Merhaba arkadaşlar max Bütçe 1800 TL bir oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. Aklımda şu sitem var:
--Amd Phenom II X4 965
--Asus M4a785td-m evo 785G/ddr3 1800
--Hi Level 4 GB(2+2) 1333 Mhz
--His HD5850 iCooler V 1GB 256 Bit GDDR5 16X
--Samsung 750 GB 7200RPM 32MB
--Sony DVD RW
--Aerocool VX-E Pro 600W Super Mid Tower Kasa
Bu sistemi yarın almayı düşünüyorum sizce uyumlu çalışır mı? Değiştirmem gereken parça var mı? Bütçeyi çok aşmadan önerebilcekleriniz nelerdir?
Oyun pcsi için öneriler
Anakartı geleceğe yönelik olması açısından ASUS M4A89GTD PRO/USB 3 ile değiştir.
İşlemciyi Phenom II 1055T X6 alabiliyorsan al, alamazsan bu da çok güzel.
Ram olarak da HI-LEVEL önermem. Şunları alabilirsin:
G.Skill Ripjaws 4 GB (2*2) 1600 MHz CL8
Diğer parçalar çok güzel.
Öncelikle yorumun için teşekkürler. Kington ramler nasıldır hi level yerine? Anakartı değiştirmem biraz zor gözüküyor. Tavsiye ettiğiniz anakartla diğerinin arasında ne gibi farkları var acaba? Bir de önerilerinizi exa'dan yaparsanız sevirim ordan almayı düşünüyorum.
ASUS M4A89GTD PRO/USB 3 890 yonga setli bir anakarttır.Eğer 6 çekirdekli AMD işlemci alırsanız bu anakart ile tam performans alabilirsiniz. Ben bu anakartı almanızı öneririm. İşlemciyi şimdi değiştirmeseniz bile ileriye yatırım yapmış olursunuz ve sistem daha fazla geleceğe dönük olur. Ram olarak da Reyn gayet güzel ram önermiş.
tuna açıklamış anakartı. Ve önerdiğim anakart exada da var galiba bu yüzden zor demişsin. Ramlere gelince, söylediğim ramlerin exada olmadığını biliyorum ama bilgisayarı exadan alıp ramleri vatandan alabilirsin. Exada montajını yaptırıp ramleri kendin takarsın. Zor değil. Ama illa da exadan almak istiyorum dersen şunlar iyi:
OCZ Gold LV 4 GB (2*2) 1600 MHz CL8
TEAM Xtreem LV 4 GB (2*2) 1600 MHz CL8
G.Skill olanlardan biraz pahalı. Dediğim gibi ramleri takmak kolay iş, buna göre düşün.