ilk overclock girişiminde başarısız oldum sanırım. öncelikle sistemi yazayım;
Gigabyte P43-ES3G
Q6600 Core 2 Quad 2.4 GHZ
Kingston 4GB Hyperx 1066mhz
Saphire HD 4850 vaporx 1GB 256 bit
Xilence 550W PSU
aldığım ramler biosta 800mhz gözüküyordu fabrika çıkşı bu şeklideymiş. biostan ram frekansı 266 mhz ye ayarladım memory multiplier 4.00 getirdim gecikmeyide 5-5-5-15 değerlerini verip voltajı 1.8 den 2.0 getirip save&exit yaptım 1066 mhz oldu. buraya kadar gayet normal windows ekranına geldiğinde CPU yuda o.c yapayım dedim edindiğim bilgilere göre q6600 o.c ile 3.00ghz da stabil çalışıyormuş yani voltaja gerek duymadan. CPU host frekansı 333mhz getirdim 333X9 =3.00 ghz ardından PCI-Express frekansınıda 100mhz olarak ayarlayıp reset attım fakat sistem açılmadı görüntü gelmiyor ve devamlı reset atıyor yanlış birşey mi yaptım acaba biosada görüntü gelmediği için biosada giremiyorum nerde yanlış yaptım bilmiyorum. şimdi ne yapmam gerekiyor Bios pilinin mi çıkarmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
Overclock sonrası PC açılmıyor!!!
bios pilini cikart kardesim 2 dkka bekle sonra yeniden tak bu arada keske yapmasaysdin makinann normal haliylede hizli bir makina sahsen ben i7 860 5 gb hyperx ram kullanyrm ayriyetten 130 liralik cpu sogutucusuda var ben bile biosu daha aldigimdan beri dokunmadim bence yapma kardesim cunku ayni sigara gibi sorununu bastan gostermiyor ilerde makina krarasizlasinca anliyorsun
OC işlemi öyle paldır küldür yapılmaz. İşlemciye bi anda 0.6 Ghz. yerine 0.1-0.2 arttıra arttıra gitmeyi deneseydin. Isı ve stabilite testi sonrası arttırılır ya da düşürülürdü.
Bios pili çıkararak bios'u default hale getir.
peki azar azar artıracağım birde cpu fsb ayarlarken ramı hesaba katmadım
Aynı şey bendede oldu kardeş sonuç 1 günde 2 tane format..
internette gördüklerinizi hemen kendi bilgisayarınıza bi anda uygulamayın! çoğu kişi bu hataya düşüyo. internette gördükleriniz sistemle kendi sisteminiz bir değil. işlemci aynı olabilir ama overclock yaparken diğer bileşenlerin de etkisi var. en iyi overclock kendinizin yaptığıdır. ben çok araştırma yaptım kendi işlemcime overclock yapmadan önce. 50 tane farklı sonuç var. benimki de 51 oldu :) o yüzden sen kendin yavaş yavaş arttırarak yap..
internette gördüklerinizi hemen kendi bilgisayarınıza bi anda uygulamayın! çoğu kişi bu hataya düşüyo. internette gördükleriniz sistemle kendi sisteminiz bir değil. işlemci aynı olabilir ama overclock yaparken diğer bileşenlerin de etkisi var. en iyi overclock kendinizin yaptığıdır. ben çok araştırma yaptım kendi işlemcime overclock yapmadan önce. 50 tane farklı sonuç var. benimki de 51 oldu :) o yüzden sen kendin yavaş yavaş arttırarak yap..overclockta 1. kural yavaş yavaş hız aşırtmadır :)