gtx460 gibi bi kartın ancak yetebilceğini sanırken,arkadaşımın x1550 tarihi kartı ile crysis ve benzeri oyunları full kaliteden bir azı ile oynayabilmesi beni gerçekten şaşırttı.aradaki fiyat farkı iste 400 tl ...
peki soruyorum 150 tl gibi fiyatlarda bi kart işimi görecek gibi duruyor.Neden 450 tl veripte gtx460 ve ya 250 tl veripte gts250,4870 kartlarını alayım???
open gl,shader model,dx bu kadar fiyat farkına değer mi?
lütfen uygun ama en iyi performansı alabileceğim bir kart önerir misiniz...
teşekkürler...
oyun mu bu??
Uçuk fiyatla en yeni ekran kartını almak kazık yemekten başka birşey değil. Piyasa da fiyatı 1000 TL ye yakın ekran kartları var. Alırken en mantıklısı Fiyat-Performans oranı tabiki. Eğer yeni çıkan güncel oyunları ve bundan sonra çıkacakları full detay takılmadan rahatça oynayım diyorsan fiyat aralığı 200-250 arasında olanlardan almalısın. Directx 11 desteği önemli oyunlar için. Tamam 150 TL ye de alırsın ama 1-2 yıl sonra çıkacak oyunlar da ne yapacaksın. Kasmaya başlayacak ozaman. Her yılda ekran kartı değiştirecek durumumuz yok. Almışken 4-5 yıl filan idare etmeli.
Tombfan'ın dediği gibi ;
Arkadaşının x1550'si 2 sene gidiyorsa, senin GTX460'ın 5 sene gider.
arkadaşım ben sana şahsen kendimin kullandığı ekran kartını önerebilirim
zotac nvdıa GTX 260 AMP2! 896 MB 448 BİT DDR3 değerinde bir kart gta 4 full ayarlarda 62 fps aldım crysis dx10 full ayarlarda 33 fps aldım max 46 mafia 2 phyx ayarı high da 1920 x 1080 full hd tum ayarlar en sonda 40 fps aldım yani tabi diğer bileşenlerininde iyi olması şart şahsen core i7 2.8 ghz 5 gb ddr3 hyperx kingston ram le bu şekilde sonuç aldım yani bu kartı almanı öneririm manyak bir şey yanına birde slı yaparsan hd 5970 den daha yüksek performans alırsın