Oxenfree 2: Lost Signals (İOS Kısa İnceleme)

Shely
31-07-2023, 15:27   |  #1  
Shely avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2023

xenfree 2: Lost Signals hakkında konuşmaya çok hızlı bir şekilde girmek istiyorum çünkü oyun hakkında çok karışık duygular besliyorum. Oyunu ilk gördüğümde çok heyecanlanmadığımı hemen belirteyim ama oyunu oynamaya başladıktan kısa bir süre sonra kendimi Netflix bilimkurgu dizisi izliyor gibi hissetmeye başladım. Oyunu zaten Netflix üyeliğim sayesinde oynadığımdan dolayı bir an için, dizimi izliyorum yoksa oyun mu oynuyorum şüphesine düşmedim desem yalan olur. Neyse sonunda anladım ki oyun oynuyorum ama oyun tamamıyla konu anlatımına odaklı bir şekilde geliştirilmiş. Bu yüzden oyunu oynayacak olan arkadaşlarımızın oyun içinde tuşlarla seri kombolar yapmayı, uçup kaçmayı beklememesi gerekiyor. Beklentiniz tam bir Netflix bilimkurgu dizisinden neyse aynısı olsun.

Oyunda Riley adında bir karakteri yönetiyoruz. Riley, doğa olayları hakkında araştırma yapan bir grup için adanın etrafına bazı vericiler yerleştirmesi gerekiyor. Bütün hikaye telsizden gelen gizemli bir arama ile başlıyor. Bu gizemli arama, araştırma grubundan Evelyn adında bir kıza ait ve bize Jacob adında birini bulmamız gerektiğini söylüyor. Daha sonra Jacob ile birlikte vericileri yerleştirmek için bir tepeye çıkıyoruz ve burada zaman döngüsü ile anlamlandıramadığımız bir olay yaşayarak herşeyi alt üst ediyoruz. Bu noktadan sonra Riley bir zaman döngüsü içine sıkışıyor ve oyunumuz tam anlamı ile başlamış oluyor. Hikayeyi burada daha fazla uzatmıyorum çünkü oyunun en can alıcı noktası kesinlikle gizem dolu öyküsü ve bu hikayeyi spoilersız bir şekilde deneyimlemeniz en kritik nokta!

Oyun Dinamikleri

Oyunu kesinlikle bir kulaklık ile oynamanız tavsiye ediliyor. Ben bu tavsiyeye uydum ve kesinlikle herkesin de uyması gerektiğini düşünüyorum. Oyunu oynarken kulaklık sayesinde aldığım zevk paha biçilemezdi. Doğa üstü olayların, atmosferdeki her bir sessin ayrı ayrı tasarlanmış olması oyunun kesinlikle hikayeden sonraki en güçlü yanı konumunda. Oyunu oynarken bir yere tırmandığınızı veya karakterlerin uçurumun kenarından giderken hissettikleri korku o kadar iyi bir şekilde seslendirilmiş ki kendinizi karakterlerin yerine rahatlıkla koyabiliyorsunuz. Bu durum karakterle daha iyi bir bağ kurmanıza ve oyunun içine daha fazla girmenize neden oluyor.


Oxenfree 2: Lost Signals, genel olarak oyun içi diyaloglarında yaptığınız tercihlerinize göre şekillenen bir yapım. Bu diyaloglar oyun içindeki bir çok şeyi etkiliyor. Bu yüzden olaylara ve kişilere verdiğiniz tepkiler ile karakterlerle kurduğunuz ilişkiler oyunun odak noktasını oluşturuyor. Zaten oyundaki temel mekaniğimizde olayları değerlendirip buna göre tepkiler vermek şeklinde oluyor. Bunun dışında oyunda bol bol yürüyüp, karşımıza çıkan bulmacaları ve gizemleri çözmeye çalışıyoruz.

Oyunumuzun temelde 3 farklı sonu bulunuyor ama tercihlerinize göre bu sonların ve sonlara doğru gidişiniz tamamıyla değişiyor. Bundan dolayı oyunu tekrar tekrar oynamak mümkün oluyor ama tabi ki Oxenfree 2: Lost Signals bir bilim kurgu filmi havasında olduğundan dolayı ilk oynadığınızdaki etkiyi tekrar oynadığınızda almanız çok mümkün olmayacaktır. Buna rağmen bütün sonları görmek için benim gibi oyunu birden fazla kez bitirmeniz muhtemel olacaktır.

Oyunun grafikler bu tarz bir oyun için gayet yeterli olmuş ama görsel tasarım konusunda kesinlikle çok iyi iş çıkarmışlar.

Sonuç

İnceleme boyunca oyun hakkında hep pozitif olan noktalar hakkında konuştuk ama oyunun bir baş yapıt olmasını engelleyen, hatta çok iyi bir oyun olmasını engelleyen bir eksiği bulunuyor: çok sınırlayıcı oynanış mekanikleri... Oyunun bilimkurgu filmlerine benzemesindeki en önemli rolü hiç şüphesiz oynanış mekanikleri alıyor. Bir süre sonra elinizdeki imkanlar, sizi köşeye sıkışmış ve sürekli aynı şeyleri yapıyormuş hissi vermeye başlıyor. Bunun dışında ise Oxenfree 2: Lost Signals, kesinlikle ilk oyunun çok çok üstüne çıkışmış ve oyunculara zevkli anlar yaşatacak bir yapım olmuş. Eğer bulmaca çözmekten hoşlanıyorsanız, verdiğiniz seçimlerin oyuna gerçekten etki ettiğini görmeyi seviyorsanız, bilim kurgu hikayeleri ilginizi çekiyorsa ve oyun oynarken çok fazla tuş kombinasyonuna maruz kalmak hoşunuza gitmiyorsa, Oxenfree 2: Lost Signals tam size göre bir oyun olacaktır.

Oyun Puanı: 3.5 / 5

Son Düzenleme: Shely ~ 31 Temmuz 2023 15:34 Neden: