overlock nedir forum arkadslarım
overlock nedir
- 1
- 2
Overclock yani hız aşırtma bir donanımın hızını/frekansını yükseltmektir.
Kısaca O.C denir.
Genellikle ekran kartları ve işlemcilere yapılır.
İşlemci O.C'si ni bios'tan;
Ekran kartını ise EVGA precision adlı programla yapabilirsin.
Öncelikle bahsettiğiniz terimin adı 'overclock' dur. ihtiyacınız olan bilgileri ise bu linkte bulabilirsiniz : https://www.chip.com.tr/konu/Overclock-Dosyasi_3429.html
kısaca özet isterseniz : işlemcinin hızını yükseltme diyebiliriz.
işlemciye overlock yapmanın herhangi bir zararı varmıdır
Yoktur.Fazla abartırsan donar ayarlar standarta çekilir.
overlock iyi bişey degil ozaman çünkü zararı var :(
Bilinçsiz yapılan OC işlemcinin ömrünü kısaltır ancak her OC işlemcinin ömrünü kısaltmaz.
Bu arada i3'ler OC olmuyor ise 4 GHZ'de kullananlar nasıl oluyor :)
OC işini neden yapacaksın
Sadece bench yani anlık bir performans kazancımı yoksa günlük herhangi bir darboğazı kaldırmak içinmi yapacaksın yani OC ne için yapacağın önemli
arkadaslarım bunları ögrenmem iyi oldu overlock yapardım ama şansız birisiydimdir :D
YasinC kardeş bence i3 2100 o.c yapabilir miyiz ö.m atarak anlatır mısın müsaitsen.
Overlock şu halı kenarlarına yapılan overlokun ingilizcesi olabilir
şaka bir yana Overlock değil Over"c"lock.
Zaten arkadaşlar da anlatmış olayı.
YasinC kardeş bence i3 2100 o.c yapabilir miyiz ö.m atarak anlatır mısın müsaitsen.Şimdi yatmak zorundayım yarın iş var. Sen özel msj at ben yarın işteyken girdiğimde sana anlatırım anakartın modelinide yazmayı unutma ve bios güncellemediysen bios'unuda güncelle ;)Overlock şu halı kenarlarına yapılan overlokun ingilizcesi olabilir
şaka bir yana Overlock değil Over"c"lock.Zaten arkadaşlar da anlatmış olayı.
Tamam abim yarın unutmam inş ve mesaj atarım sana.
Öncelikle bahsettiğiniz terimin adı 'overclock' dur. ihtiyacınız olan bilgileri ise bu linkte bulabilirsiniz : https://www.chip.com.tr/konu/Overclock-Dosyasi_3429.htmloverlock:tekstil terimidir...kısaca özet isterseniz : işlemcinin hızını yükseltme diyebiliriz.
overCLOCK:bilgisayar terimidir...
arkadaşın yaptığı güzel uyarıya rağmen hala OVERLOCK demenin mantığını anlayamadım....
Tamam herşeyi anladık ta sende internette mi yok kardeşim.Bu konuyu açana kadar öğrenmiştin bile...
Overclock Adı üstünde Hız(clock) Aşırtma(Over) dır.Böyle de düşünebilirdiniz.
Bana kalırsa overclock yapmayın çünkü az da olsa ısınma sağlar ve ısınan sistemin toksitlenme, statik elektrik, manyetik alanlar vs.. yüzünden performansı düşer overclock fazla yapılmamışsa sistemde pek bir fark hissedemezsiniz..Ondan dolayı işlemci hıızını arttırmayı undervolting yada voltaj arttırmadan deneyin.Undervoltingin +ları overclockdan fazladır.Undervoltingi araştır.internetini boşuna kullanma
Nasıl işlemciye zarar gelmez.işlemcinin ömrünün azaldığı konusunda aynı fikirde değilim;
İşlemcinin ömrü azalır !
tabiki uygun soğutma şartları yeterli ve kaliteli psu kullanılmaz ise bu ısınmadan ve düzensiz akım dan etkilenen işlemci çabuk yıpranır ömrüde kısalır işlemci kararlı çalışmamaya başlar.
2007 yılından beri kullandığım intel pentium d 945 (3.6ghz) işlemcimi aldığım günden itibaren 3.8ghz de
kullanmaya başladım 2009 yılında kasamı değiştirip 4x12 cm fan 1 önde 1 arkada 2 adet yan kapakta
olarak 4.0ghz günlük kullanımda çalıştırdım. işlemci fanıda çok abartılı bi model değil(cm 50 tlye almıştım)
yıl 2012 bu işlemci hala 4.0 ghz olarak çalışıyor. voltaj vererek max 4.2 de stabil kalıyor ama voltaj verme taraftarı olmadığım için 4.0 ghz de sabit. speedstep açık
sanrım ömrü dahada vardır ;)
kim 5 yıldan fazla bir işlemciyi kullanmayı planlıyor merak ettim
şuan 2. bilgisayar durumunda.
3. bilgisayar durumunda olan 2.8ghz celeronu da ubuntuda kullanıyorum oda 3.2 ghz olarak sabit kullanıyorum bu işlemciyide 2006 yılında almıştım hala kullanıyorum1. bilgisayar durumunda olan q8300 c2q 2.5ghz 2009 yazında almıştım aldığım gün 2.75ghz olarak kullanmaya başladım şuan 2.8ghz de günlük kullanıyorum yüksek işlem gerektiren durumlarda 3.14 ghz de stabil olarak kullanıyorum speedstep açık
bu işilemcilerin hepsine voltaj vererek nereye kadar gittiğine baktım ama performansa önemli bi katkısı olmadığı için voltaj vererek hiç kullanmadım
bir işlemciyi standart hızlarında %100 yükte kullanmaktansa satabil voltaj vermeden max overclock ile %80 % 90 yükte kullanmayı tercih ediyorum
kasan bir bilgisayar kullanmaktansa overclock ile hissedilir bir performans artışı olucaksa varsın gitsin işlemcinin ömründen çokda sorun değil ama böyle bişey de olduğunu sanmıyorum
bi 4. sistem daha var ama onu konuya dahil etmedim onda hıza gerek yok.
( bu bilgisayarların hepsini tabiki ben kullanmıyorum evin diğer fertleri kullanıyor)
Tamam herşeyi anladık ta sende internette mi yok kardeşim.Bu konuyu açana kadar öğrenmiştin bile...koybol sanamı sorcam istedigim konuyu acarım
Overclock Adı üstünde Hız(clock) Aşırtma(Over) dır.Böyle de düşünebilirdiniz.
Bana kalırsa overclock yapmayın çünkü az da olsa ısınma sağlar ve ısınan sistemin toksitlenme, statik elektrik, manyetik alanlar vs.. yüzünden performansı düşer overclock fazla yapılmamışsa sistemde pek bir fark hissedemezsiniz..Ondan dolayı işlemci hıızını arttırmayı undervolting yada voltaj arttırmadan deneyin.Undervoltingin +ları overclockdan fazladır.Undervoltingi araştır.internetini boşuna
- 1
- 2