merhaba arkadaşlar benim öğrenmek istediğim overlock neye göre yapılmalı..ramlerin mhz i ve gecikme süreleri bunu etkiler mi..işlemci soğutması çıkacağımız kapasiteyi etkiler mi gibi sorular...cevaplarsanız sevinirim...teşekkürler...
Overlock neye göre yapılır...
Bu o kadar uzun bır soruki Yaz yaz bitmez. Senin soyledıklerının dışında daha birçok etmen OC'yi etkiler.
Anakartın iyi olmalı, biostan OC menuleri olmalı ki bu çok iş görür.
PSU iyi olmalıki extra yüklenildiğinde sisteme gerekli enerjiyi versin
Soğutman çok iyi olmalı. Hem Ekran kartı hem Ram hemde İşlemci için iyi bir sogutma sistemi kullanman gerekir
Ramlerin extra voltaja dayanıklı olamlı ve gecikme süreleri düşük olmalı
işlemcin OC'ye yatkın olmalı. Çarpan kilidi olmaması, Yuksek frekanslarda bile stabıl çalışması, Extra Voltaj verdiğinde işlemcinin bunu kaldırabilmesi....
Ekran kartında benchmark sonuclarına eklenir bazı programlarda.Ekran kartının OC'ye yatkın olması gerekir.
Bunun gibi bir sürü ayrıntıyı düşünmen lazım...
ben kingston hyperx 750mhz ram alıcam da bunun işlemci overlock una faydası olur mu diye soruyorum?biyerde okumuştum doğru mu acaba diye soruyorum..meraktan..
750Mhz Rammi? İlk kez boyle bir Frekanstaçalışan bır ram duydum.Link varmı?
Bence 800Mhz al. Evet 750Mhz varmış
artık aldım da ram le iyi mi o lazım bana..:D
Kingston HyperX ramlerde evet bu ramler gayet guzel. OC ıcınde uygunlar
ok teşekkürler..aslında sorularla başlık fazla uyuşmadı..bi soru daha...
dediğim gibi ramler işlemci overlock una da fayda eder mi??
Bu ramler dediğim gibi OC'ye yatkın tabiki işlemciyi OC yaptıgında bazı ayarlarla Raminin de katkısı oluyor. dedim ya çok çetrefelli bence gerek yoksa hiç yapmaya değmez.Bilmediğin bir şeyse iyice araştır derim.
ben hem o.c yapayım diye hemde crysiste perf. artsın diye bu ramler aldım...inş. yarı yolda bırakmazlar...
bide alınca ram değerlerinde ya 667 yada 800 olacak hangisini seçeyim??BİOS'ta?
667 secip rami performansının altında calıstırmaktansa 800 secmek daha iyi çünkü hyper x ramler o.c potansiyeli yüksek ramler etki etmez 50mhz lik artıs.
çok teşekkürler...yardımlarınız için..ayrıca benim macunu kargoya verdin mi