Arkadaşlar, sorular gerçekten zor değil. Ancak üzerinde düşünüp emek sarf etmeniz gerekiyor. Ve kesinlikle her sorunun sadece 1 tek doğru yanıtı var. Başka mantıklı gibi gelen yanıtlarla karşılaşılabilinir -4. soru gibi- ancak üzerinde iyice bir düşündükten sonra hangisinin doğru olduğunu anlarsınız. Soruyu hazırlayanın ne düşündüğünü anlamaya çalışın.
9. soruya verilen ve genel kabul gören yanıtla ilgili söyleyeceklerim var. İçerisinde ovallik barındıran sayıların dizisi açıklamasıyla cevap 22'dir deniyor. O zaman 9'dan sonra 10 gelmesi gerekmez miydi? Sonuçta 10 sayısı da ovallik içeriyor. Şöyle bir açıklama belki mantıklı görünebilir: "İçinde sadece düz çizgilerden oluşan rakam bulundurmayan sayılar dizisi". Ancak böyle bir mantığa göre soru sorulması bana çok da olası gelmedi. Hemen cevap bu diye kestirip atmamak lazım. Bir kez daha düşünün.
2. soru için bazı yanıtlar var, ancak 3'üne de tam doğru veren bir yanıt görmedim. Düşünün iyice.
10. soru içinse hiç yanıt yok. Sanırım en zoru bu soru:) Gerçekten güzel bir mantığı var. Uğraşın, yapılabilecek bir soru.
Tüm soruların doğru cevapları 28 Ekim'e kadar yazılmazsa ben yazıcam.
Hepinize kolay gelsin...