intel pentium 4 3.00 ghz 2mb işlemcim var bunu 200*15 ten 250*15 e çıkarsam bi sorun olurmu?
bilgisayarımın diğer özellikleri 2.00 gb kingston ddr2 533 mhz pc4200 (512*4)ram, asus p5gd2 anakart, powercolorx850 pro ekran kartı
yardımınızı bekliyorum
overclock yardım
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Ben 220 x 15 = 3.3 GHz yaptım aynı işlemciyi ve render yaparak denedim sıcaklık dereceleri sürekli ekranda açıktı 55 derecelerde takıldı durdu ama hız gerçekten güzeldi. Aslında overclock la ilgilenen arkadaşlar bu konuda biraz yol gösterseler hiç fena olmaz ben şahsen keyif aldım açılış kapanışı programlara giriş çıkışı olması gereken bu diye düşündüm yani %10 overclockla bu kadar yapıyorsa daha üst noktalarda neler yapılabilir bende bilmek istiyorum açıkcası. yardımlarınızı bekliyoruz.
valla ben stock fanla 1800mhz den 2600 a overclock yaptım amd64 3000 venice yi
3dmark03 cpu test1 sonuçları şöyle
1800mhz:94fps
2600mhz:130 fps arada uçurum var özellikle oyunlarda direk olarak hızlanmayı fark
ettim.intel de stock fanla o/c pek olmuyor amd ile bayagı gidenler var
stock fanla 1800mhz lik işlemciyi 2900 a çıkaranlar bilem var.
peki overclockta fazla yüklenebilmek için hangi fanı tavsiye edersin
valla ne diyim fanlardan pek haberim yok ama 350 ytl ye gaz sogutma satanlat var
ben dün 3.45 ghz i denedim fsb 920 230x15 orjinal fanıyla ve 74 dk avi görüntüyü 2.8gb falan dı nero da 11.58 dk da render yaptı normalinden normali 14 dk. sonra kapattım bilgisayarı bi kaç saat sonra biraz fifa 06 takılayım diye açtım baktım duraklamalar falan oluyor arasıra neyse takılmayayım şu olaya dedim devam ettim kaleye doğru gidiyorum gol atacam ana baktım kaleci yok salladım golü tekrarını izlewrken baktım kaleci orda allah allah dedim kaleci görünmezde olsa golü böyle çakarlar koçum dedim güldüm ama hiç böyle şeyler olmuyordu faturayı overclock a kestim abiler sen daha dün bir bugün iki derken senin neyine deim overclock bilmem ne 350 ytl ye gaz sogutmadan falan bahsediliyor yukarda ben orjinal fanla ... Gerçi sonra oyunu kapatıp yeiden açtım iki maç yapayım derkende gece 3 lemişim bi daha aynı sorunu vermedi ama bu işi iyce öğrenmeden bi dahahız aşırımı falan yapmam. Görüşmek üzere
ben dün 4.00 ghz yi denedim pek bi sorun olmadı ancak aşırı ısınma yüzünden 3.2 ye indirdim. fanı güçlendirip 4.00 ghz de çalıştırsam işlemci ömrünü ne adar düşürür
Selam
Uzun zamandır yoğunluktan dolayı burayı aksatmaktayım ancak bu mesajada cevap atmadan geçmeyeyim dedim.
Arkadaşlar özellikle overclock yaparken bazı şeylere çok dikkat etmelisiniz. Bunların başında sisteminizi sadece kagit üzerinde degil fiziksel olarakda tanımanız var.
Kasanız ne? Güç kaynağınız ne? Kasadaki parçaları ısınınca, içeridemi kalıyor hava, yoksa bir şekilde çıkıyor mu?
Bunlara düzgün cevaplar vermeli ve verdiğiniz şeyleride bilerek vermelisiniz.
Oyundaki soruna gelince, büyük ihtimalle PCİ/AGP ayarını sabitlememişsindir. Onu 66/33 de tutmazsan, ya da anakart tutamazsa ekran kartı, işlemci asenkronize olarka çalışacaklarından iyi performans alamazsın görsel şeylerde.
Bir diğer şeyde, intel işlemciler her ne kadar iyi overclock olsalarda, cidden ısınma problemleri var. 3.0 ı 4.0 yapan insan çok gördüm ben ama ya su soğutma vardı, ya da xp 120, zalman 7xxx serisi vardı. Yani hava soğutmanın en iyileri. O yüzden yaparken dikkatli olun, sonra sitemi elinize almayın arkadaşlar.
Intelde Amd deki 1000 mhz gibi bir hızaşırtma genelde çok zordur, 500-600mhz normal seviyelerde bir hızaşırtmadır, hatta günlük kullanılabiliyorsa iyidirde.
Kolay Gelsin