tam olarak bilmyiom zararlarını yapsammı yapmasammı karasısım beni bilgilendirirseniz eger sevinirim
bide bu yapmak için ne gerekli prg felanmı çok teşekkür ederim şimdiden
tam olarak bilmyiom zararlarını yapsammı yapmasammı karasısım beni bilgilendirirseniz eger sevinirim
bide bu yapmak için ne gerekli prg felanmı çok teşekkür ederim şimdiden
işlemcini yakma ihtimalın yüksek eğer overclock yapıcaksan iyi bir fan alman gerek ben tavsiye etmem
over clok ramların hızını artırmka için deyilmi ram daha hızlı çallışınca işlemcidemi hızlı çalışıyo bu baglı olarak işlemci yanıyo dogru bir teorimi = )
hocam ben anlıyorum bu işlerdende şimdi sen banba şunu söle overclok ramler için deyilmi
Overclock hakkında bilmek istediğiniz her şeyOverclock hakkında bilmek istediğiniz her şey: CHIP Online özel bir overclock dosyası hazırladı...
www.chip.com.tr/konu/Overclock-hakkinda-bilmek-istediginiz-he...
Overclock DosyasıOverclock Nedir? Nasıl Yapılır? Riskleri ve Getirileri Nelerdir? Tüm soruların cevapları yazımızda
www.chip.com.tr/konu/Overclock-Dosyasi_3429.html
bir göz at derim ;)
çok teşekkür ederim hocam çok saolasın linklerin için
hocam ben anlıyorum bu işlerdende şimdi sen banba şunu söle overclok ramler içinOC TAN ANLADIGINI SÖYLÜYORSUN AMA DAHA NEYE OC YAPILIR BİLMİYORSUN NASIL OLUYO ??OC İŞLEMCİ YE RAM'LERE VE EKRAN KARTINA YAPILABİLİR İŞLEMCİYE YAPTIGIN OC RAMLERİDE ETKİLER ONA GÖRE RAM HIZLARIDA ARTAR AMA EKRAN KARTI TAMAMEN AYRIDIR
işlemciyi yakarsınız, bununla anakart ta yanabilir. buda sistemin komple yanmasına neden olur. ayrıca oyunlarda pek bi fps farkı olmaz. ama i7 gibi bi işlemciye sahip değilseniz.
ve overclock işlemcinin ısısını yükseltir.
emin olmak için size sordum sizinde görüşlerinizi almak istedim şimdi kesin olarak biliyorum
overclock ramlara yapılmaz ram frekansı vardır mesela 800 mhz'lik bu ramı 850 mhz yaparsan pc açılmaya bilir en iyisi 800 mhz'yi geçmemektir. oc işlemci ve ekran kartına yapılır işlemciye oc yaparken ramların sınırında kalmaya çalışılır
ekran kartına ve işlemciye oc yapmak ağır oyunlarda anlaşılacak seviyede fps arttırır(oyunda ekran kartına oc yapmak daha çok fps arttırır)
overclock bir pc'den daha fazla verim almanı sağlar mesela e8400 işlemciyi oc edersen e8600'den daha çok performans verir overclock orta seviye yapılırsa (iyi bir soğutma olacak) daha fazla performans ama aşırı yapmak hem tehlikeli hemde pc'nin ömrünü kısaltır