Şu anda oyunlar için hangi işlemcileyi alsak daha mantıklı olur.AMD'nin yeni çıkmış sıcak sıcak phenomları mı yoksa İntel'e süper kar getiren core 2 duo'larımı?
Oyun için hangi işlemci?
- 1
- 2
valla bilemem cok para veripde asırı kaçmakta ii olmaz bosa hüsran yani ben genelde amd kullanırım o senin zevkine kalmıs bea intel cok para amd brz daha ucuz paran varsa intel alma amd al paran yoksa celeron alma diecem zaten kullanan varsa bile oyun için kullanmaz bea amd al sen en iyisi usta
Bence phenom X3 8750 E8400 den daha iyi phenom x3 ler satış patlaması yaratacak.Testler burada bu linki inceleyin phenom çoğu testte geçiyor E8400 ü http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/amd-phenomx3-8750-04
Recep BaltaşŞu anda oyun için en mantıklı işlemci E8400'tür. AMD Phenom'lar malesef performanstan yoksun.evet bencede E8400 alıp 3.8 seviyesine overclocklarsan hiçbir oyunda takılma yaşamazsın..
R3QU3MBence phenom X3 8750 E8400 den daha iyi phenom x3 ler satış patlaması yaratacak.Testler burada bu linki inceleyin phenom çoğu testte geçiyor E8400 ü http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/amd-phenomx3-8750-04http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/amd-phenomx3-8750-05 Test'in 5. sayfasında E8400 Phenom X3'ü geçmiş durumda.
Ben zaten çoğu testte geçmiş demiştim phenom intelin geçtiği testlerde var Programların çoğunda üç çekirdek desteği olmadığından phenom gücünü pek fazla gösteremiyor.Crysis tam bir hayal kırıklığı sözde çoklu çekirdek desteği var ama işlemcinin çekirdeklerine bir türlü yüklenemiyor.Oyun testlerinde yanılmıyorsam Quake wars ta üç çekirdeği birden kullandığı için iyi performans veriyor phenom.Ayrıca Athlon X2 6400 yaşlanmış olmasına rağmen E8400 ü bazı testlerde devirebiliyor.
amd phenom 9600 x4 gerçek 4 Çekirdeği kullanıyorum ve performanstan gerçek anlamda memnunum özelliklede oyun ve grafik çözmü için bende en iy itercih amd mümkünsede reklamlarındaki gibi en iyi çözüm için amd ati (spider) yonga setinide koyduğuna oyun canavarı bir pc ye sahip olabilirsin...
tabiki intel dostum burdan teslere bakabilirsin http://www.thgtr.com/cpu/20080428/amd_phenom_x3_x4-16.html
ben core 2 duo kullanıyorum tavsiye ederim
oyunlarda kesinlikle amd önde 3D!Now teknolojisi sayesinde ancak Windows uygulamalarındada yüksek performans istiyorsan intel al derim ben AMD kullanıcısıyım her işlemde çok memnunum AMD bütün sorunları aşmış bence işlemci 40 dereceyi geçmiyor
E8400 veya E8500 çok iyi bir seçim olacaktır.İşlemci sonuçta herzaman alınacak birşey değil 30-40 dolardan kaçma sakın.Ucuz diyede amd alma
paran warsa bekle derım ustunede eklemeye dewam et nehalem ve denep bunlardan bak derım işte bunlar farklı olacak şimdi ne alırsan eylul cıvarında daha iyilerı ile karşılaştırınca neden aldım diyeceksın ama illakı alıcam dersen amd 9950 derım o.c ile 3.5 ile 4 ghz e cıkabilir denılıyor
kuruwaparan warsa bekle derım ustunede eklemeye dewam et nehalem ve denep bunlardan bak derım işte bunlar farklı olacak şimdi ne alırsan eylul cıvarında daha iyilerı ile karşılaştırınca neden aldım diyeceksın ama illakı alıcam dersen amd 9950 derım o.c ile 3.5 ile 4 ghz e cıkabilir denılıSistemi arkadaş için kuruyorum.Dediğin gibiyse arkadaş eylül'e kadar idare edebilir.Zaten ben sistemi(ekran kartı hariç)mart'ta toplamıştım.İmzamda sistemimin özelikleri var zaten ve şu ana kadar sorunsuz.
test sonuçları garip bi amd bi intel herşey birbirne girdi. test intel diyo arkdaşlar amd.. şeytan diyo git core 2 quad al olsun bitsin :)
nehalem bellek kontolcusu ile ve extra yeni sanal işlemci desteği ile gerçekten iddialı geliyor amd denep ise higk k silikon desteklı gizli 6 pin donanım o.c li ve extra 45 nm rede bunlarla daha stabil o.c li geliyor işte bunlar fusion 45 nm de gelecek ama daha tam bir haber yok ortada amd deneple 3 ghz geçerse extra 6 pinli o.c ile 200 400 mhz doğal o.c li ve extra higk k silikon da eklenince eğer problem çıkmadan yapılırsa hava soğutma ile 4 ghz rahatlıkla geçer geçer
nehalem yeni sistem gerektirir akibetide belli değil 2009un ortalarında gelir deniyor haberlerde okdar beklemek yersiz o da kendini yenileyecek nasılsa bekle bekle ve bekle
oyun için intel core2duolardan ekonomik e7300(yakında gelecek) yada e8400 olabilir temmuz indirimlerini bekle bende alacağım.
57mmtest sonuçları garip bi amd bi intel herşey birbirne girdi. test intel diyo arkdaşlar amd.. şeytan diyo git core 2 quad al olsun bitsin :)Artık testlerde AMD demeye başladı darkhardware deki phenom core 2 duo testlerini vermekten bıktım artık.AMD çoğu testte geçiyor.
Fiyat/performans canvarı PhenomX3 8750 bazı oyunlarda geçilsede çoklu çekirdek isteyen uygulamalarda kendini hisettiriyor
erkancFiyat/performans canvarı PhenomX3 8750 bazı oyunlarda geçilsede çoklu çekirdek isteyen uygulamalarda kendiniErkan dediğin çok çekirdekli uygulamalarda 2 çekirdekli core 2 duo'ları eziyor.Kafamı karıştıran nokta oynuların 3. çekirdeği görmekte zorlanması.Bu da oynuların çoğunda var.Çekirdek hızının düşük olmasından dolayı da core 2 duo'lara oyunlarda geçiliyor.Bu durumda oyun için intel almak antıklı ama amd'nin 3. çekirdeğinin olmasının bi cazibesi var.Bu benim arkadaşın sorunun tabi...Şahsen E6750'mden memnunum.
anakartımın ne olduğunu bilmiyorum nereden bakıp öğrenebilirim
- 1
- 2