Superfreak sormuş:
Beni bu sorundan kurtarana sabah akşam dua edicem:) Aslında başıma gelen şey şu zamanlarda çoğu kişinin yaşamakta olduğu bir sorun.Oyunların genelinde kısa birsüre hatta bazen menü yüklemeleri biter bitmez bilgisayarın aniden kapanması daha doğrusu saçma bir bekleme moduna girmesi.Hatta kapandıktan sonraki ilk 3 saniye içerisinde oyundaki sesler devam etmekte.Bu sorunu yaşadıktan sonra yaptığım araştırmalarda sorunun güç kaynağı yetersizliği,cpu ısınması,fan tozlanması,harddisk sorunu ve en son olarak da ekran kartı ısınması gibi nedenlerden kaynaklanabileceğini öğrendim.Fakat aralarında aklıma en çok yatan ekran kartı ısınmasıydı.Nitekim öyle oldu.Güç kaynağım sistemim için gayet yeterli.İşlemci sıcaklıkları ve fan durumları da gayet iyi.Harddiskim sorunsuz ve sessiz bir şekilde çalışmakta.Ve en son olarak da ATI Catalyst Control Center dan yapmış olduğum denemeyle ekran kartımın pc ilk açıldığında bile 75 derecenin üzerinde olduğunu ve bu sıcaklığın 1 dakika içinde 80 i bulduğunu ve oyun içinde ise 95 dereceye kadar çıktığını farkettim.Aynı program üzerinden fan devrini %100 e getirmeme rağmen sıcaklık en fazla 66 ya kadar düştü ve o çekilmez sesle açtığım oyunlarda yine aynı sorunla karşılaştım.Bu sefer de oyunun pcyi kapatma süresi bikaç dakika daha uzadı.En sonunda Windows video düzenleme aracı olan movie makerda çalışırken de bilgisayarım aynı sorunu verdi.Son olarak bir forumda bir arkadaşın Ram lerin çalışma voltajıyla ilgili yazısını okudum.Bu yazıda kendi voltaj ve zamanlama değerinde çalışmayan ramlerin oyunlarda böyle sorunlar verebileceğini öğrendim.Fakat ramlerimi normal çalışma voltajı olan 2.2 v a getirdğimde bile oyuna başlar başlamaz o hayattan bezdirici sorunla karşılaştım.Şu an bilgisayarı aldığım mağaza ve onun lanet olası distribütörüyle bu kart için yaklaşık 1 aydır uğraşmaktayım.Pcyi aldığım mağaza müşteri servisine kasamı bıraktım ve 3 gün sonra kasayı gelip almamı ekran kartımın arızalı olduğunu ve firmaya gönderceklerini söylediler.1 ay içinde kartın üzerindeki seri numarası kağıdı yüzünden kartım 2 kere distribütör firmadan mağazaya geri geldi ama en sonunda benim hiçbir suçum olmadığından dolayı bu sorunu hallettik ve firma kartı işlem için kabu etti fakat o lanet olası distribütörün yerin dibine giresi teknik servisi kendini çok akıllı beni de çok aptal bir kullanıcı sannediyor olacak ki kartımı 2 gün hemen apar topar sorun yok diye geri gönderdi fakat karta hiç bir işlem yapmadıklarından adım gibi eminim.Tekrar aynı sorunu yaşadım çünkü ve üstelik sıcaklıklar hala anormal.Sizce bu sorun gerçekten ekran kartımdan mı yoksa ben boşuna mı kürek çekiyorum.Allah aşkına bitsin bu sorun...
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Anakart:ASUS M3A32 DELUXE-WIFI EDITION
İşlemci:AMD X2 6000 3.1 GHZ
Ram: 2 x 1 GB Kingston DDR2 1066 MHZ HyperX
Ekran Kartı:PALIT HD 4850 512 MB
Harddisk:SEAGATE 500GB 7200 RPM SATA 2 32 MB
Kasa:GIGABYTE GZ X-6 460 Watt Gerçek Güç Kaynaklı
Windows XP ardından da Windows 7 Ultimate
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0)