Oyun bilgisayarı topladım..Değerlendirirmisiniz?

yazar_x
29-06-2011, 09:44   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Merhaba Arkadaşlar....

En sonunda 6 senelik bilgisayarımla vedalaşmaya karar verdim :) Donanım işinden pek anlamamam ancak internetten araştırarak Bir bilgisayar topladım.Parçaların birbiriyle uyup uymuycagı konusuunda pek emin değilim.Sizden ricam bunları kontrol etmeniz.AYrıca Ekran kartının ve monütörün fiyatını düşürerek aynı performansı alıcagım bir ürün olup olmadıgını söylemeniz:  (VATAN BİLGİSAYARDAN TOPLADIM)

İşlemci: AMD II X4 965 BLACK ED. AM3 3.4 GHZ 8 MB-------291 TL
ANAKART: MSI 870-C45AMD 770/SB 710 AM3 DDR3 1600 MHZ (O.C)-----153 TL
KASA: ? SİZİN ÖNERMENİZİ BEKLİYORUM 150 TL CİVARI OLABİLRİSE GÜZEL OLUR
RAM : KİNGSTON 4GB (2*2GB) KIT HYPERX GENESİS DDR3 1600 MHZ CL9 XMP ----98 TL
EKRAN KARTI: XFX HD6870 GDDR5 1 GB 256 BİT AMD RODEO DX11 -----392TL
MONİTÖR: LG 21.5" E2260S GENİŞ EKRAN LED ------345 TL
HARDİSK: SAMSUNG 1TB 32 MB SATA 2 7200 RPM-----108 TL
GÜÇKAYNAGI: BU SİTEME YETEBİLİCEK Bİ GUÇKAYNAGI ÖNERİRMİSİZ?

Kapalı Hesap (203105)
29-06-2011, 10:15   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

sen max. bütçeni söyle bide ben toplayim bakalım

yazar_x
29-06-2011, 10:19   |  #3  
OP Taze Üye
11 mesaj

Monitör dahil 1500 TL bütce ayırdım..

Kapalı Hesap (203105)
29-06-2011, 10:29   |  #4  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

valla az biraz aştık bütçeyi ama bu ekran kartı da parasını hak ediyor

[/url]                                                                                                                                                                                                                            THERMALTAKE
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-vl86021w2e-vl86021w2e-v3-600w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=47674]VL86021W2E V3 600W MidT ATX SİYAH KASA
                                                                                                                                                                119,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                231,69                                                        TL                                                                                                                                                                *196,36                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            ASUS
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m5a87-m5a87-amd-870sb850-am3+-ddr3-2000mhz-%28o.c.%29-usb-3.0-sata-3.0-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55464]M5A87 AMD 870/SB850 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart
                                                                                                                                                                119,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                231,69                                                        TL                                                                                                                                                                *196,36                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            AMD
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/amd-hdz955fbgmbox-phenom-ii-x4-955-black-edition-am3-3.2ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=43210]Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
                                                                                                                                                                139,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                270,63                                                        TL                                                                                                                                                                *229,36                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            KINGSTON
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx1333c7d3k24gx-4gb-%282*2gb%29-kit-hyperx-ddr3-1333mhz-cl7-xmp-ram/productdetails.aspx?I_ID=40542]4GB (2*2GB) KIT Hyperx DDR3 1333MHz CL7 XMP Ram
                                                                                                                                                                62,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                120,71                                                        TL                                                                                                                                                                *102,31                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            SAPPHIRE
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-11188-01-40g-hd6950-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52236]HD6950 GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
                                                                                                                                                                299,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                582,15                                                        TL                                                                                                                                                                *493,37                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            SAMSUNG
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-sam_sata2_500gb_16mb-500gb-16mb-sata2-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=26912]500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK
                                                                                                                                                                47,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                91,51                                                        TL                                                                                                                                                                *77,55                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            ACER
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/acer-a221hqlb-21.5-a221hqlb-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=48839]21.5" A221HQLB GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
                                                                                                                                                                166,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                323,20                                                        TL                                                                                                                                                                *273,91                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Toplam (KDV Dahil):

*1.569,23                                    TL

yazar_x
29-06-2011, 10:47   |  #5  
OP Taze Üye
11 mesaj

Valla ne yalan söyliyim güzel iş çıkartmışsın:) Çok saol...

Kapalı Hesap (203105)
29-06-2011, 10:51   |  #6  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

önemli değil

Kapalı Hesap (200174)
30-06-2011, 03:23   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

glscgn arkadaşım anlıyor bu işten o anakartın bende intel socketlisi var bayadır kullanıyorum arıza falan vermedi oyunlardada performası baya süperAlkış amd işlemci kullanmadım hiç hayatımda işlemciyi bilmiyorum ama diğer parçalar güzel diyebilirim AMD yi merak etmiyorum değil...

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (217887) ~ 30 Haziran 2011 03:26
Kapalı Hesap (203105)
30-06-2011, 07:13   |  #8  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

bende senin gibiydim kesko intel kullandım 4-5 yıldır 3 farklı intel işlemci kullanndım en son i5 vardı hatta sattım ve x6 1090T aldım süper bir işlemci gerçektende bu intel kazıkcı adamlar 1156 soket çıkarttı bende gittim kek gibi almışım i5 3,33 ghz işlemciyi sonra 1155 çıkarttılar anakart da satmak için valla amd bi am3 938 çıkarttı 2-3-4-6 çekirdekli işlemciler çıkarttı helal olsun valla amd ye adamın anakartı destekliyor belkide işlemcisi düşük alır bitane x4 veya x6 kullanır sürekli sürekli masrafa gerek yok yok sanal çekirdek yok sindy bebek bu ne yaw paranın hakkını istiyorsan amd alacakın zenginsen git al intel ben bundan sonra intel işlemci hayatta almam bak sende geç amd ye sende anlayacaksın benim gibi

sasax
30-06-2011, 08:56   |  #9  
Yıllanmış Üye
692 mesaj

"glscgn" Arkadaşın dediği sistem gerçekten f/p açısından alınabilecek en iyi sistem.

Son Düzenleme: sasax ~ 30 Haziran 2011 08:58
a.ozcan
30-06-2011, 11:53   |  #10  
a.ozcan avatarı
Yıllanmış Üye
1,013 mesaj

O bütçeye AMD sistem toplanmaz.Sandy Bridge sistem daha avantajlı ve iyi olur.i5 2500k gibi.

Kapalı Hesap (203105)
30-06-2011, 12:01   |  #11  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj
Alıntı: a.ozcan  
O bütçeye AMD sistem toplanmaz.Sandy Bridge sistem daha avantajlı ve iyi olur.i5 2500k gibi.
madem öyle düşünüyorsun sen de intel topla arkadaşın seçeneği artmış olur.

technomistic
30-06-2011, 14:16   |  #12  
technomistic avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,520 mesaj

oyun oynamak için alıyorsanız lg nin yeni monitörünü öneririm. bloglarda karşılaştım bende. önümüzdeki ay piyasaya çıkıyormuş.E81 VR .3D monitör.

yazar_x
30-06-2011, 20:47   |  #13  
OP Taze Üye
11 mesaj
Alıntı: glscgn  
madem öyle düşünüyorsun sen de intel topla arkadaşın seçeneği artmış olur.
acikcasi bende amd dusunuyordum.islemci olarakta x4 960. ancak dedigim gibi pek fazla bilgim yok bu konularda. 1 aya kadar topliycam bilgisayari.o butceye alabilecegim en guzel performansi bilgisayari toplamak istiyorum.bu konuda arkadasin dedigi gibi seceneklerin olmasi guzel olur. birde bu sistem ne kadar psu ister?

Kapalı Hesap (203105)
30-06-2011, 21:13   |  #14  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj
Alıntı: yazar_x  
acikcasi bende amd dusunuyordum.islemci olarakta x4 960. ancak dedigim gibi pek fazla bilgim yok bu konularda. 1 aya kadar topliycam bilgisayari.o butceye alabilecegim en guzel performansi bilgisayari toplamak istiyorum.bu konuda arkadasin dedigi gibi seceneklerin olmasi guzel olur. birde bu sistem ne kadar psu ister?
sana tavsiye ettiğim kasa daki psu yeterli gelicektir.
birde o bütçeye intel toplanır toplanmasına ama oyun pc dediğin şey ekran kartı güçlü olur i5 2500 K al bide ona uygun anakart geriye para kalmaz ekran kartına o yüzden amd al kardeş bakma sen millete bi intel tutturmuş gidiyorlar valla bende de i5 vardı sattım x6 amd aldım çok da memnunum herkesede tavsiye ederim ben neredeyse o i5 2500K nın parasıyla sana işlemc ve anakart önerdim ha kötümü yok değil süper işlemci x4 sana 5-6 yıl işlemci alma sana yeter

yazar_x
01-07-2011, 00:04   |  #15  
OP Taze Üye
11 mesaj

anladim kardesim.senin tavsiye ettigin sistemi topliycam buyuk ihtimalle ama yanlis anlamazsan bi kac soru sorcam:
1: bu ramlari 1333 mhz degilde 1600 alsam birde
2: islemciyi de x4 965 b.e degisirsem bi artisi olurmu?

yazar_x
01-07-2011, 00:12   |  #16  
OP Taze Üye
11 mesaj
Alıntı: daninini15  
oyun oynamak için alıyorsanız lg nin yeni monitörünü öneririm. bloglarda karşılaştım bende. önümüzdeki ay piyasaya çıkıyormuş.E81 VR .3D monitör.
o monitor bizim bucceyi asar sanki :)

Kapalı Hesap (203105)
01-07-2011, 00:14   |  #17  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj

tamam
cavap 1 - ramlerin cl 7 olması 1600 cl 9 dan daha iyi ramlerdir yani sana önerdiğimi al
cevap 2 - ilemciyi 955 in yerine 965 almak bence enayilik aralarında bi fark yok ama para olarak fark var bence sen 955 al b.e dur merak etme o.c ile sen o işlemciyi 970 i bile geçersin bence enayilik olur benden demesi ayrıca son olarak ben bi sistem öneriyorsam her parçasnın az çok bilirim acemi değilimdir yani sen al dediğim sistemi memnun kalırsın.

yazar_x
01-07-2011, 01:10   |  #18  
OP Taze Üye
11 mesaj

anladim dostm.o zman 1 ay sonra topluyorum bu ssenin sistemi :)

musti123
01-07-2011, 04:29   |  #19  
Yıllanmış Üye
162 mesaj

glscgn sistemi güzel toplamış faket bana göre kasa sade oyuncu kasaları daha şekil olur sanki istersen bir gözat bende sade kasa aldım hata yaptım sanırım güzel sisteme sade kasa aldık birnevi şahine ferrari motoru taktık :)

yazar_x
01-07-2011, 07:34   |  #20  
OP Taze Üye
11 mesaj

:D sahin ornegin 10 numara olmus ustad...
ama kasa hosuma gitti ya...havalandirmasi iyi gibi duruyor..

Kapalı Hesap (203105)
01-07-2011, 08:40   |  #21  
Kapalı Hesap
4,414 mesaj
Alıntı: musti123  
glscgn sistemi güzel toplamış faket bana göre kasa sade oyuncu kasaları daha şekil olur sanki istersen bir gözat bende sade kasa aldım hata yaptım sanırım güzel sisteme sade kasa aldık birnevi şahine ferrari motoru taktık :)
o paraya önerebileceğin başka bir kasa varsa o kalitede buyur önerini yap belki arkadaş onu alır

aysimaugur
04-07-2011, 16:48   |  #22  
Yıllanmış Üye
105 mesaj
Alıntı: yazar_x  
o monitor bizim bucceyi asar sanki :)
LG E81VR Monitörü henüz satışa çıkarılmadı. Fiyatını bilmiyoruz. İyi bir monitöre benziyor.  LG' nin  genelde fiyatı çok yüksek olmuyor. Temmuz ayında satışa çıkacağını okudum. En azından takip edersizniz.

QART13
05-07-2011, 16:13   |  #23  
QART13 avatarı
Yıllanmış Üye
303 mesaj

glscgn arkadaşımıza güvene bilirsin bunun yanında ben vatan bilgisayarı pek sevmiyorum önerim başlangıç olarak inventus dur sonradan da teknobitikdir ama size kalmıs.
birde; http://www.teknobiyotik.com/dona ... mid-tower-kasa.html bu kasa güzel görüntülü ve çok kaliteli bir kasadır bunu önerebilirim.
kolay gelsin.