Saatlerce bilgisayarın başından kalkamıyor, tüm gündelik işlerinizi aksatıyor musunuz? Endişelenmeyin, oyunlar düşündüğünüz kadar zararlı değil! Bu konu tamamen resmi gündemlerde yayınlanarak hiç bir yalan dolandırma ve kandırma içermez dir '' tekir '' Garanti veriyor
Yıllardır konuşulanın aksine video oyunlarının asosyallik yaratmak yerine yaratıcılığı geliştirdiği, karar verme kabiliyetini arttırdığı ve algılama yetisini keskinleştirdiği kaydedildi.
Yapılan araştırmalara göre video oyunları kişilerin hareket kontrolünü arttırıyor!!!. Örneğin, el-göz koordinasyonunun çok önemli olduğu cerrahlarda bu yetiyi keskinleştirirken, genellikle kadınlar için zor olduğu bilinen gece sürüşünü de kolaylaştırıyor!!.
Zamanının bir bölümünü video oyunlara ayıran kişilerin karar vermede diğerlerine oranla %25 daha hızlı olduğu görüldü. Oyun tutkunları aynı
anda 6 nesneye odaklanabiliyor. Oyun oynamaktan kaçınan kişilerin ise sadece 4 nesneye odaklanabildiği gözlemlendi !!!.
Bilim adamlarının araştırmalarına göre oyun tutkunlarının % 42'sini oluşturan kadınlar 3D nesnelerin zihinsel kontrolünde çok daha başarılı.
Bilim adamları bu faydaları belirtirken video oyunların zararlarını akladıklarını ifade etmiyor. Yapılan araştırmalarda şiddet içerikli oyunlar oynayan gençlerin beyinlerinde duygu kontrolü bölümünün etkilendiği açıkça görülebiliyor. Diğer araştırmalar ise oyun tutkunu kişilerin kumara ve obeziteye daha eğilimli olduğunu gösteriyor. Sürekli bilgisayar karşısında zaman geçiren kişilerde depresyon belirtileri de görülebiliyor.
İstatistiklere göre günümüzde oyun tutkunlarının ortalama yaşı13 - 34 olarak bilinmektedir ! .
Kimlerinin aksine, video oyunları zeka hayel gücü beynin jimlastik yapmasını sağlar ! .
Küçüklüğünden beri video oyunu oynuyan çocuklar daha zeki olduğu gözlemlenmiştir . Çocuklarına Bilgisayar oyununu sakıncalı gören veliler Hata yapmaktadırlar ! .
Bir yerde okudum chıp ailesi ile de paylaşayım dedim.
Sürekli oyun oynamanın tek zararı göz bozulmasıdır. Örneğin ben günde 20 saate yakın bilgisayar başına otururum.