Merhaba benim bilgisayarıma nvidia 8400m gs ekran kartı var ve bu kart ile çoğu oyunu doğru duzgun oynayamıyorum. Zaten fazla oyun oynayan biri değilim ama bir oyun oynadığmda ise adam gibi oynayabilmek isterim.Sorum şu eğer ben bu bilgisayara zaten 2 gb ram var ama bu rami 4gba çıkartırsam oyunlarda bir performans yaşarmıyım...Yoksa bu hareketim boşunamı olur.Yeni bilgisayar alamam bunu en iyi şekile getirmek için ne yapabilirim...Benim için önemli olan bu.Hp pavilion 6725et notebook urunum.
Oyun performansı
Mesela fallout 3 oyunun sistem gereksinimlerine bakalım diyorki vista ve 7de 2.5gb ram ama bende 2gb ram var.Bu mesela kasmada rol oynamazmı?
Oyunun grafik ayarlarını düşürmeyi denedin mi ? O zaman kasmalar aza inebilir...
Oyun zaten başta sana bazı ayarlar veriyor.Ben bunların bilgisayarı inceleyip bulunan bana en uygun ayarlar olduğunu duşunuyorum.Bu duşuncem doğrumu?Bilgilendirirseniz memnun olurum.Evet deniyorum ama o zmanda oyun berbat oluyor 640 480de çoğu oyunu doğru duzgun açabiliyorum.
kart guzel değil diyorsunuz biliyorum zaten çok oyun oynayan biri değilim daha öncede sölediğim gibi.Yani oyun vıcık vıcık olsun farketmez bana göre.Sadece kasılmasın bunu ram sağlarmı?İlgi ve alakanız için herkese teşekkür ederim.
kart guzel değil diyorsunuz biliyorum zaten çok oyun oynayan biri değilim daha öncede sölediğim gibi.Yani oyun vıcık vıcık olsun farketmez bana göre.Sadece kasılmasın bunu ram sağlarmı?İlgi ve alakanız için herkese teşekkür ederim.ekran kartınız çoğu oyun için yeterli gözükmüuor malesef.
ram yükseltmeniz fazla bir şey ifade etmez,ekran kartınız diğer sistem bileşenlerini boğuyor.
işlemci model markanız neydi?
sistem bileşenlerinizi bir dökebilirmisiniz.bakalım.
siz o zamana kadar ekran kartınızın en güncel driverlerini indirip kurun.
intel core 2 duo t5550 1.8 ghz işlemci
nvidia geforge 8400m gs ekran kartı
2gb ddr 2 667mhz ram
intel anakart
15" ekran
http://www.nvidia.com/object/geforce_8400M.html bu sitede yazıyor ekran kartıma ilgili tum bilgiler.Ekran kartım 8400m gs