Arkadaşlar siteye daha yeni üye oldum.Ancak uzun süre buralarda takılacağım çok düzgün ve her türlü konuda yardımcı bir site. Bir tavsiyenize ihtiyacım var.Her ne kadar yüzeysel olarak donanımdan anlasam da(sizler kadar değil tabi) overclock işinden anlamıyorum.Başlık açmadan önce forumu inceledim ama herkes hep kendi işlemcilerinin nasıl oc yapılacağını sorduğu için cevabımı bulamadım.Sorum şu: Yurt dışından bir bilgisayar alacağım.Sistem:
Anakart: Asus P5Q-SE Socket 775 Intel P45 Chipset
İşlemci: İntel Q9550 C2Quad 12MB 1333MHZ
Bellek: OCZ 4Gb PC2-8500 DDR2 Dual Channel Fatal1ty series
Ekran Kartı: Sapphire Radeon HD 4850 512 MB GDDR3
PSU: Asus® A-50GA 500W ATX 12V (Ver 2.01)
Bu bilgisayarı yeterince hızlı kullanabilmek için oc yapmam gerekli mi?Yapacağım işlemler orta boyutlu.Çoğunlukla oyun amaçlı kullanacağım bu durumda c2d E8500 daha iyi olacağını biliyorum ama aynı anda çoklu işlem de yapabilmeyi istiyorum bu yüzden C2Q alacağım kesin.Örneğin winrar ile sıkıştırma yaparken winampımı açıp rahatça GTA 4(ekran kartımın yeterli olduğunu sanıyorum gerekirse 30 $ daha fazla verip HD4850 1 GB da alabilirim) ya da crysis oynayacağım.OC yapmaya ihtiyacım olur mu?Eğer olursa nasıl yapacağımı bana MÜMKÜNSE resimli anlatabilir misiniz?Çok da büyük bir oc yapmayı düşünmem çünkü fanım özel değil ve sistemi de yakmak istemiyorum. Şimdiden çok teşekkür ediyor cevaplarınızı bekliyorum.. (Ek olarak bir de şunu soracağım bu ekran kartı bu anakarta uyumlu, değil mi)