Orta seviyeli bir oyun bilgisayarı toplamak istiroyum fakat işlemcide karar veremedim :S Başlıkdada dediğim gibi oyun için amd mi intel mi ? ve önerileriniz neler ?
Oyun için AMD mi ? İntel mi ?
Bütçen kaçtı?
Ona göre karar veririm.
Bütçe yüksekse INTEL düşükse AMD.
Genel olarak karşılaştırısak INTEL daha iyidir.
Intelde Amd de çok iyi Intel 2500k yada amd bulldozer oyuncular için :) bnde amd kullanıyorum arkadaşımda intel ve hiç fark yok :)
bu arada bunlarada (bulldozer-2500k) hiç gerek yok orta seviye bir pc oyun için bence herzaman ideal amd athlon ıı x2 2.70 ghz kötü bi işlemci 2 gb ddr2 ram msı hd 4850 256 bit gddr3 1 gb ekran kartı ile battlefield 3 ultra da tek bir takılma olmadan oynadım :) !!!
Bütçen kısıtlı olupda oyun bilgisayarı toplamak istiyorsan seçimin AMD den yana olmalı.Bütçenide belirtirsen daha iyi yardımcı oluruz.
AMD iyidir , bugüne kadar hiç keşke INTEL alsaydım dedirtmedi bana. Aralarında eskisi kadar bi fark olduğunu düşünmüyorum AMD eskiden olan ısınma sorununu çözeli uzun zaman oluyo. Oyun sözkonusu olduğunda bildiğin kadarıyla RAM'i yüksek tutmanın faydası oluyor.
500-1000TL arası AMD
1000-1500TL arası AMD(zorlarsan Intel)
1500-2000TL arası AMD veya INTEL
2000-2500TL arası Intel
2500-3000+TL arası Intel ve Extreme şartlar için AMD.
Benim için AMD her zaman önerilerde başta gelir. Sebebi tamamen öneri isteyen arkadaşların bütçesine daha uygun olmasıdır. Intel'in alınabilecek işlemcisi i5 2500k ve i5 2500'dür bence. Diğerleri ya pahalı ve 2500 modeli performansında yada daha düşük performanslı ama neredeyse 2500 modeli fiyatında.
Intelde Amd de çok iyi Intel 2500k yada amd bulldozer oyuncular için :) bnde amd kullanıyorum arkadaşımda intel ve hiç fark yok :)amma Velakin :)bu arada bunlarada (bulldozer-2500k) hiç gerek yok orta seviye bir pc oyun için bence herzaman ideal amd athlon ıı x2 2.70 ghz kötü bi işlemci 2 gb ddr2 ram msı hd 4850 256 bit gddr3 1 gb ekran kartı ile battlefield 3 ultra da tek bir takılma olmadan oynadım :) !!!
hd4000 serisine bulaşmamak gerekir bunuda belirtelim kart sahipleri amd niin oyununa geldi çünki sürücü destegi sona eriyor
yahu amd ile intel arasındaki fark basittir aslında, sunucu işlemcilerini bir kenara koyarak şöyle söyleyebilirim ki 500 liralık bir amd işlemci 500 liralık bir intel işlemciden daha iyidir, fakat iş üst sınırlara gelince extreme ürünlerde intelin açık ara bir farkı var, amd'nin en pahalı işlemcisi 550 lira civarında intelin ise 2.5milyara kadar yolu var, eğer işlemcinize 600 lira veya daha fazla ayıracak bir bütçeniz varsa intel, 600 altında ise amd tercih edeceksiniz bu kadar basit. tabi ben fakir bir adam olduğum için amd all the way diyip bitirim :D
AMD'yi züğürt malı olarak gören zavallı bir intel fanboyusun.Asıl senin hiçbir şeyden anlamayan aptallardan farkın yok. AMD züğürt malıdır ve hep öyle kalacaktır. Züğürt olan AMD'yi seçer, parası bok gibi olan da Intel'i seçer bu kadar basit. Kimin ne fanı olduğu avatarından belli oluyor kasma sen. ;)Regal reklamlarındaki aptal bayanlardan farkın yok.
http://www.vidivodo.com/video/regal-reklami/289001
Edit: 2 sene önce cahilce yazdığım bir yorum. AMD züğürt malı değildir, oyun için gayet yeterlidir. Eğer amacınız oyun oynamaksa AMD alın.
Son Düzenleme: rapper256 ~ 04 Temmuz 2014 23:27
Millet anma seviyor şu konuları hortlatmayı .