arkadaşlar arkadaşımın pc si çok eskidi 1500 ytl ye kasatoplıcak anakart ekrankartı ram işlemci hdd psu +kasa önerlileriniz neler
oyun pc si toplama
- 1
- 2
çok teşşkürler ahmet79 abi en yakın zamanda arkadaşa bildireceğim değiştirmek istediği bi parca olursa buraya yazarım...
peki ercan yazarsan bakarız gene.
bende ahmet abi desem sakıncası olurmu acaba bende oyun pc topluyorum da 2000 ytl var kasılmacak adam gibi oyun oynamak istiyorum elimde p 3 500 vardı artık yeter dedim 10 senedir kullanıyorum gerci hala saglam ama oyun oynamak istiyorum artık :)) monitor haric tavsiyelerini bekliyorum tesekkur ederim şimdiden
umutacarbende ahmet abi desem sakıncası olurmu acaba bende oyun pc topluyorum da 2000 ytl var kasılmacak adam gibi oyun oynamak istiyorum elimde p 3 500 vardı artık yeter dedim 10 senedir kullanıyorum gerci hala saglam ama oyun oynamak istiyorum artık :)) monitor haric tavsiyelerini bekliyorum tesekkur ederim şHerşeyini Değiştirmek istiyorsan sana yazayım(Benden Tavsiye)İşlemci::
AnaKart::
Ekran Kartı::
Ram::
Güç Kaynağı::
Hdd::
DVD Sürücüsü::Kasa::
Fiyatlarına BAkamadım
AMa Toplam Eminim 2 Milyar Filan Eder
kaptannn, bu sisteme 500w az gelir kankam.
Yokya zannetmiyorum tam yeter. Sen kesin yetmez mi diyorsun ?
http://www.hepsiburada.com/raidm ... productid=bd8501223
Yada direk 630watt ile gelen bu kasayı labilir. Oldukça güzel ve montajı çok kolay.
incelemesi
cok tesekkur ettim ya super donanımlar vermissiniz kafama takılan kaptonos kardeşim bu 630 watt lık kasa yeterli olurmu sıkıntı olmaz dimi yada biraz daha fazlasına mı bakayım
Bence 500watt ta yeter ama ahmetin kafasına takıldı o yüzden bunu önerdim içiin rahat olsuın 630 raht rahat yeter
ama urunun sayfasında 430 watt yazıyo 630 yazmıyo bide ekran kartı ozellikleri dusuk degilmi yani 256 bit 512 olsa falan daha iyi olmazmı bu sisteme ahmet abinin onerdigide fena degil ekran kartı guclu bi ekran kartı koyalım da bende netleştireyim ona gore alıcam
O iki ekran kartı arasında pek bir performans farkı yok. Ahmetin koyduğu daha iyi ama öyle çok bir üstünlük yok.
Ben sistemi geleceğe yönelik kurdum. Önerdiğim anakart çift ekran kartı(crosfire) destekliyor ve koyduğum işlemci 4 çekirdekli. Direk ilk verdiğim sistemi alırsan. O power bence rahat yeter. İleride 2 sene sonra perormansını arttırmak için biraz daha güçlü bir power ve bir 4870 daha alırısn seni 3-4 yıl götürür.
anladım kasa 430 watt ama en son koydugun, goruntusu cok guzel ama dusuk watt en son kasa kaldı 600 yada uzeri tavsiye edebilecegin kasa varmı bol fanlı falan goruntusu guzel ona para vermicem ondan diorum :))
İlk koyduğum kasanın incemelerinin oku mükemmel bir kasa. İçinden çıkan psu 150 lira piyasa değeri. Yani sen o kasayı 170liraya almış olacaksın. Akasa İnfinity piyasada o fiyata ondan iyi kasa yok emin olabilirsin. İstersen içinden çıkan power 100 liraya rahatça satıp üstüne biraz daha ekleyip 650watlık güç kaynağ alabilirsin. Ama bence Akasa infinit al kaçırma mükemmeldir. http://www.pclabs.com.tr/2008/10/29/akasa-infinity/
tesekkur ederim kardesim zaten aklım onda kalmıstı psu degiştirmeyle ilgili sıkıntı olurmu diye dusunuyodum iyi oldu be toplmamaya baslıyım 2 hafta içinde toplamıs olurum buyuk ihtimal tekrardan tesekkurler
son olarak bu sisteme vista mı xp mi kurcaz ayrıca rami arttırcam bildigim kadarıyla xp 4 gb desteklemiyo vista kurup sonradan ram artırsak aynı sorun vista da olurmu
Önemli değil yardımcı olabiliyorsam ne mutlu. Ram arttırmana gerek yok 4gb ram ekledim zaten ben. Xp, görmüyor vista görüyor diye bir şey yok. İşletim sistemini 64bit yüklemen lazım. Örnek http://www.mavibilgisayar.com/ud/3533
32 bir olan işletim sistemleri maksimum 2gb görüyor. 64bit yüklersen sorun olmaz
Kaptanos32 bir olan işletim sistemleri maksimum 2gb görüyor. 64bit yüklersen sorunklavyen sürştü diye düşünüyorum kanka, çünkü32 bit işletim sistemleri 3.5 gb civarında görür vista 32 bit sp1 ile 4 gb olarak görür.
ahmet79klavyen sürştü diye düşünüyorum kanka, çünkü32 bit işletim sistemleri 3.5 gb civarında görür vista 32 bit sp1 ile 4 gb olarak görür.Yoo dilim sürçmedi kulaktan dolma bir bilgiydi yanlış biliyormuşum. Sağol düzeltiğin için.
ozmaan vista 32 bit yuklicez peki fazla ram goruru mu vista mesela artırsak ram bi tane daha kit taksak 8 gb olsa onun için yani 64 bit yuklemeye gerek yok mu
4 gb normalde fazla fazla yeterlidir, ancak 32 bit vista sp1 ile ancak 4gb görebiliyor daha fazlasını görmez o yüzden illa 8 gb ram takmak istiyorsan 64 bit yüklemen gerekiyor, yanlız tekrar dediğim gibi 3d max modelleme autocad photoshop vs gibi uygulamar kullanmıyorsan 64 bit kurmanın yada 8 gb ram takmanın bir anlamı yok, 32 bit ve 4gb ram sana rahatlıkla yeter.
- 1
- 2