merhaba arkadaşlar benim sistemim;intel core2duoE6420,kingston 2Gbram,Foxcoon 945G7MC-KS2HV ankartım var 160Gb harddisk var ben işlemcimi hızaşırtmak istiyorum bana nasıl yapıacağımı anlartırmısınız?
overclock yapmak
ve lütfen link falan vermeyin ya güvenmiyorum onlara yarım yamalak anlatılıyo falan
ekrankartım Geforce 8500GT 512Mb'lık Günlük performanstada artırmak amaçlı'da istiyorum tabiki
Overclock, kendinden önce yapılması gereken testler gerektirir. Isınıp ısınmaması.
Öncelikle işlemci sıcaklıklarını normalde ve yük altındaki değerlerini ölçmeni öneririm. Orthos diye bir program var, o programı çalıştır, o sırada Speed Fan programıyla işlemci sıcaklığına bak, çok yükseliyorsa overclock a elverişli değildir. Bunları söylemem gerekiyor anladığım kadarıyla yeni başlıyorsunuz her şeye.
evet , aslında kasam çok iyi 3 tane fanı var sıcaklık göstergeleridevar CPU 31 yukarsı görmüyorum hardisk te nerdeyse ayni sıcaklıkta yüksüz 28 falan yükaltın 31 hadi 32 olsun ocivarda umarı işinize yarar
orthos la test yaptım işlemci sıcaklığı enfazla 52 derece gördüm orthos' u 20 dakika çalıştırdım ilk beş dakikada 52 dereceye ulaştı 20'inci dakikada 53 derece oldu , sıcaklığı anakartın kendi yazılımından takip ettim nasıl iyi mi?
Kötü, fazla "overclock" yapamazsınız bu değerlerle.
olsun azcık ucundan yapıveririz bizde ama olmazsa olmaz tabiki
Değmez o zaman da. Ama siz bilirsiniz. "Overclock" yapınca yük altında 60-65 dereceyi geçmesin işlemci sıcaklığı.
Değmez hani eğlencesine felan yapıyorsanız yapın :D ama performans artışı beklemeyin