overclock yapmak..

HPQ-User
30-09-2007, 22:09   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

boran sormuş:
Arkadaşlar merhabalar
Öncelikle bu zamana kadar sormuş olduğum sorulara vermiş olduğunuz cevaplar için hepinize teşekkür ederim.
Sorum şu: ben overclock yapmak istiyorum fakat herkes farklı bir şey söylüyor.bana nasıl yapacağımı anlatırsanız sevinirim.tabi bunu örneklerle yaparsanız daha çok sevinirim.mesela 1.8'den 2.4'ye çıkarmak için şunları yap gibi.ayrıca bu overclock yaptıktan sonra sürekli bu şekilde kullanmamın bir sakıncası olurmu.şimdiden teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ana kart:P5B-MX
ekran kartı:nvidia 7600gs 256 mb
seagate250 gb hdd
kıngston 1gb ram
core2duo e4300 1.8 işlemci

İnternet Tarayıcı: Opera/9.23 (Windows NT 5.1; U; tr)

ulasaktok
30-09-2007, 22:42   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

ben de tam anlamıyla aynı durumdayım. Benim isteğim ise 2.00 ghz olan dual core işlemciyi artırmak. hp pavilion dv9580et laptop kullanıyorum. bugün easytune 5 indirdim belki bişiyler yapmayı beceririm kendi kendime ama açmaya çalışınca önce vista herzamanki gibi izin istiyor kabul edince 'GUI MFC application has sstopped working' diyor close application a tıkladıktan sonra 'windows sockets initialization failed' yazısı çıkıyor.

işletim sistemi:vista home premium 32 bit
intel core2duo CPU T7300 2.0 ghz
1 gb ram (ready boost'u çok sık kullannıyorum)

windows internet exlporer 7

Son Düzenleme: ulasaktok ~ 30 Eylül 2007 22:47
Borga-x
01-10-2007, 08:05   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Boran arkadaşım sana bir link vereyım senın işlemcinin nasıl OC oldugunu gör. Yanlız hıcbır sekilde mesuliyet kabul etmıyorum. İşlemcini veya başka bır seyını yakarsan sakın buraya gelip sizin yuzunuzden bilgisayarım yandı deme...

Ulaş arkadaşım sende sorunu başka bır konu başlığında açsan daha ıyı olur sanırım arkadaşın sorusunu karıştırıyorsun....