bu overclok nasıl yapılır overclock hakkında bilgi veren ve nasıl yapcağını gösteren bir site var mı
overclock hakkında yardım
evet çok detaylı bir site biliyorum: www.chip.com.tr/forum konu nedir yardımcı olalım....
hangi parçalara nasıl yapılacağıyla ilgili
Genel olarak en yoğun hızaşırtma yani overclocking işlemci ve bellek üzerine yoğunlaşır. anakartın kuzey köprüsünün sorumlu olduğu bu elemanlar bu işleme daha müsait. Güney köprüsüne bağlı bileşenlerde maalesef böyle bir seçeneğimiz yok. Zira PCI kartlar vs. azıcık bir hız artışında hemen stabiliteyi kaybediyorlar. Zaten bu kartları yada bileşenleri hızlandırarak performans elde edilemez. ses kartını overclock edip daha yüksek ses alanı duymadım.
neyse toplamak gerekirse işlemci, ram, ve ekran kartı overclock işlemine maruz kalan yegane zavallılardır.
daha detaylı bilgiler için daha spesifik sorular sorabiliirisn.
Recep kardeş link için teşekkürler
Zaten dikkat ederseniz oc ciler çok küçük bir kesim. Ben bir ara 3-4 ay kasip 4-5 foruma birden giriyordum.
Ama ciddi giriyordum. Her gün 3 saatimi yerdi. Ve bir süre sonra donanimhaber dede, pclabs, tomshardware, darkhardware, hardwaremania da aynı kişilerle karşılaşmaya başladım. Bir süre sonra kendilerini belli ediyorlar zaten.
Kolay gelsin.