Buyrun burdan arkadaşlar. Cevapları paylaşalım.
www.tzv.org.tr adresinden sol menüdeki Oyun 2010'a menüsüne ulaşabilirsiniz.
Oyun 2010 Türkiye 15. Zeka Oyunları Yarışması
BU SORULARIN CEVABINI BİLSEM ORDİNARYUS PROFESÖR OLURDUM ZATEN :)
arkadaşlar ben 2010 TZV SORULARININ 5 İ Nİ ÇÖZDÜM SÜPER YANITLAR VAR AMA KİMSE YANIT SORULARA YAZMADIĞI SÜRECE CEVAP YAZMAM
oyun 2010
1- cevap: MANTIK
5-cevap: 222
6- cevap: A:38, B:12, C:6, D:16
9-cevap: 22
7.SORU A)AKADEMİSYEN(KDS ORTAK GİBİ) B)?HENÜZ BULAMADIM
1- MANTIK
3- Z
5- 222
6- A : 37 B : 12 C: 7 D : 16
7- AKADEMİSYEN ORTAK HARFLER KDS OLUYO AMA B: ÇIKMADI
9- BEN 53 BULDUM SORUYA 22 DİYENLER VAR NASIL BULDUNUZ 22 KİYİ
6 SORUDA KAREYE A: 38 C : 7 OLAMAZ DİKKAT EDİN ARKADAŞLARR
6 SORUDA BENİM VERDİĞİM RAKAMLARI KOYUN BULURSUNUZ
2. soru vos savant problemi wikipediada cevap vardı sanırım ama şöyle hatırlıyorum ben onun cevabını:,
1)a
2)b
3)c
ben böyle düşünüyorum.
7. b: kaleydoskop. ben de ilk onu bulmuştum sonra akademisyeni :)
ARKADAŞLAR 6. SORUDAKİ KARE SORUSUNA CEVAP VEREN ARKADAŞIM CMENSUR A: 37 B : 16 C : 7 D : 16 OLUYOR BEN İYİ HESAPLADIM BİRDE BU NUMARALARI DENE AMA A : 38 C : 6 OLAMAZ DİĞERLERİ DOĞRU B :12 D : 16 ONLARİ DOĞRU BULMUŞUN
9. sorunun cevabı 22 dir. Çünkü düz çizdilerden oluşmayan rakamların kümesi. 1, 4, 7, 10,11,12...19, 21, 24 ....düz çizgi var.
3. surunun cevabı nasıl Z oluyor.
C MENSUR ADLI ARKADAŞ 9 SORUYU AYRINTILI ANLAT TÜM RAKAMLARI YAZ
3 SORU CEVABI
ALFABETİK SIRA NUMARALARINI TOPLA
A : 1. HARF C : 3. HARF L : 15. HARF Z : 29. HARF
B : 2. HARF I : 11. HARF Ü : 26. HARF A + B : C I + L : Ü C + Ü : Z
BİLMEM ANLATABİLDİMMİ ? YANLIZ 9 SORUYU BEN ANLAMADIM İYİCE AYRINTILI YAZ ANLAYALIM
ARKADAŞLAR NERDESİNİZ YAW NE CEVAP YAZAN VAR NE KONUŞAN BU ARADA 2-4-8-10 SORULARI BULAN VARMI
8.SORUDA A5 :24,B4:23 ama gerisi için bi yöntem bulamadım
3.soruda A+B=I olması gerekmezmiydi ?ama öyle olmuyor
1.soruda MANTIK cevabı nasıl bulunuyor
2. Soru Fark yok-Lehime-Lehime
5. 222 olamaz {ikiyüzyirmiiki} 6 tane İ{tamam} 5 tane ? harfi var 4 tane ? harfi 3 tane ? harfi 2 tane K harfi{tamam} 1 tane Z harfi{tamam}
bu soru işaretleri cevap bulmadığından 222 olamaz. Cevap en az sözel olarak yazıldığında 21 harfli olması gerekir...
9. 22 yapılan açıklamalara göre olamaz... Çünkü düz çizgi eğer " | " bu ise 7 de bu yok eğer " _ " ise 2 nin alt kısmında o var yani cevap için söylediğiniz açıklama uygun değil
Şu olabilir düz çizgiden oluşmayan sayılar yerine ovallik bulunan rakamlardan oluşan sayılar dizisi dersek
Sonuç 22 olur
ARKADAŞIM 5. SORUNUN CEVABI 222 DEN BAŞKA SAYI OLAMAZ 9. SORU DA 22 DİR
bence 2. sorunun ilk şıkkı iptal olmalı çünkü sunucunun boş kutuyu rastgele mi yoksa bilerek mi açtığı konusunda bilgi verilmemeiş
http://tr.wikipedia.org/wiki/Monty_Hall_problemivos Savant'ın 2006 Kasım'ındaki köşesinde görülen değiştirilmiş bir versiyon ile karşılaştırılması ile ispatlanabilir. Bu versiyonda Monty Hall hangi kapıda arabanın saklandığını unutur. Kapılardan birini rastgele seçer ve keçi açığa çıktığında rahatlar. Yarışmacıya kapısını değiştirip değiştirmeyeceği sorulduğunda vos Savant doğru bir şekilde yanıtlar "Eğer sunucu bilmiyorsa, değiştirmeniz ya da değiştirmemeniz hiçbir şey farkettirmez. Eğer sunucu biliyorsa değiştirin" (vos Savant, 2006).
3. Soruyu Z bulan arkadaşım bir daha düşünsün.. Bu sorular geçen yıllara göre farklı da olsa.. Mantıkları tamamiyle aynı.. 3. soruyu sesli ve sessiz harfleri kullanarak çözüceksiniz bu kadar söylüyorum geçen yıl bu sorunun aynısı çıktı neredeyse..
Bu arada arkadaşlar cevapları direk olarak paylaşmanın hiç bi mantığı yok bence.. Bence üstü kapalı olarak belki ufak ipuçlarıyla paylaşmak daha mantıklı olabilir..
Tekrar söylüyorum Emrehan Halıcı soru tarzını kolay kolay değiştirmez.. Şimdiden yarı finalde çıkıcak 3-4 soruyu tahmin etmek bile mümkün.. Mantık gene aynı mantık.. Zevkli sorular herkese başarılar dilerim..
Merhaba,
darkangelius'a tamamıyla kayılıyorum, cevapların açıklanmaması gerekir (hele hele çözümlerin hiç). sadece ipucu olabilir.
5. sorunun cevabı en az 21 harfli sayı olmalı (6+5+4+3+2+1=21). örneğin 27.797, tabii ki daha küçük rakam olabilir.
bence 10. soru en zor soru.
4. soru da epey zor ama çözümü güzel.(1. soruyu çözen 4.yü de çözer:):))
5te ben en küçük 27.797 buldum. Daha küçüğünü bulan var mı? 6 kere olan harf i, 5 kere olan y diye yaptığımda daha küçük bir sayı bulamadım.
8i çözdüm, 8in genel ipucu: Bazı kutulara gidebilen yalnızca bir yol var. Örneğin 25e gelen kutu ilk satırda 5. kutu olmalıdır 25i gösteren başka bir kutu olmadığından. Aynı mantıkla 2. kutu 4. sütunda olmalıdır. Çünkü 4. sütuna 1den başka yerden gidilemez. 25ten 20ye kadar çok rahat geliniyor. Sonra ihtimaller artıyor. İhtimallerin bazıları 2-3 adım sonrasında diğer kutuların yollarını tıkadığından eleniyor.
9un mantığı: bütün rakamlarında yuvarlak kısım (0,2,3,5,6,8,9) olan sayılar olabilir. Daha önce de söylenmiş zaten. 1, 4, 7 kullanmadan yazılan sayılar oluyor. Böyleyse 22 oluyor.
arkadaşlar admin adlı arkadaş cevapları paylaşalım diyo siz tüyo verelim düyonuz geçen sene ben bu sitede bir sürü cevap paylaştım 14. zeka oyunlarıyarışmasında bütün cevaplar bu sitede paylaşıldı biraz dürüst olalım lütfen bencil olmayalım bütün arkadaşlara yardım edelim ve cevapları paylaşalım ve biz geçen sene gayette rahat bir şekilde on da on yaptık biz paylaşıyoz siz cevapları alıyorsunuz ondan sonra bu yanlış çözülmüş deyip milleti kandırma yoluna gidip daha sonra da çözdüğünüz cevapları palyaşmıyorsunuz ayıp oluyo burdaki millete biraz daha paylaşmayı seven biri olmayı deneyelim