Merhabalar.
Arkadaşlar nerden başlayacağımı inanın bilemiyorum. interneti okadar dolaştımki herkez aynı şeyi yazmış bu soruna ilgili. evet Oyun oynarken P sürekli kapanıyor. Ne yaptımsa düzeltemedim. Tüm donanımlarımı değiştirdim ama yine sonuç alamadım. Sizlere değişmiş olduğum donanımlarımı sayayım.
1- Power 500 whatt
2- 4 Gb Ram
3- Gigabayt Anakart
4- 1 Gb Ati 5600 Ekran kartı fanlı
5- İşlemci = Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2,40Hz 2,40GHz
İşlemcim 4 çekirdek işlemciyide yeni değiştirdim.
6- 64bit işletim sistemi
7- 2 adet Fan taktırdım. Ekran kartının fanı var ama yetersizdir diye üst tarafına koydum fanı. diğer fanı ise CD room'un yanına koydum soğutsun diye.
işte değiştirdiğim parçalar bunlar arkadaşlar bu saydıklarımın hepsi yeni eskileri yeretsizdir diye daha iyilerini taktırdım ama nafile hala oyun oynarken pc kendini kapatıyor kapanıncada düğmeye basıp ben açıyorum. Bilgisayarcı benim yakın arkadaşım. parçaları değiltirmemi söyleyen o oldu bilgisayarı nerdeyse sıfıra çıkardık birde format attık ama nafile hala kapanıyor. Bilgisayarcı arkadaşım birde kasayı değiştirelim diyor yetersiz kalıyordur geniş olursa daha iyi olur diyor. Ha unutmadan arkadaşlar birde Hard Diskimde sorun olduğunu düşünüyoruz kopyalama yaparken bazen hata veriyor disk kablusunun yuvasıda biraz gevşek arkadaşım hardiskinde gitmiş diyor yani kopyalama falan yaparken hata verdiğide oluyor. Ne olur artı yeter bana yardımcı olun kafayı yiycem nerdeyse 1 milyarlık harcama yaptım ama yine aynı sorunu veriyor.
Bu arada oynadığım oyunun ismi '' Left 4 Dead 2'' bu oyun oyun orjinal bir oyundur ama Pc kapanma olayı diğer oyunlardada yapıyor
Lütfen yardım.
Oyun oynadığımda Sürekli Pc kapanıyor :(
evet hard disk ile ilgili olabilir.falları değiştirdim derken işlemci fanını değiştirdinmi ? sıfır işlemciyi alınca onunkini takmış olabilirsin tabi ama düzgün oturttunmu.düzgünce yerine oturmamışsa yapmış olabilir.
arkadaş fanı temizledin mi ya da termal macun değiştirdin mi
Kardeş bugün fanı temizledim ama termal macun çektirmedim ama yine aynı olay oluyor :( kaldırıp çöpe atacağım sinirimden bilgisayarı :(
Dün Cpu fanınıı tekrar değiştirdim Slikon termalde sürdüm hatta elektirik tesisatınıda yeniledim topraklama yaptım ama nafile hala aynı sorun neyacağım ben yaa iyice sinir delisi oldum ben :(
öncelikle şunu sormalıyım sorunu hep aynı oyunda mı yaşıyorsun eğer öyle ise oyun hasar görmüş olabilir kaldırıp yeniden yükle yok farklı oyunlarda da sorun yaşıyorsan sorunun voltaj düşüklüğü olabilir evet bir multi metre ile dairenin voltajını ölç diğer ihtimalleri halletmişsin geriye sadece bu kalıyo umarım yardımcı olabilmişimdir..
öncelikle şunu sormalıyım sorunu hep aynı oyunda mı yaşıyorsun eğer öyle ise oyun hasar görmüş olabilir kaldırıp yeniden yükle yok farklı oyunlarda da sorun yaşıyorsan sorunun voltaj düşüklüğü olabilir evet bir multi metre ile dairenin voltajını ölç diğer ihtimalleri halletmişsin geriye sadece bu kalıyo umarım yardımcı olabilmişimdir..bir multi metre değil ama volt metre işine yarar dairenin gerilimini ölç en az 210 en fazla 235 olabilir bu değerlerin dışındaki her değer elektronik eşyalarda sıkıntı yaratır ve eğer elektriğiniz cok gidip geliyor arada kısılıp tekrar geliyor gibi nedenler varsa power ın hasar görmüş olabilir ben tedaş ta calışıyorum ve bize sık sık böle konular geliyor sana tavsiyem ya akım ve gerilim korumalı coklu priz al yada bir ups powerını değiştirdikten sonra sana yardımcı olacaktır
bir multi metre değil ama volt metre işine yarar dairenin gerilimini ölç en az 210 en fazla 235 olabilir bu değerlerin dışındaki her değer elektronik eşyalarda sıkıntı yaratır ve eğer elektriğiniz cok gidip geliyor arada kısılıp tekrar geliyor gibi nedenler varsa power ın hasar görmüş olabilir ben tedaş ta calışıyorum ve bize sık sık böle konular geliyor sana tavsiyem ya akım ve gerilim korumalı coklu priz al yada bir ups powerını değiştirdikten sonra sana yardımcı olacaktıYahu önüne gelen yorum yapıyor voltmetre,multimetre,avometre hepsi aynı şey ben elektrikçiym bu aleti 2-3 isimde zikredebilirsin amper,alternetif akım(AC),doğru akım(DC),direnç,herhangi bir bağlantıda kopukluk vs ölçen cihazın isimleridir eskiden analog hakimdi piyasaya sonra dijitalleri çıktı kullanımı daha kolay..Gelelim voltajlara çoğu evin voltajı tam 220 vermez 190 voltta bile pc rahatlıkla çalışır 190 v altında ise diğer cihazlarda olmasa bile kombi ve pc lerde sorun yaşanabilir şayet böyle bi durum varsa önce bedaşa başvur onlar sorunu halletmek zorunda sonuçta biz onların müşterisiyiz şayet çözmüyolarsa veya uğraşamam diyorsan kendi dairene bi regülatör taktır voltajın 220 olsun ve iniş çıkışlardan etkilenmesin..
Son Düzenleme: casper3483 ~ 24 Kasım 2010 00:33