Merhaba, Aşırı acemi bir overclock denemesi yapıyorum. Voltajsız sınırına dayamak istiyorum işlemcimi. Biosum okuduğum anlatımlardakinden bir hayli farklı geldiğinden biraz kafa karıştı.
Normalde Core Voltage CPU-Z isimli programda overclocksuz 1,264V görünüyor. Ama overclock yaptığımda 1,36 falan oldu sanırım. Pek dikkat etmedim çünkü gördüğüm gibi korkup herşeyi otomatiğe geri çevirdim. Geri çevirmeden o anki halinin resmini aldım. Hedefimde 3.4 var ama o değerleri voltajsız görebilmem zor olacak gibi.
Bios ayarlarım resimlerdeki gibiydi. Benim voltajı hiç artmadan standart halinde kalması için burdan neyi ne yapmam lazım? Ve sınırını bulma denemem doğru mu?
PCI-E Hızı 100 sabit tutuyorum, DRAM Frequency işlemci sınırını denerken düşük değerlerde tutuyorum resimde görüldüğü üzere, FSB Frequency 10'ar - 15'er arttırıp her seferinde pc'nin açılıp açılmadığını,hızın etki edip etmediğini,sıcaklık değerlerini kontrol ediyorum. Voltaj vermedikçe işlemciyi yakmazsın dedikleri için ve overclocktan bir hayli tırstığım için voltajı sabit tutmak istiyorum ama nasıl olucak bu? :(
İşlemcim: Q9550 E0
Anakartım: P5QC
Ram: Vengeance 2x4gb DDR3 1600mhz (Anakartım 1333 destekliyor biliyorum :( ) CL9