Canım kardesim 3 yıldır kullandıgım sistemimde son 4 aydır bu sorun var ve 4 aydır call of duty 2 oynayamıyorum.Oynasam pc 5 dkda bi durdukyere donup kilitleniyo.Eskiden banamısın demezdi.
Herşeyi denedim.Yeni power aldım,sıcaklık kontrolü yapıyorum xzaten ama çözüm olmadı.
Bugün enson orunu cok kolay şekilde tespit ettim.
Win7 var bende ve olay görüntüleyicisine girip sistem raporlarına baktım tam donma anında.
PCI express donanımsal hata diyodu.Ekran kartı tabiki.Cıkardım kartı suan oboard kart aktif ve donma yok cok şükür.Sana şimdi tarif edeyim ve ordan bak bakalım donma anındaki sorun neymiş,ne sebep oluyomus.
1- Fotografta gördügün yolu izleyip işaretli uygulamayı tıkla olay görüntüleyicisi acılır.
2-Arama kısmına olay görüntüleyicisi yaz ordanda ulaşabilirsin.
3-Olay görüntüleyicisini actıktan sonra windows günlüklerini tıkla.
4-Sonra alt baslıktan sistemi tıkla ve sag kısımda üst tabloda pcn dondugundaki saat dakika ve saniyede hangi hatayı almışsın tıkla bak.
Alt kısımda hatanın içerigi ve ayrıntısı yazar.Ordan tespit edebilirsin donmanın sebebini.
Donanımsalsa hangi donanımda sorun varsa onu,yazılımsalsa hangi yazılımda sorun varsa onu anlayabilir ve ona göre sorununu çözebilirsin.
Yoksa tek tek ram sök tak,power değiştir dene,ekran kartı değiştir dene vs vs ugrasırsın.