Oyun oynarken bilgisayarım donuyor.Birkaç gün önce bilgisayarı teknik servise götürdüm önce bilgisayara format çekildi.İşlemci fanı çok gürültü çıkartıyordu.Onun için bu fan değiştirildi.Ayrıca ekran kartının fanı da değiştirildi.(geforce FX 5200-ekran kartını 6 ay önce değiştirdim)Bu işlemleri yapmadan önce bilgisayar oyunlarda donup devam ediyordu.Oyuna başladıktan yaklaşık 5 dakika sonra donuyor bir 30 saniye sonra devam ediyor sonra sık aralıklarla donuyordu.Bu işlemden sonra bu kesildi.İlk birkaç gün bir sorun yoktu fakat şimdi yine donuyor ve ilk donmadan sonra devam etmiyor.Bilgisayar donanımı:
intel pentium 4 1.80 ghz işlemci
768 MB DDR
chess marka anakart
Geforce FX 5200 ekran kartı
Yardımcı olursanız size minnettar olurum.Teşekkürler...
oyun oynayamıyorum
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Sorunun RAM lerdeymiş gibi geldi bana. Önce RAM lerini değiştir. Çünkü bu tür sorunları en kolay RAM leri değiştirerek anlarsın. Eğer sorun hala devam ediyorsa Ekran kartını, yine devam ediyorsa Power Supply ını değiştir. Bende de ona benzer sorunlar çıkmıştı. Bilgisayar kendini kapatıyodu ve reset attığımda berbat bi görünyüyle karşılaşıyordum. Meğer 300 Watt bildiğim Power Supply 180 Watt mış. Yani yetersiz kalıyormuş. Yalnız bunu keşfadene kadar canım çıktı. Şimdi 450 Watt bir Power Supply taktım sorun düzeldi. Sende bunları bi dene. Elektrik gidip gelmesi sonucu Power Supply da sorunlar çıkabiliyo. Kolay gelsin. Benim sistemim:
--------------------------------------------------
P4 2.8 GHZ Prescot
Asus ATI Radeon 9600XT
512 MB Dual-DDR 400
Philips 107p monitör
sistem takılması benim de aklıma ram sorununu getirdi. İmkanın varsa belleklerden birini ya da ikisini çıkarıp öyle çalıştırmayı dene. Yani böyle bir kombinasyon yaratıp denersen belki de sorunun nerede olduğunu bulursun. Sorunun yine devam ederse tekrar yaz artı sorununu çözersen de lütfen burada bunu belirt, boşuna yazmasın arkadaşlar.
kasada 2 tane ram var birincisi ilk aldığımda vardı 256 mb dandik bir marka
ondan sonra 512 mb kingston marka ram taktırdık.Ben de sorunun ram den kaynakandığını sandığım için eski ram i çıkartarak denedim.Fakat sorun yine devam ediyor...