oyun çok yavaşlıyor tutluyor

HPQ-User
26-05-2007, 22:41   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

muzaffer sormuş:
Bir yıl önce ıgı 2 oyununu yükledim rahatça oynadım sorun yoktu. Bu yıl oyunu yine kurdum ilk birkaç bölümü oynadıktan sonra oyun yavaşladı. Mausu sağa sola hareket ettirdiğimde imleç eş zamanlı hareket etmiyor.Görüntü ve seste takılma oluyor.Bir arkadaş ram yrtersiz ondandır dedi ama geçen yıl bu oyunu 256 ram ile oynuyordum, bu yıl 512 ye çıkartmama rağmen oynayamadım.Ayrıca disk temizle ve birleştirme yaptım, antivirüsü devre dışı bıraktım yine aynı. Şimdi ana kart tümleşik olduğundan extra ekran kartın olmadığından olabilir diyorlar ama daha önce bu ana kartla oynayabiliyordum.Sorun nedir ve nasıl çözebilirim, yardımcı olursanız sevinirim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
seleron 2,4
512 ram
tümleşik ana kart

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

erkanc
26-05-2007, 22:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

tümleşik ekran kartlarının performansı gerçektende düşük ama sen daha önce oynaadığını söylüyorsun hertürlü bakımı yapmışsın bence sürücülerini güncelle anakartının chipset üreticisinin web sayfasını ziyaret et derim sana

5734L7H
27-05-2007, 00:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
426 mesaj

Yeni Ram taktıysan yeni bir slota bazen bios ekran kartı için ayırdığın ram miktarını değiştirip minimuma alıyor Biostan tümleşik ekran kartına ayırdığın ram miktarını kontrol et

Koray Kocaman
27-05-2007, 03:15   |  #4  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Değerli Üyemiz

Yapmış olduğunuz RAM takviyesini BIOS dan manuel ayarlamanız mümkün onu otomatikden kaldırıp el ile giriş yapınız.Birde kullanmış olduğunuz RAM de  muhtemelen SD ram biri 100 Mhz diğeri 133 mhz olabilir bu durumlarda saniye ve salise uyuşmama sorunu olabiliyor tek RAM e geçerek tekrar oyunu deneyin.

mavizafer
27-05-2007, 11:27   |  #5  
Taze Üye
2 mesaj

Cevabınız içim teşekkür ederim. Bahseddiğiniz güncelleme ayarlarını nasıl yapacağımı tarif ederseniz sevinirim.Bu ayarları yapabilecek kadar bilgisayar bilgim yok.

mavizafer
27-05-2007, 11:33   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

muzaffer ismiyle dün sorduğum soruya verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Bilgisayarımdaki sorun yeni ram'i eklemeden öncede vardı, düzelir diye yeni ram ekledim ama olmadı. Yani yeni ram'ı eklesemde eklemesemde durum aynı bu durumda ne yapmalıyım.

Koray Kocaman
28-05-2007, 00:57   |  #7  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
mavizafer
muzaffer ismiyle dün sorduğum soruya verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Bilgisayarımdaki sorun yeni ram'i eklemeden öncede vardı, düzelir diye yeni ram ekledim ama olmadı. Yani yeni ram'ı eklesemde eklemesemde durum aynı bu durumda ne yapmalıyım.
Bıos'dan Ram ayarlarınızı manuel girerek bu sorundan kurtula bilirsiniz.

superfaik
28-05-2007, 21:13   |  #8  
Taze Üye
8 mesaj

en fazla kaç ram verebiliyoruz manuel olarak