overclock yardım

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
SUR KENTLİ
03-05-2005, 10:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

selam arkadaşlar
p4 1.8 ghz
512 ram
64 ekran kartı ge force
gigabyte sis chipset anakart
40+40 hdd
lg rw
300 watt power supply özelliklerinde bir makinam var 1.8 i yükseltmek istiyorum daha önce ovarclock yapmadım ama yapabileceğime inanıyorum
bana  yardım ederseniz çok sevinirim..

Recep Baltaş
03-05-2005, 18:25   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Overclock yapmadan önce 300 watt olan güç kaynağını kesinlikle yenilemelisin (400 watt önerilir en az).

serifburak
03-05-2005, 20:10   |  #3  
Üye
52 mesaj

Bi de işlemciye guzel bi fan alman lazm!thermaltake in cok guzel işlemci fanları war bi gozat istersen

jaina
03-05-2005, 20:37   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

İlk olarak Recep kardeş genel olarak şimdiki sismlerde OC yaparken 400W olmalı
ancak arkadaşdaki sistem zaten 1.8 ghz aşırı 12V lik bir yüklenme yapmaz.

İlk olarak sistemindeki anakartının cd sinden anakart ve CPu sıcaklığını gösteren programı yükle.
Bak bakalım sistem normalde hangi sıcaklılar arasında gidip geliyor.

Sİs chipsetli bir anakartın var ve sis pek uyumsuz bir chipset. Bence oc ye pek yanaşma derim.
Zaten o işlemciyi fazla zorlama derim, aman ha eğer iyi bir soğutman yoksa yakabilirsin.

Benim sana tavsiyem OC yapabilmek için vereceğin soğutm, kasa, PS parasına gidip sistemi anakart+işlemci yi yenilersen ( ramlerin ddr değil sd ise, ramleride ) çok daha büyük bir Performans artışı sağlarsın. Yoksa elindekileride kaybedebilirsin.

SUR KENTLİ
04-05-2005, 16:55   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

ramler ddr 512 hızından memnunum fakat ilk zamanlarda ki performansı yakalamak istiyorum fan ve power fikirleriniz benim kafamdan geçenlerdi zaten @jaina ben p4 yandığını pek görmedim ayrıca yeni anakart ve işlemvi alacaksam neden OC yapayım...zaten hızlı olur.sis neden kötü bu konuda da beni aydınlatırsan iyi olur gigabyte sis chipset o kadar da kötü bi anakart değil bildğim kadarıyla asus tan iyidir benim gözümde az da olsa bi performasn artışı yapamaz mıyım bu kadar tehlikeli mi olur bu OC benim makinaya
(aslında iki HDD kullanmasam güzel ama 2 tane olunca güç tüketimi fazla olur sırf güç den yararlanmak için RW yi kızakla dışardan bağladım sadece cd rom bağlı)
fikirlerninzi bekliyorum
saygılar

Recep Baltaş
04-05-2005, 21:14   |  #6  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Arkadaşın PC sindeki fan sayısını bile bilmiyoruz.Ufak bir artışta Power bozulabilir.Benim bir defasında fanı takınca sistemin gitmesi gibi...

jaina
04-05-2005, 22:47   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Sur kentli tam olarak sana fiziksel işte şu nedenden SİS kötüdür diyemem, bende bilmiyorum.

Ancak SİS bir marka asus, gigabyte gibi değildir.
SİS bir chipsettir yani anakarttaki bir yapıdır. Şu an ki Chipsetler AMD64 de NForce4, intelde
İntel i875, 915, 925 dir.

Yani her marka bu chipsetlerden anakart üretebilir.

Benim duyduğum kadarı ile SİS ler kolaylıkla sorun yaratabilen kıl bir chipsettir ancak kendimde oturup saatlerce test yapmadım bunu yapacak ne mali gücüm nede zamanım var.

Ramlerin BÜYÜKLÜKLERİ değil HIZLARI önemildiri oc de. Yani ddr266 mı 333 mü 400 lermi seninkiler.
Eski sistemlerde OC daha önce yapmadım o zaman biraz küçüktüm korkardım, ancak dediğim gibi anakartının cd sinde önce işlemci anakart sıcaklıklarına bakbakalım. ( bios danda bakabilirsin)