arkadaşlar overclock yapmaya kalkıştım işte bıos ordan advantage ardan jumperfree ordan bişi manual yaptım hemen orda 200 yazıodu onu enfazla 240 oluodu ve yaptım sonra dedim hazır girdim voş çıkmayayım ekranın bişeyinemi ne girdim ordan hızı galiba 600 idi hatırladığım kadarıyla 1000 yaptım ve F10 sonra pcnin ekran hiçmi hiç gelmedi açıom ekran kapalımış gibi oluo lüütfeen yardıım
cpu:amd sempron 1,6
ekran kartı onboard nvdia
asus anakart model ? hatırlamıom k8nvs midi ne
psu:125 w snopymarkası bilmem nekadar doğru ne kadar yanlış
overclock yaptım vee hüzün
- 1
- 2
Geçmiş olsun. Bilgisayarınız yanmış. Anakart yahut işlemcinizi hurdaya çıkarabilirsiniz.
Geçmiş olsun ve bu size ders olsun.Bir daha bilmediğiniz işlere kalkışmayın.Overclock öyle herkesin yapacağı brişey değildir.Yanlış birşey yapınca işte böyle olur, pc bummmm.
Biraz korkutayım dedim.
Bilgisayarı açıp bekleyin, birkaç kere açılmayınca kendisi fabrika ayarlarına dönecektir büyük ihtimalle. Olmazsa BIOS pilini çıkarıp 15-20 dakika bekleyin bakalım:
İnşallah birşeylere hasar vermemişsinizdir.
herkeze çook teşekkürler şu bios pili olayını deniyeceğim.bidaha yapmam:)
evet oldu yardımın için teşekkürler süleymen abi
Rica ederim abicim. Geçmiş olsun. :)
ya ders almamış diyeceksiniz ama beni şu overclock olayında nasıl yapılır ne derecede filan biraz bilgilendirirmisiniz?
Overclock yapayım diyorsun da ne getirip ne götüreceğini tartman gerek öncelikle.
1) Hız.. İyi de ne yapacaksın? Bu sistemle zaten doğru düzgün oyun oynayamazsın 200 olan değeri 240 yaptığında 1,92 olcak, ee 320 mhz olunca işletim sistemin daha mı çabuk açılacak? Daha mı hızlı olacak o kadar?
2) Tamam yaptın diyelim her şeyi ile. Stok fanla overclock yapılmaz ki :) Stok fanlar dandiktir, soğuk bir iklimde değilseniz ya da yazın muhtemelen overclock tan kaynaklanan ısıyı bırakın normal ısı ile başa çıkamazlar o kadar.
3) İşlemci ye overclock voltaj arttırmadan yapılmaz. Voltaj arttırınca da daha çok güç çeker, ısınır, soğutulmadıkça da ömrünü yersin işlemcinin ve anakartının, çünkü işlemciye overclock yaptın mı sadece işlemci hızlanmaz, ramler ve anakarttaki veri yolu da hızlanır ve o parçalar bnu kaldıracak diye birşey yoktur.
Bir de böyle bodozlama overclock yapma bir daha, her donanımın thermal control ü düzgün olmayabilir, genelde işlemciler kaldıramayacağı yük alınca kendini kapatır ve bios piilinin çıkmasıyla değerler eski haline döndüğü için pc açılır.
çok uzun bi işe benzioo yinede teşekkürler
Hiç uşraşmayın siz "overclock" ile. Hem iyi bir soğutma sistemi, hem iyi bir güç ünitesi, hem de detaylı bilgi gerekir o iş için. Sonra Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz.
Hiç uşraşmayın siz "overclock" ile. Hem iyi bir soğutma sistemi, hem iyi bir güç ünitesi, hem de detaylı bilgi gerekir o iş için. Sonra Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olursunuz.
Vay Maestro olmuşuz tebrikler :)
Evet işin açıkçası dimyatta pirinç de yok bu durumda 300 mhz ne kazanç sağlaycak ki?
Teşekkür ederim. Darısı sizin de başınıza. Daha çok birlikte oluruz inşallah forumda. :)
Hayır, istemez. Mevcut BIOS fabrika ayarlarına döner.
- 1
- 2