arkadaşlar merhaba.ben bilgisayarı yeni aldım.2 yıl bilgisayara elimi 2 ay öncesine kadar sürmedim.bilgisayarımı overlock ypıyorum fakat olumyor.bir yerde hata yapıyorum sanırım.lütfen bana tam olarak nasıl olduğunu anlatırmısınız.valla herşeyi unutmuşum.yarım yamalak hatırlıyorum.ha işlemci p4 3,06 533 mhz..anakart gigabyte.fan zalman
overlock sorunu
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Öncelikle senin yapmaya çalıştığın şey overlock değil overclock tır
Aradaki fark:
Overlock: Tekstil de kullanılan bir makine ve bu makine ile yapılan işleme denen ve giysilerin kenarlarını düzeltmek manasına gelen bir terimdir.
Overclock: PC sektöründe kullanılan ve işlemcilerin standart saat frekanslarını değişik yollarla bu standartın üstüne çıkarmaya denir.,
Senin neden bu konuda sorun yaşadığına gelince:
Yaşadığın sorunla ilgili tek bir ayrıntı bile yok.sadece yapamaışım demişsin.(şimdi şey diyorsundur:lan cevap vereceksen ver vermeyeceksen bıdı bıdı yapma bana)
Büyük ihtimalle bios tan çıkarken save and exit bölümünde y ye basıp çıkmıyon yada save without exıt a basıyon.
yada çok fazla artırıyon frekansı çekirdek voltajı yetersiz kalıyo.
Biraz daha ayrıntı lütfen...
tamamsenin istediğin gibi sorayım.önemli olan bu sorunu çözmekse.overclock nasıl yapılır.oldumu dostum.
ciconun verdiği linkte epey detaylı anlatılmış bu konular overclock konusunda çok yararlı
abicim senin bios tan bir hatan vardır yoksa bi bios u falan güncelle aynısı bizim arkadaşada olmuştu bios u update edince geçti......