce.. eğer sorun çıkarsa neler yapılır araştır... ve programlar asla tercih edilmez.. bios tan yapılması en sağlıklı olanıdır... ayrıca overclock yapmak için 450watt ve üzeri bi psu, güzel bi işlemci soğutucu ve soğutmalı yüksek frekanslı ram öneririm... basit bir işlem değildir.. eğer dediklerime rağmen o riske girersen ve pc donarsan hemen fişi çek biraz bekle anakartın içindeki pili çıkart(fişler çekili iken )5dk bekle. sonra tak pili ve fişi aç pc yi o programıda kullanmamanı öneririm kolay gelsin..

Kapalı Hesap (203105)
06-05-2011, 11:44   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

eğer işlemcinin sıcaklığı 50-55 arası oluyorsa yap yani o sıcaklığı geçmesin 50-55 normalde bir işlemci 72 dereceye kadar çalışabiliyor ama 50-55 iyidir işlemcinin ömrü kısa olur yoksa bu arada soruna gelicek olursak sanırım gigabayt anakart kullanıyorsun ve o programda yaptığın ayarlarda anakarta birşey olursa garanti karşılıyor ama işlemcine birşey olursa garanti dışı kalır unutma  o dediğin ayarı seçince pc yeniden açılınca özelliklerin yükselicektir ama sana tavsiyem bu işlere hiç girme yani  o.c işine bulaşma

SAİNT
06-05-2011, 12:46   |  #4  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

gigabyten windows üzerinden o/c yapmaya yarayan bir programı sağlıklı olduğu söylenemez hep söylüyorum 100 defa yazmışımdır o/c nedir ne ye yarar içilirmi yenirmi riski ne nasıl yapılır ne parçalar lazım bunları öğrenmelisin ve en son olarak o/c windows üzerinden değil biostan yapmak daha iyi olur. eğer sistemdeki o değerleri en sona alacak olursan bir daha burada soru sorma şansın kalmaz yani sistemin perte çıkar.

mburak12345
06-05-2011, 13:05   |  #5  
mburak12345 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,242 mesaj
Alıntı: glscgn  
eğer işlemcinin sıcaklığı 50-55 arası oluyorsa yap yani o sıcaklığı geçmesin 50-55 normalde bir işlemci 72 dereceye kadar çalışabiliyor ama 50-55 iyidir işlemcinin ömrü kısa olur yoksa bu arada soruna gelicek olursak sanırım gigabayt anakart kullanıyorsun ve o programda yaptığın ayarlarda anakarta birşey olursa garanti karşılıyor ama işlemcine birşey olursa garanti dışı kalır unutma  o dediğin ayarı seçince pc yeniden açılınca özelliklerin yükselicektir ama sana tavsiyem bu işlere hiç girme yani  o.c işine bulaş
sistem boştayken 55 derecelik bi işlemciye overclock yapılmaz, overclocktan sonra 60 ı geçer boştayken, yük altına girdiğinde ise 70 i geçer ve 80 ide geçerse ya sistem kendini kapatır ya donar yada anakart ve diğer donanımlara zarar verir..

Kapalı Hesap (203105)
06-05-2011, 13:29   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj
Alıntı: mburak12345  
sistem boştayken 55 derecelik bi işlemciye overclock yapılmaz, overclocktan sonra 60 ı geçer boştayken, yük altına girdiğinde ise 70 i geçer ve 80 ide geçerse ya sistem kendini kapatır ya donar yada anakart ve diğer donanımlara zarar verir..
ha bende malım zaten sistem boştayken dedim benim demek istediğim en fazla o değerlerde olursa daha iyi olur işlemcin yıpranmasın diye dedim

Erşah
06-05-2011, 15:43   |  #7  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Arkadaşlar sakin olun.
Kardeş öncelikle anakartın güzel bir anakart.Overclock için yeterli.İşlemcin çift çekirdekli.Power supply yeterli.Bir tek RAM'lerin overclock RAM'i değil.Onunda çözümü var.Öncelikle sizden istediğim bilgisayarınızın normal durumdayken ve yük altındayken sıcaklıklarının kaç derece olduğudur . Bunun için everest ultimate edition programından sistem kararlılık testi seçeneğini seçmelisiniz.Yaklaşık yarım saaat çalışsın.Eğer ısılar 60-70 ya da üstü ise maalesef overclock yapamazsınız.Yaparsınız ama işlemciniz yanar.Eğer bu sıcaklıkların altında ve stok fan değilse overclock yapılır.Öncelikle birden 3.6-3.8Ghz gibi seviyelere çıkarmayn.Yavaş yavaş.Önce Bios'tan 3.2 Ghz ile başlayın.Eğer tamamsa 3.4 sonra 3.6 eğer anakart yerse 3.8'e kadar yolu var.Her overclock işleminden sonra işlemcinize stabilite testi yaptırmayı unutmayın.Eğer işlemciniz 65 dereceyi geçmeye başlarsa zarar görmeye başlar.
                Hertürlü sorularınızı cevaplayabilirim.