Oyun Ekibi Arıyorum

candas11
05-06-2016, 18:07   |  #1  
candas11 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2016

Akradaşlar bu güne kadar bu forumda açılmış hiçbir oyun ekibi hedefine ulaşamamıştır. Hep bir eksiklik olmuştur. Fazla söze gerek yok. Ben gayet ciddiyim. Programlama dili bilmenize hiç gerek yok. Herşeyini asıl 3 kişilik kadrom ayarlayacak. ben, Ortaklarım serkan bey vede süleyman kardeşim. Sadece maddi konuda eksiklik yaşıyoruz. Oyun için yeterli bütçemiz yok. Tüm ekip iş gün sahibi. Ben kuyumculuk sektöründe çalışıyorum. Serkan bey bir özel sektörde çalışıyor. Süleyman kardeşim ise bir fabrikada çalışıyor. Hepimiz aylık ücret alan insanlarız. Ailemizi geçindirmenin yanında birde oyun için para biriktiriyoruz. Ücret yinede yetersiz kaldığı için ortak arttırma yoluna gidiyorum.Yani sizlerden çok büyük ücretler talep etmiyorum.

Ancak,Bize maddi manevi destek olacak ortaklar ve ekip arıyorum.
Yardımcı olacak arkadaşlar varsa hemen iletişime geçelim.

Oyun detaylarından, gelir ve gider detaylarına kadar herşeyi konuşabiliriz.

Soru Cevap

Ne Tarz bir oyun olacak ?
Daha önceden mafya tarzı oyunlar yapan-yönetn bir ekip olduğumuz için mafya tabanlı bir oyun yapacağız.

Oyun hangi platformlarda oynanabilecek ?
Oyun, 3 boyutlu %80 civarında grafikli bir oyun olacaktır. Tüm bilgisayar, Tablet ve android kullanıcılarına hitap edecektir.

Oyun Google Play gibi dev platformlarda yer bulabilecek kapasitede olacak mı ?
Kesinlikle, Oyuna çok güveniyorum. İlkten google play gibi platformlarda sergilenecek oyunumuz. Belki ileride oyunumuzu web tabanlıdan çıkararak steam'a bile geçebiliriz. Yeterli bütçe oluşursa yapamayacağımız şey yoktur.

Tahmini oyun kurulumu için gereken miktar nedir ?
Ben ve ortaklarımın yaptığı görüşme ve incelemeler sonucunda oyunun bize 6 bin Tl'ye mal olacağını düşünüyoruz.

Peki, Oyun detayları nedir ?
Oyun biraz clash of clansi andırmıyor değil. Ancak içeriği kesinlikle çok farklı olacaktır. Oyunun oynanabilirliğini arttırmak için 7den fazla yabancı dil desteği olacaktır. Farklı ülkelerde bu oyun çokta denense de alanında uzman olmayan, tecrübesiz kişiler tarafından batırılmış veyahut tutulmamıştır. Bu tarzda olup tutan tek oyun var. Oda bizi ilgilendirmiyor. Biz bu alanda %80'in üzerinde grafikli web tabanlı oyun olarak Türkiyede ilk ve tek olacağız.

Oyunun bize bir geliri olacak mı ?
Küçük yatırımlarımız sayesinde olacaktır. Oyunda elmas çeşitli item satışı bulunmaktadır. Para göz bir oyun oluşturmak elbette istemeyiz ancak makul ücretlerle oyuna yatırdığımız yatırımı geri kazanmak için bu satışları gerçekleştiriğ gelir elde edeceğiz. Bunun dışında google anlaşmaları sayesinde de bir gelir elde edebileceğiz. Google playde maximum 1 tl ile satarsak oyunu ki bu 1.000 indirmede 1.000 TL para eder, Yani anlaşılan o ki buraya yatırdığımız parayı zamanla yeniden kazanabileceğiz.

Oyuncu bulmak kolay bir iş değidlir , Bunu nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz ?
Beni THT'de tanıyan arkadaşlarım var. Ben zaten halihazırda bulunan bir web tabanlı oyunun kurucu-adminlerindenim. Oradaki userleri yeni oyunumuza çekeceğiz. Bunun dışında tecrübelerimiz ve çevremiz sayesinde çok büyük reklam anlaşmları yapacağız. Bunlardan bir kaçını sıralamak isterim.
-THT Yetkilileri ile görüşüp haftalık reklam alabiliriz.
-Daha önceden iş yaptığımız birkaç youtuber, MuratAbiGf, EmreBozkurt, BurakOyunda gibi oyun dünyasına hitap eden, Ve saatler içinde oyunumuza binlerce user kazandırabilecek insanlarla reklam anlaşmaları yaparak user çekebiliriz.
-Oyun forumu olarak THT ile görüşebiliriz. Belki online oyunlar kategorisinde bize bir oyun forumu olarak alt forum kurabilirler. Olmasa şuanki oyunumun anlaşmalı olduğu Forum İnfo ve Forum Tutkunuz her daim hizmetimize açık ve dostlarımızın forum siteleridir. Bu şekilde de oyun-forum kurarak user çekebiliriz.

Oyunda bizim rolümüz ne olacak ?
Ekipteki herkes oyunu yürütme, yönetme ve fikir söyleme hakkına sahiptir. Ancak Oyun babamızın çiftliği değil. Bir oyunda yöneticilerin ve adminlerin bağlı olduğu tek otorite oyun kuralları ve yönetim kurallarıdır. Para ödüyoruz, Yatırım yapıyoruz diye tanıdıklara torpil vesaire yapamayız. Bu hususlarda dikkatli olmak, Adil bir yönetim anlayışı içinde olmak yeterlidir. Bunlar dışında oyunu istediği gibi yönetebilir. Adminlerin sürekli iletişim halinde olması gerektiği için her akşam şuanki oyunumuzda olduğu gibi konferans toplantıları yaparak oyunu yönetebiliriz. Yani destek olan herkes, Söz söyleme hakkına sahiptir.

Bir anlaşmazlık durumunda ne olacak ?
Ufak bir anlaşmazlık durumunda adminler barış ve huzur ortamı sağlamaya çalışacak. Olmuyorsa oy çokluğu ile huzursuzluk yaratan kişi ekipten uzaklaştırılacaktır. Ancak yine oyuna yaptığı yatırımı ödeyerek yönetimden çıkarılacaktır. Kimsenin hakkını yiyemeyiz.

Sizler nerede ikamet ediyorsunuz ?
Ben kocaelinin gebze ilçesinde, Ortağım serkan bey, Tuzlada, Süleyman ise kayseri'de ikamet ediyor. Ben ve serkan bey üsrekli iletişim halindeyiz ve belli aralıklarla bir yerlerde buluşur konuşuruz. Sizlerde yakınsanız eğer. Dolandırıcılık gibi şüpheleriniz olmasın diye buluşarak yüzyüze konuşabilir anlaşabiliriz.

-Oyun görselleri için bana ulaşınız. Detayları ve merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz. Dediğim gibi beni tanıyan biliyor. Halihazırda bulunan bir oyunum var zaten. Bunu size taminat olarak sunabileceğimi düşünüyorum. Lafla gemi yürümüyor arkadaşlar. Ciddi ve kararlı bir ekip arıyorum. Bir oyun kurduk, Çokta emek verdik ancak o oyunun tarzı konusunda ömrü bitti. O tarz oyunlara rağbet kalmadığı için bu tarz bir oyuna yöneliyoruz.