Merhaba arkadaslar,
Ekran kartı : HIS HD4890 GDDR5 1 GB 256 bit Ati dx10.1
İşlemci : Amd Phenom II x 4 810 AM^2.6 ghz 6 mb
Anakart : Gigabyte MA790FXT-UD5P am3 DDR3 1666 Mhz
Ram : 3 Gb (3x1) DDR3 1600 Mhz bellek
Hard Disk : 500 Gb 32 mb sata2 7200 rpm
İşletim Sistemi : Windows Vista 32 bit SP2 yüklü ( Orjinal yazılım )
Donanımla ilgili bir sorunum yok ama oyunların %80 nini açamıyorum. aşağıdaki resim gibi uyarılar çıkıyor.
Bu konu ile çok defa konu açtım ama neticeye varamıyorum. Lütfen yardım.....
Not 1 : Oyunlarda lisanslı orjınaldır. Bır oyunda sorun yapsa hata var derım aynı sekılde baska oyunlarda aynı hatayı alınca oyunların hatası yok vista da prblem var dıye dusunmeye basladım.lutfen prblemın ne oldugunu bırı bana soylesın kanser olmak üzereyim. Lütfen yardım rica ediyorum. Bilen arkadaşları bekliyoum.
Not 2 : Bütün Windows, Dx10, vs vs bütün donanım ve yazılımla ilgili son güncelemeleri internetten yaptım. Ama bir türlü sorunu çözemedim
İlk önce birinci resim geliyor ekrana sonra 2. resim mecburen programı kapat demek durumunda kalıyorum.
Oyun açamıyorum acil yardım...
Bu sorun Bende 7-10 Gün Gibi sürelerde çıkıyor. Bende Bir Türlü Anlamış Değilim. Ne zamandır Konu açıcam Açmadım Dedimki Donanıım ekran kartım vs ısınıyor yada yetmiyor. Ama Arkadaşın donanımınada bakılırsa tahmin ettiğim gibi donanımla ilgisi yokmuş. Şimdi
1- Win7 de de aynı hatayı veriyordu.
2- Vista ultimate 'de aynı hatayı bende alıyorum.
3- Bende çözüm istiyorum
:) Üstadlar heLp mE's
GameRMan windows 7 de demi yanı hatayı alıyosun ben daha önce sordum Win 7 bu tür sorunlar olmaz demişlerdi win 7 veya xp geçmemi önerdiler. Sen win7 de aynı sorunu aldın sanırım ?
Xp ye geçerseniz o sisteme yazık olur. performans kaybı olur. Siz Birde win 7 kurun büyük ihtimalle sorun kalkacak yada çok azalacaktır. Dedim ya bende 7-8-9-10 gün gibi sürelerde bu yaşanıyor. Birde overclock varsa onuda kapatın bios default yapın. Ekran kartı OC varsa kapatın. Ben birde dikkat ediyorum. PC ye çok abandığımda oyunda bu hatayı veriyor. Ama kesin çözümü bende bulamadım. ama emin olun en kısa zamnada bulur forumada çözümü yazarım :)
Zaten ilk xp kurdum persormans için dx10 yuzunden vistaya geçtim. Bu sorunların olmasını bır turlu anlayamadım overlock yapmadım sımdıye kadar kasım 5 ınde win 7 siparısı gelecek o zaman tekrar deneyecegım ınsallah sorun kalmaz
nfs shift sorunu :
https://www.chip.com.tr/forum/nfs ... cozumu_t130024.html
başka hangi oyunlarda hata veriyor ?
bu ole yamayla olcak iş diil. vistanın sorunu. ben de sorun cıkaran oyunlar hatta shift, win 7 de sorunsuz calıstı. win 7 yukkleyn.
verdiğiniz linkteki yama ne yazıkki işe yaramıyor.
bende işe yaradı..sizde sanırım başka bir sorun vardı ?
hayır aynı sorun. ama win 7 de caalıştı suan için sorunum yoq.
hmm..
bende de windows 7 var..
dediğiniz gibi sanırım vista da çalışmıyor olabilir..
olsun yine de denemekten birşey kaybetmez..
vista cıktı cıkalı rezaletler yaratıyor zaten. bunuda beklerdim.
vista da niye hata olsun ki ?
bu oyunu yapanlarda hata..yeni çıkacak olan yamalarda sorunu düzeltirler büyük bir olasılık..
vista ya adam gibi uyumlu bu oyun yapsalar dişimi kırcam diyemem cunku 7 var artık.
çoğu sitenin chip.com.tr den alıntı yaptığı bir konu :
https://www.chip.com.tr/forum/Win ... stirmak_t55328.html