Overclok yapıcam,Herşeyiy kasam...

e11m2r3e4
02-09-2011, 04:36   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Geçte olsa bütün Türk Milleti'nin Zafer Bayramı'nı ve bütün İslam Aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlarım.
Amaç : Oyun Performasının artmasıdır.Nede olsa zarar etmiceksek hazırı kullanalım.
Not:Herkezin ilgi,alaka,zaman ayırma,okuma zahmeti,yardım etme gibi yapacağınız her şeye şimdiden çok teşekkür ederim.

Şimdi işlemcimin güvenliği için her türlü bilgi ve soru işareti yaratıcak şeyleri açık açık uğraştım ve bilgisi olan kişiler tarafınca bilgilendiriliceğime inanarak konuyu açtım.İlk defa yapıcağım ama kesin bir şey varsa yaparım yok bazı işlemcilerin overcloku şöyle bazıları böyle şunu yapmaya çalış felan demeyin lütfen.Güzelce anlatabilir özel mesajtan size e-mail adresimi yazabilir online olarak konuşarak yardımcı olabilirsiniz.Yardımcı olacak herkezden ALLAH Razı olsun.
Ayrıca:Daha öncesinde kasamın kapağı açık olmadığı takdirde o son resmin yanındaki bass ın yerindeyken  1kaç saat içerisinde kapanıyordu yada daha az yada biraz fazla sürede bilgisayar.
Öncelikle İşlemcim: Intel Peuntim 4 3.00 Ghz bir işlemcim bunu overclok etmek istiyorum.

Kasam ile ilgili bilgiler :

Dxdiag bilgileri :
[/url]

CPU-z Bilgileri :
[url=http://goo.gl/mc9cY]

Sıcaklık Bilgileri :
[/url]

İçinin Genel Görünümü :
[url=http://goo.gl/mc9cY]

İşlemci :

Kasanın arka tarafı :

Kasanın koyulacağı kısım :O mavi mavi çizilen kısım kasanın sol tarafı oluyor ve açık kalan kısmı yani nefes alıyor işlemci kapağı açık bırakıyorum zaten.
[/url]


Not Bios bilgilerimi bu programla baktım nasıl düzeltebilrim bu hataları bu program ücretli.
[url=http://goo.gl/mc9cY]

Bir -si ya da +sı olur mu işlemciye?

Son Düzenleme: e11m2r3e4 ~ 02 Eylül 2011 05:57
Zaym1n
02-09-2011, 05:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
495 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

yani şimdi ne desem bilemedimki :) ilk olarak p4 işlemciler çok eski istediğiniz kadar o.c yapın yinede bi performans beklenemez gerçi pc yi ne amaçla kullandığınızı bilmiyorum ama oyun için diyosanız gereksiz bence hiçbir + sı olmaz elinizdeki işlemci dual core intel işlemci veya amd athlon serisinden bişey olsa yine biraz yararı olurdu ama p4 işlemci o.c yapılsada yapılmasada performans göstermez artık

aslında düşük bi bütçeyle 2. el güzel bi kasa alsanız çok rahat edersiniz

ayrıca stock fan ile şuanki işlemcilere bile o.c tavsiye edilmiyo p4 işlemciye denemeyin bence ya da çok ısrarcıysanız işlemci içim bi fan alın daha sonra o.c yapın durduk yere elinizdeki işlemciden olmayın bence

ayrıca o.c nin nasıl yapıldığını sormuyosunuz heralde orayı tam çözemedim ama youtube dan pentium 4 overclock diye aratırsanız daha detaylı anlatımlar bulursunuz ama çok basit şekilde anlatıyım pc açılırken delete yada sizde hangi tuş ile açılıyosa bios a girin gerçi her anakartta farklı olur ama cpu configrations bölümüne girip çarpanları artırmanız lazım ama çok az yükseltin

e11m2r3e4
02-09-2011, 05:49   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2011

Teşekkürler bilgin için.Ben kendim için sormuştum nasıl yapılıyor diye tam olarak benim bilgisayar için bus speed , çarpanlar cart curt tam ayar ne olur onu bilen varsa söyleyebilri mi diye açmıştım ve o kadar merak ve ? işareti yaratacak her şeyi fotoğraflamıştım.İşlemcime zarar vermek istemiyorum işlemcim 3.0Ghz gayey güzel çok önce almıştım zamanının belkide en iyisiydi hiç sorun yaşamazdım :) Çökme hariç onu çocukluğa verelim virüste virüs olayı ve gereksiz siliyomuşumdur bir şeyleri :D Zarar vermeden en iyi benim bilgisayar için ayarları söyleyecek varsa lütfen söylesin bekliyorum.

Son Düzenleme: e11m2r3e4 ~ 02 Eylül 2011 06:18
Fenerlist34
02-09-2011, 12:23   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
603 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Merhaba,  çok ayrıntıya girip kafanı karıştırmak istemiyorum.. gönderdiğim link i tam olarak okursan çok rahatlıkla overclock yapabilirsin.. 
http://forum.donanimhaber.com/m_1550398/tm.htm

fbli
02-09-2011, 15:45   |  #5  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2010

Sistem eski olduğu için oynanabilecek oyunlar sınırlı. Fikrime göre sisteme ancak çok az OC yapılabilir. Oyun performansını arttırmak için daha çok ekran kartına OC yapılmalı. Ama ekran kartı bunu kaldıracağını pek zannetmiyorum. Bilgisayarın kapanmasını hava alamayıp ısınmasına bağlıyorum. Bana göre performansı arttırmak için işletim sistemine güzelce bakım yap.
Ama yineden OC yapmakta kararlıysan sisteminin ısı değerlerini göz altında tut. Güç kaynağının kaldırabileceği sınırı göz önünde bulundur. Ve kararlılığı test et.

black_flood
03-09-2011, 08:51   |  #6  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

bu prescotlarda overclock işine bulaşmamak en mantıklısı zaten defaultta 50 derecelerde geziyor. sağlayacağı artışıda söyleyim 3.3 ghzden gram yukarı çıkmaz hızı ama 75 derecelere kadar ısı çıkacaktır prescot olduğu için performans artışı %1 olacak çünkü saat hızı artıyor ama bu seferde aşırı ısıdan dolayı cpu kendini frenleyecek.