Oyun Oynarken Neden Donuyor ?

powercemo
17-10-2009, 00:41   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
73 mesaj

Selamlar , Arkadaşlar şöyle bi sorun var. Farklı özellikte iki tane hdd kullanmaktayım. 1. samsung sata 160 gb 8mb chace(İşletim sistemi  bu hdd de ) , 2. hdd seagate 500 gb  sata2 16mb chace. Pc normal çalışırken herhangi bir sorun yok. Fakat oyuna giriyorum 1. hdd ye yüklü. Oyun süresi belli olmaksızın donuyor ve ölece kalıyor. mavi ekran gelmiyor. Ama reset atmak zorunda kalıyorum. Aygıt yönetisinde ise SCSI/RAİD host controller üzerinde sarı ünlem işareti var. Oyundayken donmanın nedeni nedir ? Bu sorunu nasıl çözebilirim ?(Ekran kartı ile ilgili bir sorun değil ondan eminim )

Anakart : İntel D945plrn
Ram : 2*512 mb kingston
Ekran Kartı : Ati radeon 256mb x700 se
Hdd : Samsung 160 gb + Seagate 500 gb
Win Xp SP3

Son Düzenleme: powercemo ~ 17 Ekim 2009 00:42
xxömür
17-10-2009, 00:51   |  #2  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

ben o yüzden oldugunu sanmıyorum cünkğ disklerde bi problem olsa normaldede calısmaz öncelike sunları deneyin farklı bir oyun yüklemeyi cy e değilde d ye yüklemeyi driver larınızı güncellemeyi ekran kartı anakart v.s. oda olmazsa program uyumluluk modunu değiştirinki bundan olacagını sanmıyorum gene aynısını yaparsa temiz bir format atın ama disklerinizi uzun formattan gecirin

Ama hpsinden önce HD Tune programını indirip disklerinizi bi gözden gecirin

powercemo
18-10-2009, 16:53   |  #3  
OP Üye
73 mesaj

Yazmayı unutmuşum sistemde ses kartıda var Creative 7+1 saund blaster , Dediğiniz gibi sistemi yavaş şekilde formatladım(farklı cd ile ). oyunu tekrar kurdum (Winning 8) . Oyundayken donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. bu sefer mavi ekran geldi fakat boş, hata kodu yok. :( Driverler ın hepsini güncel kurdum, hatta bios güncellemesi bile yaptım. Sistemde çakışan bir parça olduğunu düşünüyorum.HDD lere bakmıştım kısa bir zaman önce sorun yoktu (o zamanlarda donuyordu). Sadece oyunda donuyor başka önerileriniz var mı ?

Son Düzenleme: powercemo ~ 18 Ekim 2009 16:56
Qromodynmc
18-10-2009, 17:11   |  #4  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

tüm oyunlardamı donuyor?

powercemo
18-10-2009, 19:28   |  #5  
OP Üye
73 mesaj

Evet , oynamış olduğum oyunlar diğer arkadaşlarımda sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Şuan bios güncellemelerinden sonra sadece müzik açıyorum(winamp , medya player) ses bozuk çıkıyor. başka bişi de çalıştırmıyorum. ses kartından yada 10 boardan açayım farketmiyor ses bozuk bozuk çıkıyor ? :S :S

xxömür
18-10-2009, 19:55   |  #6  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
1,574 mesaj

o zaman senin de şüphelendigin gibi ekran kartın ve anakartın uyusmuyor tam olarak farklı bir ekran kartı ile deneme yap

powercemo
19-10-2009, 05:56   |  #7  
OP Üye
73 mesaj

Arkadaşlar sorunun neden kaynakladığını buldum. Fakat nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Sorun anakart ile sata hdd ler arasındaki anlaşmazlık (olay görüntüleyeci de disk hatası görünüyordu) hddleri hdd tune gibi programlarla kontrol ettim bi sorun yok.zaten 500gb olan daha yeni!!. eski bi hdd buldum ide pata kablosu ile bağlananlardan. Sistemi ona kurdum. o hdd de işlem yaparken hiç bi sorun yok(oyunlarda ,oyunla müzik aynı anda açıyorum). diğer hdd lerden müzik açmak istesem tıkanıyor zorlanıyor gibi. Şimdi yardım istediğim konu şu arkadaşlar. Bu sorunlar bios güncellemelerinden önce yoktu. biosu fabrika ayarına döndürmek mümkün mü? biosla ilgili yedek almadan güncelleme yapmıştım malesef.  İntel D945 PLRN Anakart. chipset güncellemeside yapmıştım. herşeyi geri almak istiyorum ne yapmam gerekiyor??

Son Düzenleme: powercemo ~ 19 Ekim 2009 06:00