Oyun oynarken cpu hep %100 oluyor yardım!

xxfearxx
06-04-2008, 16:09   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

Merhaba arkadaşlar ben genelde laptop bilgisayarda oyun oynuyorum ancak ancak cpu hep %100 oluyor mesela size şöyle söylim. (makina bilgileri en alttadır)

1 yıl önce aldığım laptop artık eskisi gibi iyi değil ben bile anlamadım. mesela 1 yıl önce ilk aldığımda wow(world of warcraft) kurup cpu %100 bile olmadan rahatça oynardım hiç %100 olmazdı bir süre sonra yavaş yavaş cpu artmaya başladı ve fan sorunları olmaya başladı ancak nasıl yapacağımı bilemedim servise götürdüm fan değiştirilsin diye ancak fan da sorun yok diyip içini çıkarıp temizleyip geri yerleştirdiler ve gene olmadı ve şu anda flash oyun bile cpu yu %80 %90 yapmakta eskiden oynadıgım wow %100 olmazken şimdi hep %100 de durmakta ve ben bu yüzden doğru düzgün oyun oynayamamaktayım. makinadamı sorun var yoksa virüs gibi bir şeymi anlamadım yardımınız lazım lütfen.

Makinama sadece 1 kere virüs bulaştı o virüsde task managerde svchost du sanırım ona benzer bir ada bulaşıp cpuyu durduk yere %100 yapardı ve silinmezdi bende adını değiştirip yok etmiştim sonrada bi kaç ay önce format atmıştım ancak hiç bir şey değişmedi sizde neden böyle oluyor.

makina bilgilerimi veriyorum;
[URL=http://imageshack.us][/URL]

verilmesi gereken başka bilgi varsa lütfen söyleyin

Alibaba
06-04-2008, 16:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

Bilgisayarlar da giderek canlı metabolizmasına benzemeye başladı. zaman geçtikçe vücudumuza yerleşen asalaklar, parazitler, sinsi hastalıklar gibi yazılım ve donanımda sorunlar birikmeye başlıyor. tertemiz bir windows kurun, güncel tutun ve directx dahil sürücüleri de güncelleyin. bunların tek maliyeti birkaç saatlik bir çabadır. bunun dışında bilgisayara program kurmamaya çalışın. geriplanda çalışan program ve servislerin sayısı her geçen gün artıyor, özellikle de kendini ve sistemi internetten güncelemmeye çalışanlar. bunların her biri raminizden çalıyor, işlemcinizin zamanından çalıyor sürekli biçimde.
antivirus tarzı uygulamaların yükü giderek artıyor.
size tavsiyem currentproccess tarzı bir uygulama bulup sürekli olarak sisteminizde çalışan prosesleri gözaltında tutmanızdır. vistanın taskmanageri daha iyi olsa da, DLL kullanım detaylarını göstermiyor. eski bir yazılımcı olarak günümüzün çıkan yazılımlarının çoğunun baştansavma ve ekonomiden uzak olduğunu, tek başına bile bir işlemciyi felç edebilecek yazılımlar oldugunu itiraf etmeliyim. nasıl sağlıklı kalması için vücudumuza sürekli dikkat etmek zorundaysak, bilgisayarımıza da çok dikkat etmeliyiz. neler çalışıyor, ne kadarlık bir kaynak tüketiyor bilmeliyiz. yoksa en hızlı makinayı da alsanız mundar olması birkaç saati geçmez.

xxfearxx
06-04-2008, 21:41   |  #3  
OP Taze Üye
16 mesaj

sizce bu pad fan makinamı soğuturmu?

Mackerman
07-04-2008, 22:49   |  #4  
Yeni Üye
31 mesaj

bunun işe yarıyacaginı düşünmüyorum...genelde laptoplar oyun oynamaya elverisli degildir senin sisteminde xp kurulu...ve ram 512 mb uzun zamandir format atmadigini düşünüyorum.CPU KULLANIMI fazla oldugunda ya arka planda sistemi cok zorlayan bir program vardir yada cpu fazla isiniyordur..sana tavsiyem bilgisayarina bir format at sorun hala devam ediyorsa...garantisi var 1 yıl olduysa alali fanlarinda bir sorun olusmus olabilir gonder servise temizlesinler...bende cbox teknik servisindeyim..genelde bu tip sorunlar cok oluyor

mayata
09-04-2008, 11:55   |  #5  
Yıllanmış Üye
105 mesaj

Arkadaşim asLında oyunLar iLe iLqiLi fazLa biLqim yok aMa şoLe bi bakTım oyunun sistem qereksinimLEri şoLe:P3 800 mhz işlemci, 256mb ram, 32mb T&L özellikli ekran kartı (geforce2 ve benzeri), 4GB hdd alanı, directX9.0c, internet bağlantısı(Minimum).Eğer ekran kartın onboardsa ;ram ininde düşük oLmasından doLayı makinen zorLanıor.Benim fikrim bu.Umarım yardımcı oLabiLmişimdir