Merhaba. Geçenlerde anakartımın bisounu güncelledim.Tabiki daha önce yaptıkğım oc ayarları gitti fakat ben yine düzgün birşekilde yaptım ama bir türlü stabiliteyi sağlayamadım. Daha öncekidenemelerimi yazdığım defteri buldum. Oraya oc yaptıktan sonrabilgisayarı tamamen kapat tekrar aç yazıyordu ve o an hatırladımanakart, işlemci, ram, voltaj ve bios ayarlarını uygun bir şekildeyaptıktan sonra bilgisayar açılıyordu ardından mavi ekran alıyordum.Bunu şu şekilde çözdüm ve sizede tavsiyem şudur;
1. Oc ayarlarını yapıp biosu kaydedin.
2. Windows açılana kadar veya açıldıktan hemen sonra mavi ekran veya donma hatası almadığınızdan emin olun.
3. Bilgisayarı tekrar yeniden başlatın.
4. Düzgün bir şekilde kapatın.
5. Psu'nuzun elektriğini kesin veya fişini çekip 10 sn. bekleyin.
6. Bilgsiayarı açıp stabilite testinizi yapın.
Normalde overclock yaptıktan sonra bilgisayar yeniden başlamadanelektiriği kesilir baştan verir. Bu işlemde de sanki tekrar ayarlamayapmışım gibi elektirği kesip açıyor bilgsiayarı. Overclock'ta omükemmelim diyemem. Ama bugüne kadar sıkıntı çekmeden hız aştırmalarımıyaptım ve bu dediğim yöntem ile overclock işlemini tamamladım. DenerkenASUS anakart kullandım. Eğer benim yaşadığım sorunu yaşarsanız buişlemleri uygulamanızı tavsiye ederim.